Ayvalık Haberleri
SON DAKİKA

Ayvalık Haberleri

Başkan Yılmaz" Çevre dostu yatırımlar yeni dönemde de devam edecek

 İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri çoğalacak Çevre dostu yatırımlarıyla Balıkesir’i yarınlara hazırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; Zeytinli, Merkez, Güre, Ayvalık ve Avşa’da İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri oluşturacaklarını söyledi. Simav Çayı için de seferberlik ilan ettiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, 1 yıl içerisinde çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

Yol Vermeme Tartışması Silahlı Saldırıya Dönüştü

Ayvalık ilçesinde ticari araç sürücüsü ile toplu taşıma aracı sürücüsü arasındaki yol verme tartışması silahlı saldırıya dönüştü. Saldırganlar jandarma tarafından yakalanarak tutuklandı.

40 düzensiz göçmen kurtarıldı

Ayvalık ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla Midilli Adası'na gitmek isterken Yunan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 40 düzensiz göçmen kurtarıldı. Sahil Güvenlik ekipleri, ihbar üzerine harekete geçerek 27'si çocuk olan göçmenleri kurtardı. Kurtarılan göçmenler, insani yardımların ardından İl Göç İdaresine gönderildi.

34 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yasa dışı yollarla Midilli Adası'na gitmeye çalışan 34 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler, insani yardımların ardından İl Göç İdaresine gönderildi.

75 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık’ta yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 75 düzensiz göçmen yakalandı. Ayvalık Hakkıbey Yarımadası mevkiinde görevli Sahil Güvenlik Kolluk Destek timi, karada bir grup düzensiz göçmen olduğunu tespit etti. Harekete geçen ekipler, 75 göçmeni yakaladı. Cunda Adası'ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirilen göçmenlere yiyecek, içecek, ilaç ve tıbbi malzeme gibi insani yardımlarda bulunuldu. Göçmenlerin Balıkesir İl Göç İdaresi'ne gönderileceği öğrenildi.

Canbey; Bizim Balıkesir İçin Hedeflerimiz Var!

31 Mart Mahalle İdareler Seçimi için saha çalışmalarına hız veren Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, geçtiğimiz haftasonu Ayvalık, Balya ve Havran ilçelerini ziyaret etti.

27 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, yasa dışı yollarla Midilli Adası'na gitmek isteyen 27 düzensiz göçmeni yakaladı. Göçmenler, insani yardımların ardından İl Göç İdaresine gönderildi.

16 düzensiz göçmen yakalandı

Ayvalık’ta yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 16 düzensiz göçmen ve 1 organizatör zanlısı yakalandı. Sahil Güvenlik Destek Timi tarafından yakalanan göçmenlere insani yardımlarda bulunuldu ve yasal işlemleri başlatıldı. Organizatör zanlısı hakkında tahkikat başlatıldı.

Sarımsaklı’da Zincirleme Kaza; 11 Kişi Yaralandı

İzmir yolu Sarımsaklı yol ayırımında 5 aracın karıştığı bir trafik kazası meydana geldi. 

Öğretmene ulaşım indirimi BİGEP’e de 6 milyon destek

Bandırma, Manyas, Erdek, Marmara ve Gönen’deki öğretmenlerin ardından bu kez de Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran ve Gömeç ilçelerinde görev yapan yüzlerce öğretmen, öğretmene verdiği değer nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı alkış yağmuruna tuttu.

Göçmen Kaçıran 3 Organizatör Tutuklandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, göçmen kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik olarak istihbari çalışmalar yapıldı.  Yapılan bu çalışmalar neticesinde; Ayvalık İlçesi Küçükköy Mahallesinde 20 Kasım 2023 günü düzenlenen operasyonel faaliyet sonucunda, (3) organizatör ile birlikte (16) düzensiz göçmen yakalandı.  Adli makamlara sevk edilen (3) organizatör tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 16 düzensiz göçmen Bandırma Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

Cumhur İttifakı Ayvalık Pazar Yeri İhalesinin İptalini İstiyor

Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Yönetim Kurulları ve Meclis Üyeleri adına; Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Mustafa Güren ile Milliyetçi Hareket Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Sıray ALTINOVA pazar yeri yapım ihalesine dair CUMHUR İTTİFAKI Partileri  olarak ortak  bir basın açıklaması yaparak, Ayvalık Pazar Yeri İhalesinin iptal edilmesini istedi.

Altın Sarısı Sofralarımızla Buluşacak

14 milyon zeytin ağacıyla Türkiye’nin en büyük zeytin üretim merkezlerinden biri olan Balıkesir’de 18. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali heyecanı 13 - 19 Ekim tarihleri arasında başlıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Dünyanın en kaliteli zeytini ile altın sarısı zeytinyağımız yakında sofralarımızla buluşacak” dedi.

Aranan 28 Kişi Yakalandı; 10’u Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İlin genel güvenliğini ve asayişi sağlamak amacıyla; Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye,  Edremit, Erdek, Gömeç, Manyas ve Sındırgı ilçelerinde 27.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (28) aranan şahıs yakalandı, (10) kişi tutuklandı.

21 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İl genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Ayvalık, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Edremit ve Susurluk ilçelerinde 25.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (21) aranan şahıs yakalandı, (5) şahıs tutuklandı. (3) adet ruhsatsız tabanca ve (17) adet fişek ele geçirildi. (5) adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarının aralıksız ve titizlikle devam edeceği bildirildi.

Aranan 21 kişi yakalandı 9’u Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek ve Susurluk ilçelerinde 21.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (21) aranan şahıs yakalandı, (9) şahıs tutuklandı. (6) adet ruhsatsız tabanca ve (56) adet fişek, (1) adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratona Büyük İlgi

Bu yıl Ayvalık’ta ilk kez düzenlenen Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu 8 farklı ülkeden 650 sporcunun katılımıyla sona erdi.

Üçüncü Açık Su Yüzme Şampiyonası Sona Erdi

Bu yıl 3.sü düzenlenen Balıkesir Açık su Yüzme Şampiyonası nefes kesen mücadelelerle sona erdi. Ayvalık İlçesinin Paşalimanı Koyu Plajı’nda gerçekleştirilen Şampiyonada yüzlerce sporcu dereceye girebilmek için denizde kıyasıya mücadele etti.

Ayvalık’ta Yılın İlk Zeytin Hasadı Yapıldı 

Vali İsmail Ustaoğlu Türkiye'nin en özel zeytinlerinin işlendiği, zeytinyağıyla coğrafi işaret sahibi olan Ayvalık İlçesinde sezonun ilk zeytin hasadı dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. 

Aranan 18 Kişi Yakalandı 11’i Tutuklandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İl genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Ayvalık, Edremit, Erdek ve Susurluk ilçelerinde 12.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (18) aranan şahıs yakalandı, (11) şahıs tutuklandı.

ŞAHİN:"“AYVALIK BELEDİYECİLİK AÇISINDAN TERKEDİLMİŞ BİR HARABE GİBİ”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Gurup Sözcüsü Birol Şahin Ayvalık İlçesine Hizmetleri Sıraladı ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e Ağır Biçimde Yüklendi:

BAŞKAN YILMAZ: “Sırtımızdan Ter Hiç Eksik Olmadı”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Ayvalık, Burhaniye ve Gömeç ilçe başkanlarını ziyaret ederek partililer ile bir araya geldi. AK Kadrolar, “Milletimizin her derdine deva bulana kadar durmayacak çalışacağız” mesajı verdi.

Epilepsi Hastası Helikopter Ambulansla Ankara’ya Sevkedildi

Ayvalık Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde Epilepsi Nöbeti sonrası Entübe edilen 31 yaşındaki kadın hasta K.P Balıkesir İl Ambulans komuta kontrol merkezi tarafından, Ankara hava koordinasyon ve İstanbul hava koordinasyon ile yapılan görüşmeler sonucu, İstanbul’dan kalkış yapan Helikopter ambulans hasta K.P'yi Ayvalık Stadyumundan alarak Ankara Bilkent Şehir Hastanesine nakledildi.

BBB, Ayvalık’ın güzelliğine güzellik katıyor

Zeytin ve çam ormanlarının denizle kucaklaştığı, iç içe geçmiş birbirinden güzel koyları, çevresini sarmalayan irili ufaklı 22 adası, adeta bir açıkhava müzesini andıran mimari yapıları ve büyüleyici denizaltı dünyasıyla Balıkesir’in turizm cenneti Ayvalık; Büyükşehir Belediyesi eliyle hak ettiği hizmetlere kavuşuyor.

BGC:"Gazeteciler Şamar Oğlanı Değildir"

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde yayın yapan Radyo Ses ve Ses Gazetesi imtiyaz sahibi Doğan Doğan, Ayvalık yolundaki bir trafik kazasını haberleştirdiği sırada sözlü ve fiili saldırıya maruz kaldı. Otomobilinde de hasar oluşan Doğan Doğan'a yönelik saldırının güvenlik görevlileri önünde gerçekleşmesi düşündürdü. 

BALIKESİR DOĞASINA 700 KINALI KEKLİK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Ayvalık, Balya, Havran, Gönen, Erdek, Manyas ve Marmara İlçelerinde belirlenen noktalarda 700 adet Kınalı Keklik doğaya salındı.

Ticari Taksilerle Göçmen Kaçakçılığı Yapan 3 Kişi Yakalandı

2 ticari taksi ile bir ticari taksi görünümlü sivil aracı kullanarak yabancı uyruklu şahısları yasadışı yollarla yurtdışına çıkararak kazanç elde eden 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı

Ayvalık Tostu İle Coğrafi İşaret Tescili 26 Oldu

Geleneği Geleceğe Taşıyan Coğrafi İşaret Tescili Balıkesir'in Yöresel Ürünlerine değer katmaya devam ediyor. Balıkesir’in Coğrafi İşaretli Ürünleri listesine son olarak 'Ayvalık Tostu' Geleneksel Ürün Adı kategorisinde tescil alan ürün olarak dâhil oldu.

AYVALIK YANGIN TEHLİKESİNİ SAVUŞTURDU

TEHLİKESİNİ SAVUŞTURDU ????BALIKESIR Turizm’in başkenti #Ayvalık‘ta çıkan yangın korkulu anlar yaşatırken, üstün gayretler sonucu kontrol altına alındı.