Balıkesir Kent Konseyi Haberleri
SON DAKİKA

Balıkesir Kent Konseyi Haberleri

Balıkesir Kent Konseyi ortak akılla yoluna devam ediyor 

Şehri ortak akılla yönetmek bilinciyle 4 yıl önce kurulmasına öncülük ettiği Balıkesir Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurulu Toplantısı’na ailesiyle birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, hiçbir beklentisi olmadan gönüllü olarak Balıkesir için çalışan Kent Konseyi üyelerine teşekkür etti ve 20 ilçenin birbirinden güç alarak güçlendikçe güçlendiğini vurguladı. 

BAÜN’de, “Türkiye’nin Kutup Araştırmaları” Değerlendirildi

Balıkesir Üniversitesinde; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi iş birliğinde, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Burcu Özsoy’un konuk olduğu “Türkiye’nin Kutup Araştırmaları Belgesel Gösterimi ve Söyleşi” etkinliği gerçekleştirildi.

Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 4’üncüsünü düzenlediği Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu başladı.“Mysia ve Çevre Kültürleri Araştırmaları” temasıyla 3 gün sürecek sempozyumda, konunun uzmanları tarafından Balıkesir’deki kazı çalışmalarının durumu ele alınıyor. Sempozyumun son gününde ise; kazı alanlarına teknik gezi yapılacak. 

   Baktılar, Gördüler, Çektiler; Ödüllerini Aldılar

     “Bak, Gör, Çek” Kısa Film Yarışması film gösterimi ve ödül töreni yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Kent Konseyi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Bak Gör Çek“ Kısa Film Yarışmasının bu yılki konusu Balıkesir Arkeoloji Mekanlar ve Hikayeler” oldu.

“ Geçmişten Günümüze Balıkesir'in Kültürel Mirası Uluslararası Sempozyumu" başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi’nin desteği ile Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ‘Balıkesir’in Kültürel Mirası Uluslararası Sempozyumu’ başladı. Sempozyum, 5 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek. 

100. Yıla özel Balıkesir Sanat Günleri

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı ile Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde eş zamanlı olarak şehrin dört bir yanında Sanat Günleri gerçekleştirildi. Balıkesir Sanat Günleri, 100. Yıla özel “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri ile son buldu.

Sanatın On Hali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,  Balıkesir Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı ile Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen ‘Sanatın On Hali III Geleneksel Türk Sanatları Yarışması’nın ödül töreni, Cumhuriyet’in 100. Yılı onuruna gerçekleştirildi. Törende 3 dalda “Ustaya Saygı Özel Ödülü” de takdim edildi.

Yeşilay’ın Yeni Başkanı Mürşit Canbulat Oldu...

Balıkesir Kent Konseyi Genel Sekreteri Mürşit Canbulat, Yeşilay Genel merkezi tarafından Yeşilay Balıkesir Şube Başkanı olarak atandı.

Şehre Vefa Meclisi’nden Cumhuriyet’e Vefa..

Balıkesir Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi üyeleri Cumhuriyet’in İlan edilişinin 100. Yılı sebebiyle Balıkesir İl sınırları içinde yaşayan Cumhuriyet ile aynı yıl doğumlu vatandaşları ziyaret etti. Ziyaretler sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Cumhuriyet’in ayakta kalan ulu çınarları Cumhuriyet’in ilk dönemine ait çocukluk anılarını ve büyüklerinin anlattıkları Kurtuluş Savaşı anekdotlarını kendilerini ziyarete gelen Şehre Vefa Meclisi Üyelerine anlatarak geçmişi yad ettiler.

Cumhuriyet’in 100. yılına özel Zirve Eserler Sergisi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Kent Konseyi ev sahipliğinde Cumhuriyet’in 100. Yılı kapsamında Ankara’dan Balıkesir’e gelen “Zirve Eserler” adlı Geleneksel Sanatlar Sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kent Konseyinden Evlilik Kurumuna Vefa Hareketi..

Balıkesir Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi Üyeleri evliliklerinde 50 yılı devirmiş çiftlere ziyaretlerde bulunuyor, hazırladıkları küçük hediyeleri takdim ederken, çiftlerle hayata ve yaşanmışlıklara dair sohbet ediyorlar.

Aşure Hayrıyla Geleneklere Vefa Örneği

Balıkesir Kent Konseyi Şehre Vefa Meclis üyeleri Muharrem ayı sebebiyle geleneksel hale getirdikleri aşure hayrını geçtiğimiz gün Zağnos Paşa Camii karşısında gerçekleştirdi. 1000 kişilik yapılan aşure dualar eşliğinde vatandaşlara ikram edildi.

Engelsiz Şehir Balıkesir Çalıştayı Yapılacak

Balıkesir Kent Konseyi evsahipliğinde, 8 Haziran Perşembe günü Engelsiz Şehir Balıkesir Çalıştayı gerçekleştirilecek.

Engelsiz Düşlerden Muhteşem Konser

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Balıkesir Kent Konseyi desteğiyle “Engelsiz Düşler Türk Sanat Müziği Topluluğu” tarafından birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği Türk Sanat Müziği Konseri düzenlendi.

Asrın Felaketinin Sebep Ve Sonuçları Konuşuldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde “Asrın Felaketinin Sebep ve Sonuçlarıyla Analizi” adı altında bir söyleşi düzenlendi. Söyleşide, depremin toplum üzerinde yarattığı travmayla baş etmenin yolları konuşuldu.

Şehre Vefa Meclisi kuruldu

Kente dair gerçekleştirdiği çalışmalarla Türkiye’de örnek işlere imza atan Balıkesir Kent Konseyi çatısı altında Şehre Vefa Meclisi kuruldu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Çalışma Grubu’nun başarısından dolayı meclise dönüştürülmesi kararıyla gerçekleştirilen Şehre Vefa Meclisi Genel Kurulu sonucunda Gökmen Karadağ, oy birliğiyle Şehre Vefa Meclisi Başkanı seçildi.

Filistin Hakkında Konuşmalıyız’ Balıkesir’de Sahnelendi

Konusuyla son dönemin en dikkat çekici tiyatro oyunları arasında yer alan “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” adlı tiyatro oyunu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Kent Konseyi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Yeni Nesil Gençlik Vakfı iş birliğinde seyirciyle buluştu.

Kısa Filmleriyle Balıkesir’i Anlattılar

Balıkesir Kent Konseyi ve Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Fakültesi işbirliğinde, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen “Bak-Gör-Çek” kısa film proje yarışması sonuçlandı.

Başkan Yılmaz: ‘Türkiye’ye Işık Tutan Örnek İşler Yapıyoruz’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Kent Konseyi’nin 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Balıkesir’e hizmet etmenin büyük bir onur ve gurur olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz “Kent Konseyimiz çalışmalarıyla şehrimizde önemli bir demokrasi başlattı. Birlikte Türkiye’ye ışık tutan örnek işler yapıyoruz.” dedi.

Sanatın On Hali Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Sanatın On Hali Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Balıkesir'de Çocuk Hakları Günü Kutlandı

Çocuk Hakları Günü sebebiyle Avlu'daki Çocuk Hakları Parkı'nda düzenlenen etkinliğe Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin, İl Gençlik ve Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hatice Dost, Balıkesir Kent Konseyi Genel Sekreteri Mürşit Canbolat, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Meydan, Karesi Gençlik ve Spor Müdürü Adem Özalp, öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Başladı

Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Balıkesir Kent Konseyi tarafından 3’üncüsü düzenlenen Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu başladı.

Dijital Tasarımları Göndermek İçin Son Gün 30 Kasım

Balıkesir’in şehir kimliğini yansıtan ve geleneksel formların özgün ve çağdaş tasarım uygulamalarıyla birleşmiş ürünlerin artırılması amacıyla düzenlenen “Tasarımla Balıkesir’i Anlat” yarışmasının ikincisi için başvurular devam ediyor. Yarışmaya katılmak isteyenler dijital tasarımlarını 30 Kasım’a kadar gönderebilecek.

“Sınıf Bizim, Çocuklar Bizim” Projesi

Balıkesir’in en aktif sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Balıkesir Kent Konseyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu, hayata geçirdiği ‘Sınıf Bizim, Çocuklar Bizim’ projesiyle okulların fiziki şartlarını yeniliyor, materyal desteğinde bulunuyor.

Kurtuluşun 100. Yılında 100 Kişi ile Zeybek Gösterisi

Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü olan 6 Eylül’de 100 kent gönüllüsü, yiğitliği ve mertliği sembolize eden Harmandalı Zeybeği oynayacak.

‘Sevgi Yumağı’ Projesi

Kuruluşundan itibaren insan odaklı projeleri ile kısa sürede herkesin ilgisini çeken, toplumun her kesiminden gönüllüleri ile de fark yaratan Balıkesir Kent Konseyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu; gönüllere dokunan ‘Sevgi Yumağı’ projesi kapsamında Balıkesir Huzurevi Bahçesi’nde bir araya geldi.

“Kutupta Varız 2023’te Uzayda Olacağız”

Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Gezegenin Kara Kutusu: Antarktika" belgeselinin gösteriminde konuşan TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, “Türkiye Cumhuriyeti olarak hem kutupta varız, hem de 2023’te uzayda da; ay misyonu ve Türk astronot misyonuyla araştırma anlamında varlığımız olacak” dedi.

Engelliler Haftası Etkinlikleri Başlıyor

Balıkesir Kent Konseyi Engelsiz Şehir Balıkesir Meclisi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda; engelli bireylerin sosyal hayata daha aktif katılımının sağlanması, toplumda duyarlılığın ve farkındalığın artırılması amacıyla birçok etkinlik düzenleyecek.

Doktorlar Eğitim İçin Söyledi

Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV); Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi’nin iş birliğinde, Balıkesir’de muhteşem bir konser verdi.

Büyükşehir Gençleri Girişimcilerle Buluşturdu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde “1. Girişimcilik ve Kariyer Zirvesi” düzenlendi. Yoğun ilgiyle gerçekleşen zirvede; teknolojiden girişimciliğe, Metaverse dünyasından yapay zekâya, spor dünyasında kariyerden tarım girişimine kadar alanında uzman konuşmacılar gençlerle buluştu.