Balıkesirvaliliği Haberleri
SON DAKİKA

Balıkesirvaliliği Haberleri

İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında Kaymakamlar, güvenlik birimleri ve ilgili kurumlar ile Asayiş ve Güvenlik Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Balıkesir’in emniyet ve asayişle ilgili ilk üç ayın detaylı değerlendirmesi yapıldı ve önümüzdeki döneme yönelik planlanacak ve gerçekleştirilecek çalışmaları ele alındı. 

Vali Ustaoğlu:”Çanakkale Zaferi, fedakârlık ve kahramanlığın sembolüdür.”

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu Çanakkale Zaferinin 109. Yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Vali Ustaoğlu açıklamasında Balıkesir Lisesinin, henüz 15’li yaşlarında olan 100 öğrencisiyle Çanakkale Savaşı’nda en çok şehit veren okullardan birisi olduğunu vurguladı.

“Okul Bahçeleri ve Seçilecek Sokaklar “Oyun Dostu” Şeklinde Düzenlenmeli”

Balıkesir Eğitim Akademisi’nde öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen Doç. Dr. Yavuz Samur’un konuşmacı olarak katıldığı açılış semineri yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin’den Öneri: “Okul Bahçeleri ve Seçilecek Sokaklar “Oyun Dostu” Şeklinde Düzenlenmeli”

Vali İsmail Ustaoğlu, BAÜN’ü Adım Adım Gezerek İnceledi.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu'ndan Balıkesir Üniversitesini ziyaret ederek her bölümü ve her yeri tepeden tırnağa inceleyerek bilgi aldı.

Sahil Güvenlik Zamansız Avlanma ve Satışa Dur Dedi

Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve TCSG-6 Sahil Güvenlik Kontrol Timi tarafından gerçekleştirilen operasyonla, zamansız avlanan  ürünlere el koyarak naklini engelledi.

Vali Ustaoğlu: “Gazetecilik Milletimizin sesi, vicdanıdır”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali İsmail Ustaoğlu; “Basın, demokrasinin ve toplum hayatının önemli ve etkili bir denetim organı olması sebebiyle, kamu düzeninin vazgeçilmez temel unsurlarından biridir” dedi. 

Polis Adayları Yemin Ederek Mesleğe Adım Attılar

Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi 29 uncu dönem öğrencileri, düzenlenen törenle polisliğe adım attı.

Vali Ustaoğlu Balıkesirspor’u Ziyaret Etti

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu Balıkesirspor'u tesislerde ziyaret etti.

“Hedef Engelsiz Bir Balıkesir” 

3 Aralık Engelliler Günü sebebiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Engellilere Hizmet Eden Kurum ve STK’lar ile Engellilerin katıldığı yemeğe renkli görüntülere sahne oldu.

Havranlı Seyit Onbaşı Vefat Yıldönümünde Dualarla Anıldı 

Çanakkale Savaşı'nda sırtladığı top mermisinin ateşlenmesiyle savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı vefatının 84 üncü yılı dolayısıyla Havran İlçesi Kocaseyit Mahallesinde bulunan kabri başında anıldı. Vali İsmail Ustaoğlu, Kuva-yi Milliye ruhunun Çanakkale Savaşı'nda vücut bulduğu kahraman Havranlı Koca Seyit'in ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına katıldı.

Alkollü ve Uyuşturuculu Araç Kullananlar Polis Kıskacında

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimleri tarafından, İl genelinde Alkol ve Uyuşturu Madde etkisi altında araç kullanan sürücülere yönelik 24-26 Kasım 2023 tarihleri arasında Trafik denetimleri yapıldı.

“Tasarım ve Beceri Atölyesi”nin Açılışı Yapıldı

Hayırsever Emine Çandır tarafından Cumhuriyet Ortaokulu’na armağan edilen atölyenin açılışında  coşkuyla karşılanan Vali Ustaoğlu çocukların gözündeki ışıltıyı, yüreklerindeki sevinci gördükçe daha mutlu olduğunu söyledi. 

Vali Ustaoğlu İlçe Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali İsmail Ustaoğlu bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Susurluk İlçesinde program gerçekleştirdi. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Başladı 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100 üncü gurur yılı kutlamaları, Atatürk Anıtında düzenlenen Çelenk Sunma Töreni ile başladı. 

Vali Ustaoğlu Marmara İlçesinde incelemelerde bulundu

Vali İsmail Ustaoğlu Balıkesir'in Marmara Denizi'ndeki kalbinde çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Marmara İlçesinde gün boyu süren bir program gerçekleştirdi.

Yaşlılar Günü Etkinliğinde Eğlenceli Anlar Yaşandı 

Vali İsmail Ustaoğlu, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Balıkesir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte huzurevi sakinleri ile bir araya geldi. 

VALİ İSMAİL USTAOĞLU CAM SERAYI İNCELEDİ

Balıkesir Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu başkanlığında, Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğine sahip teknolojik cam serada incelemelerde bulundu

19 Eylül Gaziler Günü Balıkesir'de Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı ile Mareşal Rütbesinin verilişinin yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen 19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni ile başladı. 

Vali Ustaoğlu Edremit'le Start Verdi

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Balıkesir’e atanan Vali İsmail Ustaoğlu ilk ziyaret ve incelemelerini Edremit İlçesindeki kapsamlı programıyla gerçekleştirdi. 

Emniyet Müdürü Hasan Onar Veda Ziyaretlerinde

Balıkesir’deki görev süresini tamamlayarak ayrılacak olan Emniyet Müdürü Hasan Onar veda ziyaretlerine başladı

Özel Gençler Yeteneklerini Sergiledi

Down Sendromlular Halk Oyunları ve Dans Festivali yapıldı. Halk Oyunları ve Dans Festivalinde özel bireyler yeteneklerini sergiledi.

Ayvalık Tostu İle Coğrafi İşaret Tescili 26 Oldu

Geleneği Geleceğe Taşıyan Coğrafi İşaret Tescili Balıkesir'in Yöresel Ürünlerine değer katmaya devam ediyor. Balıkesir’in Coğrafi İşaretli Ürünleri listesine son olarak 'Ayvalık Tostu' Geleneksel Ürün Adı kategorisinde tescil alan ürün olarak dâhil oldu.

Vali Şıldak:” Gazetecilik Kamu Hizmetidir”

24 temmuz gazeteciler ve basın bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Hasan Şıldak gazeteciliğin, kamu hizmeti olduğunun bilinciyle meslek ilkeleri çerçevesinde toplumu doğru, tarafsız olarak bilgilendirmek için çaba göstermek olduğunu vurguladı

15 Temmuz'da Şehit Aileleri ve Gaziler Unutulmadı

Vali Şıldak Şehit Aileleri ve Gazilerle Yemekte Bir Araya Geldi  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak'ın ev sahipliğinde Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna yemek düzenlendi.

Orman Yangınları İçin Uyarı Yapıldı

İçinde bulunulan günlerde hava sıcaklıklarının yükselmesi ve daha da artacak olması sebebiyle riski artan orman yangınlarına karşı dikkatli olunması için vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

LGS’nin Gurur Tablosu Ödüllendirildi

Vali Hasan Şıldak, Liselere Giriş Sınavında (LGS) 500 tam puanla ülke genelindeki 526 öğrenci arasında yer alarak Balıkesir’e başarıyı getiren öğrencileri tebrik etti. 

Vali Şıldak:"Enerjiyle Gelen Sinerji Balıkesir'de Eğitimi Canlandırdı"

2022-2023 eğitim öğretim yılı "İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Sene Sonu Toplantısı" Vali Hasan Şıldak başkanlığında Balıkesir Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Sosyal Hayata Katılımın İzleri Bu Sergide

Serginin açılışına Vali Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak’ın yanı sıra Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Ali Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı. 

Hayırseverlerden Eğitime Güçlü Destek

Hayırseverlerin adeta yarıș halinde olduğu Balıkesir'de yapılan katkılarla eğitime sağlanan güçlü destek sürüyor. 

Kepsut ve Bigadiç Hükümet Konaklarının Yapımı Başladı 

İlçelerde hükümet konaklarının yenilenmesi ve kamu hizmetlerinin modern ortamlarda sunulmasına yönelik atılan adımlar devam ediyor.