Besob Haberleri
SON DAKİKA

Besob Haberleri

Başkan Yılmaz; esnaf ve sanatkârların yanında

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, söz verdiği gibi Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (BESOB) yeni hizmet binası kazandırıyor. Temelini attıkları binanın anahtar teslimini de çok kısa bir süre içerisinde yapacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz “Bazen belediye başkanı adayları 100 tane proje yapacağım diye çıkıyor. Bazıları bunun 20’sini, 30’unu yapıyor. Biz; 100 projeyle çıktık, 1000 proje yaptık.” dedi.

Büyükşehir’den BESOB’a yeni hizmet binası

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, söz verdiği gibi Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (BESOB) yeni hizmet binası kazandırıyor. Temelini attıkları binanın anahtar teslimini de çok kısa bir süre içerisinde yapacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz “Bazen belediye başkanı adayları 100 tane proje yapacağım diye çıkıyor. Bazıları bunun 20’sini, 30’unu yapıyor. Biz; 100 projeyle çıktık, 1000 proje yaptık.” dedi.

Balıkesir Esnafını Rahatlatacak İmza

Şekerbank ile BESOB arasında iş birliği protokolü imzalandı. BESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Erdem “Şekerbank ile iş birliği protokolüyle birbirinden avantajlı ürün ve hizmetler Balıkesir’deki esnafın hizmetine sunulacak” dedi.

Balıkesir’de esnaflar için üst düzey toplantı

Balıkesir, Manisa ve Çanakkale ESOB Başkanlarının esnafın beklentileri, sorunlarını hazırladıkları dosyalar Ankara’ya çözüm için yola çıktı. Esnaf Sanatkarlar Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aksoy esnaf odalarının sorunlarını tek tek dinledi. BESOB Başkanı Fehmi Erdem “6’ncı Esnaf Şurası’nda da sorunlarımız ve çözüm önerilerimiz görüşülecek” dedi.

Nace Kodu Limit Sınırlandırılması Kaldırıldı

Esnafın uzun zamandır beklediği NACE esnaf kodlarında değişiklik yapıldı. Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, işletme kredisi üst limitinin yükseltildiğini belirtti. 

Esnafa Öğretmenler Günü’ne Özel İndirim Protokolü

Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği 11. maddesi gereği 24 Kasım öğretmenler günü haftasında ve yıl içinde öğretmenlerimize yönelik indirim kampanyalarının düzenlenmesine ilişkin BESOB ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Ahilik Gelenekleri Yaşatılıyor

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB), Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Mevlid-i Şerif ve lokma hayrını Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi’ndeki Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Salonu’nda düzenledi.

BESOB Başkanlar Toplantısı Erdek’te Yapıldı

Esnafın güncel sorunlarının görüşüldüğü Balıkesir Esnaf Odaları Birliği Başkanlar Kurulu toplantısı Erdek BESOB otelinde gerçekleştirildi. 

Başkan Yılmaz: “Türkiye Yüzyılı’nın anahtarı esnafımız"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 11 ilde büyük hasarın meydana geldiği depremlerde büyük bir dayanışma örneği göstererek bölgede gerçekleştirilen çalışmalara destek olan esnaf odaları ve üyelerine teşekkür etmek amacıyla “Esnaf Odaları Buluşması" düzenledi.

Esnaf Camiası Büyükşehir’in Yemeğinde Buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, esnaf oda başkan ve yöneticilerine yönelik yemekli toplantı organizasyonu düzenledi. Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği(BESOB) öncülüğünde organize edilen toplantıya oda başkan ve yöneticileri yoğun ilgi gösterdi.

Balıkesir Esnaf Teşkilatı Ankara’da Söz Sahibi Olmaya Devam Ediyor

Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve BESOB Başkan Vekili Rıza Tekin Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği’nden sonra Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu bünyesinde yer alan, üç kişilik Yönetim Kurulu’nun idareciliğindeki Şirketler Grubu (TRAFİK A.Ş.)’nin Yönetim Kuruluna seçildi.

Adıyaman İçin Kol Kola

Balıkesir, yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen 6 ve 7 Şubat depremlerinin ardından tek yürek oldu. Adıyaman’da yapımına başlanan Balıkesir Çarşısı için BESOB Başkanı Fehmi Erdem, bölgede esnafı aya kaldırarak ticaretin yeniden canlandırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Esnaf Fehmi Erdem’e Devam Dedi

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin olağan genel kurulu Fevzi Apaydın’ın divan başkanlığında yapıldı. Genel kurulda Başkan Fehmi Erdem ile Ayakkabıcılar Odası Başkanı Turgay Kapan yarıştı. Seçimlerde Erdem 429 oy alarak güven tazeledi, Kapan 124 oy aldı.

'Esnafa Özel Tarife Fatura Olmalı'

Elektrik faturalarına gelen kademeli tarife uygulamasının esnafın belini büktüğünü ifade eden Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem esnafa özel bir tarife uygulanması gerektiğini söyledi.