Asker Haberleri
SON DAKİKA

Asker Haberleri

ŞEHİRLİ: SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN GURUR DUYDUM

Altıeylül Belediyesi, vatani görevini yapmak için askere gidecek gençlere yönelik özel bir program düzenledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’nde bulunan Tomruk Kafe’de askere gidecek gençlerle bir araya gelen Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, “Şimdiden sizlere hayırlı tezkereler diliyorum’ dedi.

1709 astsubay YEMİN ETTİ

Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi Mezuniyet Töreni Yapıldı

KARESİ BELEDİYESİ YENİ BİNASINDA

Kullanım ömrünü tamamlayan eski hizmet binasından haftasonu taşınan Karesi Belediyesi, daha önceden Mirzabey Mahallesi’nde Askerlik Şubesi olan yerde hizmet vermeye başladı. Beyaz Masa, beyan ve tahsilat hizmetleri bir süre daha eski binada verilmeye devam edecek.

Türk Harb-İş Çalışanları Alana Çıktı: ”Geçinemiyoruz”

Türkiye İşçi Sendikalı Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)’e bağlı Türk Harb-İş Sendikası Balıkesir Şubesi, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı askeri fabrikalarda ve tersanelerde çalışanların ücretlerinin geçinemeyecek boyuta inmesi gerekçesiyle Ali Hikmet Paşa Meydanında açıklama yaptı.

KISKIVRAK YAKALANDILAR

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü sosyal Medya platformunda Devlet Büyüklerine ve Devlet kurumlarına karşı işlenen suçlar kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda; Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmalarda 12 askerimiz şehit olmuş, 25 terörist etkisiz hale getirildi.

Karesi Belediyesi Yeni Hizmet Binasında Sona Doğru

Karesi Belediyesi önümüzdeki haftalarda yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak. Kızpınar Mahallesi’nde eskiden Askerlik Şubesi olarak hizmet veren binada hazırlık çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

EDREMİT’TE GAZİLER GÜNÜ UNUTULMADI.

Gaziler Günü töreni Edremit Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törene; CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Motorlu Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ergün Fidan, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, gaziler, daire müdürleri, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Pençe Kilit Operasyonu Bölgesinde Şehit Sayısı 5 Oldu

MSB, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, terör örgütü BTÖ mensuplarının taciz ateşi sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 3 askerin de yaralandığını duyurmuştu.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

VATAN SEVGİSİ ÜZERİNE…

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

PKK'LI TERÖRİSTLERİ RAHMETLE ANAN HDP'DEN HADSİZ AÇIKLAMA!

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

KABEYE SOKMADIĞIN HRİSTİYAN'IN-HAÇLI ASKERLERİNİN SENİN MÜSLÜMAN TOPRAKLARINDA NE İŞİ VAR?

Asker Makbule Büyük Beğeni Aldı

Milli Mücadelenin 100. Yılında Kuva-yi Milliye kahramanlarından Gördes kızı Şehit Mücadele Makbule Efe anısına Gördes Belediyesi tarafından hazırlanan “ Gördes’in Yiğit Kızı Asker Makbule “ isimli tiyatro oyununu Sındırgı Belediyesi işbirliği ile Akpınar Yaşam Merkezi çok amaçlı salonda sergilendi.

Seferberlik Çöreği, Coğrafi İşaret İle Tescillendi

İlk defa Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’na katılan askerlere; besleyici, lezzetli ve dayanıklı gıda sağlayabilmek amacıyla Savaştepe’nin Sarıbeyler Mahallesi’nde yaşayan kadınlar tarafından üretilen Savaştepe Sarıbeyler Seferberlik Çöreği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusu üzerine Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almaya hak kazandı. Böylece Balıkesir’in, Coğrafi İşaret sayısı 16’ya yükseldi.

Vali Şıldak: “30 Ağustos En Büyük Kahramanlık Destanlarımızdan Biridir”

Vali Hasan Şıldak yazılı bir açıklama yaparak, 30 Ağustos Zaferi’nin, önemli bir askeri başarı olmanın yanında milletimizin hürriyet ve bağımsızlık karakterinin, vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberliğin de unutulmaz bir sembolü olduğunu vurguladı.

Ak Parti Balıkesir’den ’27 Mayıs’ Açıklaması

Ak Parti Balıkesir İl Teşkilatı, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 62. Yıldönümü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

Engel Tanımadılar Asker Oldular

Engelli Gençler Askerlik Heyecanı Yaşadı  Balıkesir Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda bir günlük temsili askerlik yapan engelli gençlere terhis belgelerinin verildiği bir tören yapıldı. 

Sıtkı Şeremetli - Köşe Yazısı

Kabeye Sokmadığın Hristiyan'ın - Haçlı Askerlerinin Senin Müslüman Topraklarında Ne İşi Var?

Balıkesirli Asker Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şırnak Uludere’de vatani görevini yaparken kalp krizi geçirerek görev şehidi olan Enes Alkır, memleketi Balıkesir’de son yolculuğuna uğurlandı.

Balıkesirli Enes Alkır askerde kalp krizinden hayatını kaybetti

Şırnak Uludere'de vatani görevini yaparken kalp krizi sonucu vefat ederek görev şehidi olan Balıkesir’in 2. Sakarya Mahallesi’nden Enes Alkır ikindi vakti toprağa verilecek.

Mahsur Kalan Ekipler Kurtarıldı

Kazdağı Milli Parkı’nda bulunan Hava Radar Kıta Komutanlığı personelinin nöbet değişimi sırasında; yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 1714 rakımda mahsur kalan 17 askeri personel ve askeri araca yol açmak için giden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 4 personeli kurtarıldı.

Kaz Dağları’ndaki Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kaz Dağları'nda mahsur kalan 17 asker ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yol ekibinden 4 personeli kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Balıkesir Merkezli 7 İlde FETÖ Operasyonu

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde Balıkesir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri mahrem yapılanmasına yönelik 7 İlde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.