Balıkesir Büyükşehirbelediyesi Haberleri
SON DAKİKA

Balıkesir Büyükşehirbelediyesi Haberleri

Başkan Yılmaz'dan kopyacı adaylara siyaset dersi...

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yıldır kendisinin uygulaya geldiği işleri çakma belediyelerden kopyalayıp yeni orijinal fikirlermiş gibi anlatanlara “Biraz yaşadığın şehri tanı. Burada Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı var. Biraz Ağzından çıkanı düşünüp konuşacaksın” diyerek siyaset dersi verdi.

Mantar Deyip Geçmeyin

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ‘Tarımda lider Şehir Balıkesir’ sloganıyla başlattığı Kültür Mantarı Yetiştiriciliği kursunu başarıyla tamamlayan 35 kursiyere 10 ton kompost ve 250 torba üst toprak dağıtımı gerçekleştirdi.

Uluslararası Vuslat Platformu Balıkesir’de bir araya geldi

Uluslararası Vuslat Platformu, Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde bir araya geldi. “Ufuktaki Yeni Türkiye, 2053’e Doğru Türkiye’nin Stratejik Adımları, Savunma Sanayi, Dijitalleşme, Kültür ve Medeniyet Yolculuğu” konulu konferansların yer alacağı üç günlük program başladı.

Balıkesirli gençler Ata’nın huzurunda

Türkiye’nin en genç büyükşehir belediye başkanı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yüzlerce Balıkesirli genç ile birlikte Ata’nın huzuruna çıktı

Balıkesir’de 1 Hafta; Her Gün Bir Konser...

Dünyaca ünlü sanatçılar, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Balıkesir’in muhteşem atmosferinde klasik müzik konserleri verecek. Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları Uluslararası Yaz Akademisi kapsamında düzenlenecek konserler; 21 Ağustos’ta Ayvalık’ta başlayacak, bir hafta boyunca devam edecek. Ücretsiz olan konserlerin tamamı Balıkesirlilerin katılımına açık olacak.

İSO Belgeleriyle BASKİ, kalitesini bir kez daha tescilledi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BASKİ; kalite, çevre ve enerji yönetim sistemi konularında yaptığı çalışmalar sayesinde; İSO 9001, İSO 14001 ve İSO 50001 belgelerini almaya hak kazanarak bir kez daha kalitesini tescilledi.  

Balıkesir’in kadınları arı gibi

2019’dan bu yana arıcılığa 5 milyon TL’den fazla destek veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hem kadın istihdamını artırmak hem de arıcılığı yaygınlaştırmak amacıyla Burhaniye’de 20 kadına 100 arılı kovan ve 40 arısız kovan desteğinde bulundu. Destekler önümüzdeki süreçte de devam edecek. 

Bayram sevincinde payları oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda şehirde bulunan her eve et girmesini sağlamak amacıyla “Bayram sevincinde payınız olsun” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında; hayırsever vatandaşlarla, ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü kuran Büyükşehir, payları titizlikle sahiplerine ulaştırdı.