Atatürk Haberleri
SON DAKİKA

Atatürk Haberleri

KOCAAVŞAR’A DÜĞÜN SALONU SÖZÜ

Seçim çalışmalarına Kocaavşar Mahallesi’nde sürdüren ve düzenlenen mitingte konuşan Karesi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dinçer Orkan, CHP’nin adayına da göndermelerde bulundu. Orkan, “Ey iki arkadaş siz daha dün AK Parti’deydiniz, ne oldu da Cumhuriyet Halk Partili oldun? Bizde 6 Ok var nedir diye sorsunlar mı? Bilebilirler mi? O zaman ellerinden tutum Karesi Atatürk Evi’ne götürecekler. Orada o avukatlara Atatürk inkılaplarını gösterecekler” dedi.

Şehir Hastanesinde “Günübirlik Tedavi Merkezi” Açıldı

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi nitelikli sağlık hizmeti verme misyonu gereği yeniliklere devam ediyor. Bu kapsamda hastanede H Blok 1. Kat'ında "Günübirlik Tedavi Merkezi" açıldı. 

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde Bilimsel Bir İlk Yaşandı.

TUSYAD (Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği) kapsamında Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Ortopedi Kliniği tarafından düzenlenen ve ortopedi uzmanı Doç. Dr. Özgün Karakuş koordinatörlüğünde Türkiye çapında 600 çevrimiçi ve 70’e yakın bireysel katılımla  “Ulusal Canlı Cerrahi ve Sempozyum” eğitim etkinliği gerçekleştirildi.

Şehre nefes aldıracak meydan

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gar önü Cumhuriyet Meydanı projesi sayesinde şehre; yer altı otoparkları, Fabrika Kültür Sanat Merkezi, Sofra Balıkesir’i, sanat merkezi, Atatürk ve Milli Mücadele Müzesi’ni kazandıracaklarını söyledi.

ŞEHİR HASTANESİ PERSONEL ALACAK

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Ameliyathane Hemşireliği sınavı yapacak.

Son Kurşun’un hikâyesi geleceğe aktarılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi; vatanın kurtuluşunu ve zaferi simgeleyen Son Kurşun Anıtı’nı anlatan belgesel film projesini hayata geçirdi. Film gösteriminde konuşan Başkan Yılmaz “Balıkesir’in Kurtuluş Savaşı’nda, Atatürk’e yarenlik ettiğini anlatmamız lazım.” dedi.

Çamlık’a Mini10 ve BALMEK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hilal Minareli Şehitler Camisiyle, konser alanlarıyla, yeni nesil Millet Kütüphanesiyle, DGM’iyle, Fırıntaş’ıyla, Balbucks’ıyla Atatürk’ün şehri selamladığı Çamlık Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi’nde 35 atölyeli BALMEK’i ve Balıkesir’in tarihi izlerini taşıyan Mini10’u kazandırıyor. Hizmetler; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’nın katılımıyla 8 Mart Cuma günü saat 15.00’de açılacak.

‘Aynı coşkuyu ve heyecanı hep birlikte gönülden hissediyoruz’

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinin 101. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Büyükşehir 4. skate parkı açıyor

Kentin her bir karışına hizmet götüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; şehir merkezinde bulunan Avlu Yaşam Merkezi ile Atatürk Parkı’nın ardından Bandırma Sahili’nde skate park oluşturan Büyükşehir Belediyesi şimdi de Akçay’a skate park kazandırıyor.

“Bilim Ve Teknolojide Öncü Bir Balıkesir Hedefliyoruz”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi'nin düzenlediği "Türkiye'nin Kutup Araştırmaları Belgesel Gösterimi" ve Kutup Araştırmaları Türkiye Ekibi Lideri Prof. Dr. Burcu Özsoy'un konuk olarak katıldığı Söyleşi Balıkesir Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda yapıldı.

ÖĞRETMENE VEFA PROGRAMI

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında dün akşam yemekli bir program düzenlendi. Vali İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, MHP İl Başkanı Niyazi Tunç, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve İlce Milli Eğitim Müdürleri, Hayırsever Kadriye Güler ile çok sayıda öğretmen programda yer aldı. Yapılan konuşmaların ardından Hayırsever Kadriye Güler’e Kent Şükran Plaketi verildi. Gecede ayrıca Seyit Çavuş’un Atatürk ile buluşmasını anlatan Belgesel filminde gösterimi yapıldı.

Kazak Gazeteciler Karesi Atatürk Evi'nde

Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfının bu yıl ikincisini düzenlediği organizasyon dahilinde Balıkesir'de bulunan Kazakistanlı gazeteciler, Karesi Atatürk Evi'ni gezdiler.

Şehir Hastanesi’nde “Tüp Bebek Merkezi” Açılıyor

Balıkesir, günümüzün önemli teknolojik sağlık hizmeti olan, Tüp Bebek Merkezine kavuştu. Yıllardır Balıkesirlilerin başka illere giderek tedavi gördükleri Tüp Bebek Merkezi, Atatürk Şehir ve Eğitim Araştırma Hastanesinde yarın saat 10.00’da yapılacak bir törenle açılacak. Türkiye’de dokuz merkezde bulunan ÜTYE (Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi) Tüp Bebek Merkezinin, Balıkesir’de önemli bir ihtiyaca cevap vermesi bekleniyor…

BAÜN’ De, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Gününde Özel Program

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı kapsamında, Cumhuriyetimizin 100. Yılında "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Özel Konseri" BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Şehit Fethi Sekin Konferans Salonu'nda, gerçekleştirildi.

Karesi Atatürk Evi’nde Anlamlı Anma

Karesi Atatürk Evi, 10 Kasım’da 7’den 77’ye ziyaretçi akınına uğradı. Atatürk Evi’nde NEF öğrencileri anma programı düzenlerken, Balıkesir protokolü de Atatürk Evi’nin ziyaretçileri arasında yeraldı

BAŞKAN YILMAZ’IN CUMHURİYET’İN 100. YILINA ARMAĞANI; SAĞOL ATAM

Cumhuriyet’in 100. yılı onuruna, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın tarihe armağan ettiği “Sağol Atam” belgesel filminin galası büyük bir izdihamla muhteşem bir şekilde gerçekleştirildi. Havranlı Seyit Onbaşı ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile arasında geçen anıların anlatıldığı film, Atatürk’ün 85’inci ölüm yıldönümünde 10 Kasım Cuma günü TV8’de yayınlanacak.

“SAĞOL ATAM” BU AKŞAM GÖSTERİMDE

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale Deniz Savaşları’nın seyrini değiştiren Balıkesir Havranlı Seyit Onbaşı’nın buluşmalarından esinlenen “Sağol Atam” isimli kısa metrajlı belgesel tadındaki filmin galası bugün SAAT: 20.00’de (8 Kasım Çarşamba) Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılıyor. Bu konuda yapılan açıklamada gösterime tüm halkın davet edildiği ve ücretsiz olduğu belirtildi…

KARESİ ATATÜRK EVİNDE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

KARESİ ATATÜRK EVİNDE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Kızılay Kitap Eczanesi Projesi Hayata Geçti

Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi, Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimliği ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde Atatürk Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisinde "Kızılay Kitap Eczanesi" nin tefrişatını gerçekleştirdi. 

100. Yıla özel Balıkesir Sanat Günleri

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı ile Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde eş zamanlı olarak şehrin dört bir yanında Sanat Günleri gerçekleştirildi. Balıkesir Sanat Günleri, 100. Yıla özel “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri ile son buldu.

Balıkesir 100. Yıl Coşkusuyla Tarihe Not Düştü: ''Yüzyıllar Yaşasın Cumhuriyet''

Türkiye Cumhuriyeti, 29 Ekim 1923’te kurulduğunda, bir ulusun özgürlüğünü ve bağımsızlığını kutlayan tarihi bir anın başlangıcı olan, Atatürk’ün "En Büyük Eserim" dediği, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet’in, 100. Yılını tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir'de coşkuyla karşıladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Başladı 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100 üncü gurur yılı kutlamaları, Atatürk Anıtında düzenlenen Çelenk Sunma Töreni ile başladı. 

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı: ”Atatürk Yüzyılın Lideridir”

Balıkesir Üniversitesi tarafından organize edilen “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Sporu” konulu söyleşiye katılan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı etkinlik sonrası Balıkesir Haber TV’ye özel bir açıklamada bulundu.

Cumhuriyetin 100. Yıldönümü Karesi Atatürk Evi’nde Kutlandı

Cumhuriyetin 100. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Karesi Atatürk Evi’nde kutlama programı düzenlendi. Çeşitli etkinliklerin yeraldığı kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu.

100. Yılda Altıeylül Belediyesi’nden Dolu Dolu Etkinlik

Altıeylül Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında 1 hafta içerisinde dolu dolu etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Cumhuriyetin 100. Yılını coşkuyla kutlamaya devam eden Altıeylül Belediyesi 100 öğrenci ile öncesinde Anıtkabir’e ziyaret, sonrasında Atatürk Anıtı, Ali Hikmet Paşa Meydanı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi önünde 100 Efeyle Zeybek oyunu, bugünde Cumhuriyetin 100. Yılı 100 Türk Büyüğünün ismini taşıdığı çınar ağacı fidan dikimi gerçekleştirildi.

Altıeylül Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Öğrenci İle Anıtkabir’de

Altıeylül Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Öğrencimizle Anıtkabir’de adlı program kapsamında 50 kız-50 erkek 12. Sınıf öğrenci ile Anıtkabir’i ziyaret etti. Altıeylüllü 100 genç program kapsamında Aslanlı Yoldan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine doğru yürüyerek duygu dolu anlar yaşadı.

Dünyanın en büyük kanarya yarışması Edremit'te...

Edremit'te dünyanın en büyük kanarya ırk güzellik yarışması "Yorkshire Kanarya Show"un 7. si Güre Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşti.

Havran Terzizade Konağı Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesi Oldu

Cumhuriyet’in ilanından sonra Havran’a gelen Atatürk’ün, Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı ile görüştüğü Terzizade Konağı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmesinin ardından Havran Belediyesi ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen özenli çalışmalar sonucunda maneviyatına uygun olarak Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesi’ne dönüştürüldü.

Burhaniye Belediyespor Türkiye Kupasında Tarih Yazıyor...

Denizli Atatürk Stadı'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçında Burhaniye Belediyespor, TFF 2. Lig ekibi Denizlispor'u deplasmanda 3-2 mağlup ederek, bir üst tura yükselme başarısı gösterdi.