Denetim Haberleri
SON DAKİKA

Denetim Haberleri

Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Ramazan Bayramı tatili dahil olmak üzere son bir haftada gerçekleştirdiği denetimlerde 417 aranan şahıs ve 925 araç sürücüsüne toplamda 3 milyon 232 bin TL para cezası kesti. Ayrıca, yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 417 şahıs yakalandı.

Önce Yayalar İçin Sıkı Denetim

 Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca; İçişleri Bakanlığının “Önce Yaya Uygulaması” talimatı gereğince toplumsal duyarlılığın artırılması ve yayaların karıştığı trafik kazalarının azaltılmasına yönelik olarak 28 Şubat 2024 tarihinde “Yaya Önceliği Özel Denetimi” gerçekleştirildi.         Yapılan denetimler sonucunda (169) araç kontrol edildi.

Aranan 10 Şahsı yakalandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen asayiş, trafik ve huzur denetimlerinde aranan 10 şahıs yakalandı.

SERVİS ARAÇLARI DENETLENDİ

Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlarının Denetimi yapıldı

DENETLENDİLER

Jandarma kış lastiği denetimi yaptı

JANDARMA KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ YAPTI

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamının sağlanması, uygunsuz lastik kullanımından kaynaklı trafik kazalarının ve trafik kazalarından kaynaklı ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi maksadıyla, 22 Ocak 2024 tarihinde “Kış Lastiği Denetimi” gerçekleştirildi. Yapılan denetimler sonucunda bin 566 araç kontrol edildi.

 Edremit zabıtadan pazar yerinde gıda denetimi

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini temin etmek amacıyla Çarşamba Pazarı'nda denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, Edremit Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile işbirliği içinde, perakende gıda ürünleri satan tezgâhları inceledi.

Vali Ustaoğlu: “Gazetecilik Milletimizin sesi, vicdanıdır”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali İsmail Ustaoğlu; “Basın, demokrasinin ve toplum hayatının önemli ve etkili bir denetim organı olması sebebiyle, kamu düzeninin vazgeçilmez temel unsurlarından biridir” dedi. 

2023 yılında bin 699 motosiklet denetlendi

Bandırma’da 2023 yılının son 4 ayında bin 699 motosiklet denetimi gerçekleştirildi.

230 Araç Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı

Balıkesir'de Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde alkol ve uyuşturucu madde etkisi altında araç kullanan sürücülere yönelik trafik denetimleri yaptı.

EMNİYET’TEN HUZUR OPERASYONU

Bandırma’da polis alkol satış yerlerini denetledi. Trafik ekipleri Radarla hız denetimi yaptı.

Ticari Araçlarda Kış Lastiği Denetlendi

        Yapılan denetimler sonucunda (3.393) araç kontrol edildi.

Jandarmadan araç ve şoförlere denetim

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması, güvenli bir trafik akışının sağlanması ve sıfır kaza hedefiyle can ve mal kayıplarının önlenmesine yönelik faaliyetlerine devam ediyor.

Alkollü ve Uyuşturuculu Araç Kullananlar Polis Kıskacında

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimleri tarafından, İl genelinde Alkol ve Uyuşturu Madde etkisi altında araç kullanan sürücülere yönelik 24-26 Kasım 2023 tarihleri arasında Trafik denetimleri yapıldı.

Karesi’de Yüksek Sesli Müzik Denetimi

Karesi İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 23 Kasım 2023 günü 21:00 ile 22:00 saatleri arasında Karesi ilçesinde bulunan cadde, sokak, park, bahçe, meydan, metruk bina veya dinlenme alanları ile benzer yerlerde vatandaşların daha rahat ve huzurlu bir yaşam sürmeleri, milli güvenlik, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesine yönelik olarak (12) ekip ve (24) personelin katılımıyla Asayiş ve Trafik Huzur Uygulaması yapıldı. Yapılan bu uygulamada; (624) şahıs sorgulandı,  (2) şahsa yüksek sesli müzik yayını yapmaktan idari işlem yapıldı. 1 şahıs suçüstü hırsızlık yaparken yakalan ve gerekli adli işlemlere başlandı. 

Yük ve Yolcu Taşıyan Araçlar Denetlendi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, sorumluluk alanında bulunan karayollarında ''yük ve yolcu taşıyan araç ve şoförlerin'' trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 21 Kasım 2023 tarihinde "Yük ve Yolcu Taşıyan Araç ve Şoförlerin Özel Denetim” çalışması yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda (811) araç kontrol edildi.

Seyir Halinde Cep Telefonu Denetimi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, seyir halinde cep telefonu kullanımı sonucu oluşabilecek kazaların azaltılması ve “Algılanan Yakalanma Riski Duygusunun Arttırılması” maksadıyla, 17 Kasım 2023 tarihinde “Seyir Halinde Cep Telefonu Denetimi” faaliyeti icra edildi Yapılan denetimler sonucunda (1.995) araç kontrol edilmiştir.

Jandarma Trafikten “Önce Yaya” Mesaisi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarması tarafından; İçişleri Bakanlığının “Önce Yaya Uygulaması” talimatı gereğince toplumsal duyarlılığın artırılması ve yayaların karıştığı trafik kazalarının azaltılmasına yönelik olarak 15 Kasım 2023 tarihinde “Yaya Önceliği Özel Denetimi” çalışması yapıldı.          Yapılan denetimler sonucunda (845) aracın kontrol edildiği bildirildi. 

Servis Araçlarına Sıkı Denetim

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Ulaşım Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince rutin denetim ve kontrol faaliyetleri içerisinde servis araçlarına yönelik olarak denetimler gerçekleştiriliyor.

Sayıştay Raporu Açıklandı

Sayıştay Denetim raporları Sayıştay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde ve Altıeylül Belediyesi'nin resmi internet sayfasında kamuoyu ile paylaşıldı.

Yük ve Yolcu Taşıyan Araçlara Sıkı Denetim

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasının, sorumluluk alanında bulunan karayollarında ''yük ve yolcu taşıyan araç ve şoförlerin'' trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, "Yük ve Yolcu Taşıyan Araç ve Şoförlerin Özel Denetim” uygulaması yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda (873) araç kontrol edildiği bildirildi.

Yük Ve Yolcu Taşıyan Araç Ve Şoförlerin Özel Denetim

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, sorumluluk alanında bulunan

Balıkesir Emniyetinden Sıkı Denetim

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce, suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla 23.10.2023 - 29.10.2023 tarihleri arasında icra edilen faaliyetler kapsamında;

DRONE İLE TRAFİK DENETİMİ

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, trafik yoğunluğunun yaşandığı güzergâhlarda ve trafik kazalarının yoğunlaştığı bölgelerde ve mahalle yollarında trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak sürücülerin trafik, kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucundan meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla 12, 21 ve 26 Eylül 2023 tarihlerinde “Drone ile Havadan Trafik Denetimi” faaliyeti icra edildi. Yapılan denetimler sonucunda Drone ile (6) saat uçuş gerçekleştirdi, (201) araç kontrol edildi.

BALIKESİR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK BİRİMLERİNCE DENETLEME

(26.634) araç denetlenerek; (750) okul servis aracı, (2.410) motosiklet, (2.704) alkol denetimiyle, (6.226) araç ve sürücüye (8.458.790 TL) cezai işlem uygulandı, (405) araç trafikten men edildi, (2) ölümlü kaza meydana geldi (4) vatandaşımız hayatını kaybetti, (97) yaralanmalı kaza meydana geldi (133) vatandaş yaralandı.

ALTIEYLÜL BELEDİYESİ’NDEN OKUL KANTİNLERİNE DENETİM

Altıeylül Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Altıeylül Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri 2023-2024 eğitim-öğretim yılıyla birlikte okul kantini denetimlerine başladı.

Önce Yayalar Uygulaması için Denetim yapıldı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından; İçişleri Bakanlığının “Önce Yaya Uygulaması” talimatı gereğince toplumsal duyarlılığın artırılması ve yayaların karıştığı trafik kazalarının azaltılmasına yönelik olarak “Yaya Önceliği Özel Denetimi” gerçekleştirildi. Yapılan denetimler sonucunda 740 aracın kontrol edildiği bildirildi.

Ulaşımda Sıkı Denetim

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçları, ticari taksiler ve okul servilerinin denetimlerini sıklaştırdı. Vatandaşların güvenli ve konforlu ulaşım hizmetlerinden yararlanmaları için araçların; ruhsatı, ücret tarifeleri, yolcu sayıları ve evrakları denetlendi.

Jandarmadan Traktör Kazalarına Önlem

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından mevsimsel koşullara bağlı olarak tarımsal faaliyetlerin artması nedeniyle traktör kazalarında artış olabileceği değerlendirildi. Sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek tarım araçların karıştığı trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla 24 Ağustos 2023 tarihinde "Traktör/ROPS Denetimi” gerçekleştirildi.

Edremit Zabıta’dan Pazar Yeri Denetimleri

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçenin en büyük pazarı olan Çarşamba Pazarı’nda denetim yaptı.