Baçem Haberleri
SON DAKİKA

Baçem Haberleri

Başkan Yılmaz, aromatik bitki hasadına katıldı

4. Aromaterapi Festivali, 2 gününde de birçok etkinliği ev sahipliği yapıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BAÇEM’in verimli tarlalarında vatandaşlarla birlikte; lavanta, ekinezya ve gül hatmi çiçeği hasadı yaptı.

Bahçıvanlığı, BAÇEM’de öğrendiler

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi’nde (BAÇEM), Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu tamamlandı. Ülkenin farklı yerlerinden gelen 50 kursiyere, sertifikaları teslim edildi.

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu devam ediyor

Aromatik bitki yetiştiriciliğinde ülkenin önde gelen kurumları arasında yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi’nde (BAÇEM) “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu” düzenlenmeye devam ediyor. 9.’su başlayan kurs için 25 ilden gelen 80 kursiyer; toprak ve aromatik bitkilerle yakından tanışarak teknik bilgi ve pratik beceri kazanıyor.

BAÇEM’de Apiterapi Uygulamaları Konuşuldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban’ın moderatörlüğünde “Apiterapi Uygulamaları ve Türkiye’de Apiterapi Paneli” düzenledi.

Türkiye’nin İlk Yerli Kara Mürver Şurubu SAMBUÇEM

Aromatik bitki üretimi ve Ar-Ge çalışmalarının gerçekleştirildiği BAÇEM’de üretimi yapılan; kara mürver ve ekinezyalardan elde edilerek üretilen SAMBUÇEM, Türkiye’nin ilk yerli kara mürver şurubu olarak satışa sunuldu.

Kazdağları’nın Eteklerinde Aromaterapi Festivali

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Tarladan Hasada İyilik, Sağlık, Güzellik” temasıyla Balıkesir’de düzenlenen dünyanın ilk ve tek Aromaterapi Festivaliyle, aromaterapinin şifalı dünyasına yolculuk başladı.

A’dan Z’ye Aromaterapi BAÇEM’de Konuşulacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi “Tarladan Hasada İyilik, Sağlık, Güzellik” temasıyla Türkiye ve dünyanın ilk ve tek Aromaterapi Festivali’ne 3. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 30 Haziran-3 Temmuz günleri arasında gerçekleşecek festivalde A’dan Z’ye aromaterapi konuşulacak.