Edremit Belediyesi Haberleri
SON DAKİKA

Edremit Belediyesi Haberleri

Edremit Belediyesi, Vatandaşlara Ücretsiz Fide Dağıttı

Edremit Belediyesi, tarımsal hizmetler kapsamında yerel tarımın teşvik edilmesi ve geleneksel ata tohumlarının korunması amacıyla ata tohumlarından elde edilen domates, biber ve patlıcan fidelerini ücretsiz olarak dağıttı.

Şehit Hamdibey Şehadetinin 104. Yılında Anıldı

Kurtuluş Savaşı ve Kuva-yi Milliye’nin önemli isimlerinden Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdibey şehit edilişinin 104. yıldönümünde Edremit ilçesinde adının verildiği meydanda anıldı.

Selman Hasan Arslan'dan İşçiye Veda Zammı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan belediye işçileriyle Edremit Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya geldi. Müjdeli haberi işçiye kendisi veren Başkan Arslan, emekçilerin maaşlarına rekor zam yaptı.

Edremit Belediyesi öğrencileri kültür ve tarihle buluşturuyor

Eğitim ve öğretimde yarıyıl tatilinin başladığı haftada Edremit Belediyesi’ne ait, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi ve diğer önemli kültürel miras noktaları, birçok ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine kapılarını açtı.

 Edremit zabıtadan pazar yerinde gıda denetimi

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini temin etmek amacıyla Çarşamba Pazarı'nda denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, Edremit Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile işbirliği içinde, perakende gıda ürünleri satan tezgâhları inceledi.

Edremit-Yenice Yolu Hanlar Mevkiinde Kar Ulaşımı Engelliyor

Kazdağları’ndan geçen Edremit-Yenice yolunun Hanlar mevkiinde, Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Karayolları birimleri ile koordineli bir şekilde çalışarak kar temizleme ve kürüme çalışmalarına destek veriyor.

Edremit Belediyesi emeklilerin haklarını ödedi

Edremit Belediyesi kurum çatısı altında çalışarak emekli olan tüm emekçilerin maaşı ve kıdem tazminatlarını ödedi. Başkan Selman Hasan Arslan alın teri dökerek emekli olan çalışanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Edremit Belediyesi Afet Müdahale Planı açıklandı

Edremit Belediye başkanı Selman Hasan Arslan, 6 Şubat’ta yaşanan büyük depremin ardından afetlere karşı dirençli bir kent yaratmak  için harekete geçmişti. Belediye bünyesinde Afet İşleri Müdürlüğü kuran Başkan Arslan, Edremit Belediyesi’nin Afet Müdahale Planı’nı açıkladı.

Edremit Belediyesi Personel A.Ş. Hizmet Binası Açıldı…

Edremit Belediyesi öz kaynakları ile yapılan, ihtiyaçlara uygun şekilde düzenlenen yeni hizmet binası içerisinde iki meslek odasının da yer aldığı Edremit Belediyesi Personel A.Ş’nin merkez ofisinin açılış töreni gerçekleşti. 

Tuzcumurat Mahalle Evi hizmete açıldı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın önemli projelerinden olan ve ilçede bir ilk olma özelliği taşıyan Tuzcumurat Mahalle Evi hizmete açıldı. Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Söz verdiğimiz gibi Tuzcumurat Mahalle Evini, halkımızın hizmetine sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Edremit’e Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

Edremit Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında Edremit’te üniversite kazandırmak adına önemli kararlar alındı.  Edremit’te Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı olarak açılması planlanan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi için Ülkü Tepe olarak bilinen alanın tahsisine kararı verildi.

Kazdağları’nda 7. İda Ultra Maraton yapıldı

Edremit Belediyesi ev sahipliğinde Kazdağları’nda bu yıl yedincisi düzenlenen Kar Spor İda Ultra Maratonu’nda 30 ülkeden 1700 sporcu mücadele etti. Dereceye giren sporculara madalyaları Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan tarafından verildi.

KAZDAĞLARI’NDA İDA ULTRA MARATON BAŞLIYOR

Edremit Belediyesi ev sahipliğinde yapılan Kazdağları’nda 3 gün boyunca devam edecek “İda Ultra Maraton” başlıyor.

Başkan Arslan Çalışmaları Yerinde Takip Etti

Edremit Belediyesi ilçe genelinde yol çalışmalarına devam ediyor. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan Altınkum Mahallesi’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı.

Edremit’e Yeni Park Alanları Yapılıyor

Edremit Belediyesi ilçe genelinde park ve yeşil alan çalışmalarına hız verdi. Altınoluk Mahallesi’ne 3 yeni park kazandırılırken bir parkın daha düzenlenmesi devam ediyor.

 Edremit ve Havran’dan ortak tanıtım

Edremit Belediyesi, Edremit Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Havran Belediyesi iş birliği halinde Antalya’da gerçekleştirilen "YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı"nda bölgeyi ve bölgenin yöresel ürünlerini tanıtıyor.

Gürespor Emin Adımlarla İlerliyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonluk hedefleyen Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, Aslan Yol Burhaniye Belediyespor’u deplasmanda 82-66 mağlup etti. Körfezin Melekleri 7. Hafta sonunda namağlup tek takım olarak liderliğini sürdürdü.

 Türkiye Şampiyonu Edremit Belediyesi’nden!

Edremit Belediyesi Taekwondo’da Türkiye Şampiyonluğu getirdi. Edremit Belediyesi Taekwondo Spor Kulübü sporcuları Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı’yı madalyalarıyla ziyaret etti.

Tayfun Canlı Edirneli Muhtarları Misafir Etti!

Edremit Belediyesi, Edirneli Mahalle Muhtarlarını ilçede konuk etti. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kente gelen muhtarlar Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı ve Edremit Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Uysal tarafından karşılandı.

Edremit’e Yeni Yürüyüş Yolu

Edremit Belediyesi Tuzcumurat Mahallesi’nde yaptığı çalışmayla kente yeni yürüyüş yolu kazandırdı. Yürüyüş yolu yeni nesil tasarruflu ışıklandırmalarla ışıl ışıl yapılarak hizmete sunuldu.

Gürespor kayıpsız yoluna devam ediyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyonluğu hedefleyen Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, ligin 4. Hafta mücadelesinde konuk ettiği Emlak Konut Gelişim’i 77-41 mağlup ederek 4. haftada 4. galibiyetini alarak liderliğini sürdürdü.

Gençler Erasmus+ Hakkında Bilgilendirildi

Edremit Belediyesi 9-14 Ekim tarihleri arasında kutlanan Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “ErasmusDays” etkinlikleri kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Zeytinin Başkenti Edremit’ten Sofralara

Edremit Belediyesi’ne ait zeytinliklerde hasat başladı. 18 bin ton zeytin hasadı yapmayı planlayan Edremit Belediyesi’nin hasadına Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da katıldı.

Sabahattin Ali miniklere anlatıldı

Edremit Belediyesi, Avrupa Miras Günleri kapsamında Sabahattin Ali Anı Evi’nde minik ziyaretçilerini ağırladı.

"Ne Mutlu Türküm Diyene"

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kent meydanında bulunan anıtının kaidesi üzerinden düşen mermer Edremit belediyesi tarafından yenilendi.

Tayfun Canlı: Can dostlarımızı unutmayalım!

Edremit Belediyesi, kaymakamlık ve ilgili kurumlardan yetkili kişilerin katılımıyla 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında sokaktaki canlar konuşuldu.

Edremit’ten Çanakkale’ye 250 Zeytin Fidanı

Edremit Belediyesi Ağustos ayında Çanakkale’de yaşanan orman yangınından etkilenen köylere fidan desteği verdi. Başkan Selman Hasan Arslan’ın talimatıyla yaraların sarılması için harekete geçildi.

Kazdağları’nın Efsanesi Sarıkız Anıldı

Kazdağları'nda efsanelere konu olan Sarıkız anısına Edremit Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Sarıkız Hayrı'nın 33.'sü kırsal Güre Mahallesi'nin Kavurmacılar Mevkii'nde yapıldı.

Edremit Belediyesi Yeni Eğitim Öğretim Yılında da Öğrencileri Unutmadı

Edremit Belediyesi ilçe genelinde ilkokuldan başlayarak liseye kadar ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımda bulunuyor.

Edremit’te 30 Ağustos Coşkusu

Edremit Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında düzenlediği fener alayına binlerce kişi katıldı. Kurtuluşu simgeleyen meşalelerle coşkulu kalabalık marşlar eşliğinde Akçay Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.