Asayiş Haberleri
SON DAKİKA

Asayiş Haberleri

Balıkesir JASAT Ekipleri Dolandırıcılara Göz Açtırmadı!

Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntem geliştiriyor. Bu defa da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp yaşlı bir kadını dolandırdılar. JASAT dolandırıcıları titiz bir takiple ele geçirdi.

DOLANDIRICI 3 CELEP TUTUKLANDI

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca çiftçileri maddi zarara uğratmak isteyen nitelikli dolandırıcılara geçit yok.

Balıkesir Emniyeti’nden Geniş Çaplı Operasyon...(Arşiv foto)

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla 11-17 Mart 2024 tarihleri arasında il genelinde, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlükleri / Amirlikleri tarafından operasyonlar gerçekleştirildi.

Araç kameralarını Büyükşehir takacak

Şoför esnafıyla iftar programında bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, vaatlerini bir bir sıraladı. Bu güne kadar şoför esnafına verdiği tüm sözleri yerine getiren Başkan Yılmaz “Esnafımızın sırtına asla yük yüklemedik, yüklemeyeceğiz. İndirimli tarife uygulamalarından doğan farklar ay sonuna kadar hesaplarına yatacak. Taksici esnafımızın güvenliği ve genel asayiş için araç kameralarını ücretsiz takacağız ” dedi.

Jandarma Ekipleri 38 Hükümlüyü Yakaladı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, suç oranının azaltılması ve suçluların yakalanması amacıyla gerçekleştirdiği asayiş uygulamalarında hapis cezası bulunan 38 şahsı yakaladı.

Vali Ustaoğlu Balıkesir'in suç dosyasını açıkladı

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı sonrasında asayiş suçları ile mücadele, terörle ve teröristle mücadele, uyuşturucu ile mücadele, organize suç örgütleri, çete ve mafya türü suç grupları ile mücadele, kaçakçılık ve mali suçlarla mücadele, düzensiz...

Aranan 13 Kişi Yakalandı; 6’sı Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Altıeylül ve Karesi ilçelerinde 28-29 Şubat 2024 tarihlerinde şüpheli şahıslar ve araçlarla ilgili uygulama yapıldı.

Balıkesir polisi suçlulara göz açtırmıyor

Balıkesir İl Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler şüpheli şahıslar ve araçlarına yönelik uygulama gerçekleştirdi.

Asayiş Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Aranan 10 Şahsı yakalandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen asayiş, trafik ve huzur denetimlerinde aranan 10 şahıs yakalandı.

YAKALANDILAR

Balıkesir'de Asayiş Şube Motosikletli Polis Timleri 2 şahsa ait araçta ruhsatsız tabanca ve sentetik ecza ele geçirdi

Jandarma Ekipleri 12 Şahsı Gözaltına Aldı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Asayiş ve Trafik' uygulamasında, çeşitli suçlardan aranan 12 şahıs gözaltına alındı. Ayrıca, trafik uygulamasında bin 952 araç sorgulandı. Emniyet güçleri, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

SAHTE İÇKİ OPERASYONU

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet ve Asayiş ekiplerince sahte içki operasyonu düzenlendi.

Emniyet’ten Asayiş, Trafik ve Huzur Uygulaması...

Balıkesir genelinde (87) ekip, (259) personelin katılımıyla Asayiş, Trafik ve Huzur Uygulaması yapıldı 

EMNİYET’TEN ŞOK UYGULAMA

Burhaniye’de, Emniyet Müdürlüğüne bağlı sivil ve resmi ekipler, kentin bazı noktalarında şok asayiş ve trafik uygulaması yaptı.

Jandarmadan Şok Asayiş Uygulaması

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması maksadı ile (235) ekip, toplam (790) personelin katılımı ile 22- 23 Kasım 2023 tarihlerinde (İki aşamalı) icra edilen “Şok Asayiş Uygulaması” yapıldı.

Karesi’de Yüksek Sesli Müzik Denetimi

Karesi İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 23 Kasım 2023 günü 21:00 ile 22:00 saatleri arasında Karesi ilçesinde bulunan cadde, sokak, park, bahçe, meydan, metruk bina veya dinlenme alanları ile benzer yerlerde vatandaşların daha rahat ve huzurlu bir yaşam sürmeleri, milli güvenlik, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesine yönelik olarak (12) ekip ve (24) personelin katılımıyla Asayiş ve Trafik Huzur Uygulaması yapıldı. Yapılan bu uygulamada; (624) şahıs sorgulandı,  (2) şahsa yüksek sesli müzik yayını yapmaktan idari işlem yapıldı. 1 şahıs suçüstü hırsızlık yaparken yakalan ve gerekli adli işlemlere başlandı. 

Yük ve Yolcu Taşıyan Araçlar Denetlendi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, sorumluluk alanında bulunan karayollarında ''yük ve yolcu taşıyan araç ve şoförlerin'' trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 21 Kasım 2023 tarihinde "Yük ve Yolcu Taşıyan Araç ve Şoförlerin Özel Denetim” çalışması yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda (811) araç kontrol edildi.

Göçmen Kaçıran 3 Organizatör Tutuklandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, göçmen kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik olarak istihbari çalışmalar yapıldı.  Yapılan bu çalışmalar neticesinde; Ayvalık İlçesi Küçükköy Mahallesinde 20 Kasım 2023 günü düzenlenen operasyonel faaliyet sonucunda, (3) organizatör ile birlikte (16) düzensiz göçmen yakalandı.  Adli makamlara sevk edilen (3) organizatör tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 16 düzensiz göçmen Bandırma Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

Okul Çevrelerinde Kuş Uçurtulmuyor

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik ve Asayiş Timleri tarafından; ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslar ile bu yerlerin yakınında faaliyet gösteren umuma açık alanlarda çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik güvenlik önlemleri üst düzeyde alınıyor…

Emniyet’ten Şehir Merkezindeki Suçlulara Operasyon

Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, il merkezi mahallelerinde kapsamlı bir uygulama gerçekleştirdi.15 Kasım 2023 günü yapılan uygulamalarda birçok suç unsuru ve suçlular ele geçirildi.

Balıkesir’de Suç ve Suçlulara Aman Verilmiyor

İl Emniyet Müdürlüğü, 11 Kasım 2023 günü 21.30-23.00 saatleri arasında "Milli Güvenlik, genel sağlık ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesi, şüpheliler ile aranan şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine" yönelik olarak bir uygulama gerçekleştirdi. 

EVİNDE ÖLÜSÜ BULUNDU

Marmara İlçesi Çınarlı Mahallesi mezarlık yolunda evi bulunan ve kendisinden bir süredir haber alınamayan R.Ç.Ç isimli kişinin kapısı Jandarma ve İtfaiye ekipleri tarafından açıldı. İçeriye girildiğinde şahsın yerde yüzüstü yattığı görüldü.. Sağlık görevlileri tarafından yapılan tetkikte kişinin hayatını kaybettiği anlaşıldı. Jandarma ve adli makamlar soruşturma başlattı.

3.192 ADET SENTETİK ECZA HAP ELE GEÇİRİLDİ

28.09.203 günü İl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timlerince şüphe üzerine durdurulan 2 şahsın üzerinden 1.680 adet Sentetik Ecza Hap ele geçirildi, Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan harici çalışmalarda şahısların tespit edilen araçlarında ; • 3.192 adet Sentetik Ecza Hap, • 1 adet Ruhsatsız Tabanca, • 150 adet 9x19 mm çapında fişek, • Uyuşturucu Madde Ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 17.100 tl para ele geçirildi Konuyla ilgili yakalanan 2 şüpheli şahıs gözaltına alındı, tahkikat devam edecektir. Emniyet ve asayişinin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edileceği bildirildi.

Aranan 28 Kişi Yakalandı; 10’u Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İlin genel güvenliğini ve asayişi sağlamak amacıyla; Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye,  Edremit, Erdek, Gömeç, Manyas ve Sındırgı ilçelerinde 27.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (28) aranan şahıs yakalandı, (10) kişi tutuklandı.

31 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Havran, Marmara ve Susurluk ilçelerinde 26.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (31) aranan şahıs yakalandı, (17) şahıs tutuklandı. (3) adet ruhsatsız tabanca ve (19) adet fişek ele geçirildi. (2) adet ruhsatsız tüfek ve (29 adet kartuş ele geçirildi. Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmaların aralıksız ve titizlikle devam edeceği bildirildi.

21 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İl genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Ayvalık, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Edremit ve Susurluk ilçelerinde 25.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (21) aranan şahıs yakalandı, (5) şahıs tutuklandı. (3) adet ruhsatsız tabanca ve (17) adet fişek ele geçirildi. (5) adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarının aralıksız ve titizlikle devam edeceği bildirildi.

Aranan 21 kişi yakalandı 9’u Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek ve Susurluk ilçelerinde 21.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (21) aranan şahıs yakalandı, (9) şahıs tutuklandı. (6) adet ruhsatsız tabanca ve (56) adet fişek, (1) adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

Aranan 20 Kişi Yakalandı; 15’i Tutuklandı

Emniyet’ten aranan şahıslara karşı operasyonlar hız kesmeden seri bir şekilde devam ediyor. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından aranan şahısların yakalanma haberleri arka arkaya geliyor. Aranan 20 Kişi Yakalandı;15’i tutuklandı.