Ekonomi Haberleri
SON DAKİKA

Ekonomi Haberleri

"BALIKESİR'DE TURİZMİ 4 MEVSİME TAŞIYAN SEYİR KEYFİ!"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yücel Yılmaz'ın vizyonu ve liderliğinde Edremit'e yapılan yatırımlar ve turizme katkılar bölgenin istihdam ve ekonomik canlılığını artırıyor.

EDREMİT’de BALMEK KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Edremit ’e açtığı, BALMEK (Balıkesir Meslek Edindirme Kursları) eğitim programları yoğun ilgiyle adından söz ettiriyor. Balmek, Edremit kurs merkezinde, 30 branşta binlerce kursiyere uzman eğitmenler eşliğinde ücretsiz eğitimler sayesinde sadece hobilerini geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda bu becerileri mesleğe dönüştürerek aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

Başkan Yılmaz, “5 milyar lira yatırımla 100 milyar liralık değer kazandırdık”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 5 milyar lira yatırımla 100 milyar liralık değer oluşturup şehre yeni 51 fabrika kazandırdığını, yüzlerce iş insanının da Türkiye’de ilk 500’e girmesi yolculuğunda belediye olarak katkıda bulunduklarını açıkladı.

Başkan Orkun:"Tükettiğimiz Elektriği Kendimiz Üretiyoruz"

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın vizyon projelerinden olan Güneş Enerjisi Santrali’nden (GES) ile belediye kendi tükettiği elektriği karşılıyor. Belediyeye yatırım getirici projeler yaptıklarını söyleyen Başkan Orkan, “Karesi Belediyesi olarak kendi tükettiğimiz elektrik enerjisini kendi kaynaklarımızla, Güneş Enerjisi Santralleriyle üretiyor ve milli ekonomiye katkı sağlıyoruz” dedi.

YANGIN VAARR!..

Beyler... Vatandaş perişan, vatandaş aç. Kiralar almış başını gidiyor. Çarşıda, pazarda her şey ateş pahası. Halkımız geçim sıkıntısı çekiyor. İşçi, memur, köylü ,esnaf kötü durumda. İnsanlarımız artık yoksulluk değil açlık sınırının altında bir yaşam sürüyor. Siyasilerden çözüm istiyoruz. Onlar ne yapıyor. İktidar yanlıları yaşananların üstünü örtmeye, muhalefet ise istismar etmeye çalışıyor.(K.Ş) SİZDEN GELENLER

KARESİ BELEDİYESİ SIFIR ATIKTA ÖNCÜ

Balıkesir’de ‘Sıfır Atık Belgesi’ alan ilk belediye olan Karesi Belediyesi, 2023 yılında binlerce ton atığı ekonomiye kazandırırken, doğayı korumayı sürdürdü.

Başkan Kula Ekonomik Gelişmeleri ve Balıkesir’i Anlattı

Ekonomi'de son dakika gelişmeleri, piyasalardaki son durum ve finans dünyasına dair haberler veren Bloomberg HT'de bugün Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula canlı yayında konuk oldu.

Türkiye'nin İlk Madencilik Lisesi Nitelikli İş Gücü Yetiştiriyor

Balıkesir'de meslekî ve teknik eğitim veren kurumlar; ülkemizin geleceğinde söz sahibi olan öğrencilerin hem teorik hem de pratik eğitimler ile ilgi alanlarında meslek sahibi olmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda başarılı proje ve çalışmalarla ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan nitelikli iş gücü yetiştiriyor.

SARI ‘ÇALIŞMA BAKANI EKONOMİK KRİZ ORTAMINDAN BİHABER’

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a tepki gösterdi.

TÜRKİYE’NİN İLK DALIŞ KÖYÜ BALIKESİR’DE

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Gömeç’te inşa ettiği Dalış Köyü, açılış için gün sayıyor. Türkiye’nin ilk Dalış Köyü’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, hem Balıkesir hem de Gömeç’in ekonomisi için çok kıymetli bir yatırımı daha devreye aldıklarını söyledi.

AKP İKTİDARI HAK GASPINDA SINIR TANIMIYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı emekli çiftçilere 5 bin lira ikramiye verilmemesine tepki gösterdi. CHP’li Sarı, “Hak gasbında sınır tanımayan AKP iktidarı, emekli olmasına rağmen yapmış olduğu üretimle ülke ekonomisine katkı sağlayan, emeğiyle, alın teriyle milletimizi doyuran ve çoğu da küçük, ÇKS'ye kayıtlı çiftçi emeklilerimize 5 bin lira ikramiyeyi çok görmüştür” dedi.

Karesi’de Öğrenciler Geri Dönüşümü Merkezinde Öğreniyor

Karesi Belediyesi tarafından kurulan Atık Getirme Merkezi’nde hem atıklar ekonomiye kazandırılıyor hem de öğrencilere sıfır atık bilinci kazandırmak için eğitimler veriliyor.

Bandırma Otogarı’na 3 Milyon Liralık İstasyon

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bandırma Otogarı’na yaklaşık 3 milyon liralık Araç Yıkama ve Kademe istasyonunu kazandırıldı. Başkan Yılmaz, “Şehir ekonomimizin can damarı esnafımızın her zaman yanındayız" dedi.

Serkan Sarı: ''Sadaka Gibi İkramiye de Derde Derman Olmaz!''

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışmaya devam edenler dışında emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira verilmesinin yaşanan ekonomik soykırımda derde derman olmayacağını belirterek, “Bunun neresi 100. Yıl ikramiyesi? Yazıklar olsun!” dedi.

SERKAN SARI:AKP’NİN SAĞLIK POLİTİKALARI HEKİMLERİ İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, insanları yaşatmak için emek veren hekim ve sağlık çalışanlarının yaşam mücadelesi verdiği belirterek, “Ne yazık ki hekim ve sağlık çalışanlarımızı ekonomik soykırım, güvencesiz çalışma hayatı, yoğun çalışma koşulları, idare baskısı

BÜYÜKŞEHİR, YEREL EKONOMİYİ GÜÇLENDİRİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 10 milyon lira değerinde 25 adet tohum temizleme makinesini (selektör) 12 ilçeye hibe etti. Her hafta, her ay, birçok işi neticelendirdiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, tohum temizleme makineleri sayesinde rekabet gücü yüksek ürünler yetiştirilerek yerel ekonominin gücüne güç katılacağına dikkat çekti.

Uygulanan Projeler Meyvelerini Vermeye Başladı…

Balıkesir’in meyve üretim kapasitesinin arttırılması, ilçelerin ürün deseninin gelir getirici ürünler ile yeniden tesis edilmesi, bölge ekonomisine katma değer sağlaması adına Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Meyve Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında 13 İlçede hibe destekli yaklaşık 10 bin fidan dağıtımıyla kurulan kapama bahçelerinde ilk meyve hasadı üreticileri sevindirdi.

Ata Tohumlarına Sahip Çıkılıyor

Balıkesir’de yerel tarımın ve tarım ekonomisinin güçlenmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ata tohumlarına sahip çıkıyor. 20 ilçeden topladığı, kaybolmaya yüz tutmuş ata tohumlarını ari bir şekilde yeniden toprakla buluşturmaya hazırlanan Büyükşehir, bu girişimiyle biyolojik çeşitliliğin devamlılığını sağlarken yerel çiftçiliğin ve girişimciliğin yaygınlaşmasında ve organik tarımda öncü olacak.

AVRUPA TRİATLON ŞAMPİYONASI BALIKESİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonunun iş birliğinde Balıkesir, 3 gün boyunca Avrupa Triatlon Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Balıkesir Avlu Traitlonu için 32 ülkeden 700 sporcu ve 2 bini aşkın ziyaretçi şehre gelerek ekonomiyi canlandırdığını ifade eden Başkan Yücel Yılmaz “Balıkesir artık kabuğunu tamamen yırttı. Dünyanın her yerinden her alanda organizasyona ev sahipliği yapabilecek düzeye geldi.” dedi.

Büyükşehir’den Kepsut’un Potansiyelini Öne Çıkaran Yatırımlar

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kepsut’ta hayata geçirdiği hizmetlerle hem hayatı kolaylaştırıyor hem de var olan potansiyelini ortaya çıkaracak, marka değerini artıracak yatırımlar yaparak ekonomisinin gelişmesini katkı sağlıyor.

Büyükşehir Yatırımları Hareketlilik Getirdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı nitelikli yatırımlar sayesinde şehirde büyük bir hareketlilik başladı. Yatırımlar, hem ekonomik hem de sosyal hayata can suyu oldu.

Chp’li Ahmet Akın’dan Edirne’de Yerel Seçim Mesajı: Bütün Belediyelere Talibiz

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, partisinin Edirne İl Başkanlığı’nda yerel seçim sürecini değerlendirdi. Akın, CHP’li halkçı belediyelerin pandemi, deprem ve ekonomik kriz süreçlerinde Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayarak, “Milletiyle dertlenen, zor zamanda milletinin yanında olan halkçı belediyelerimizi daha fazla vatandaşımızla buluşturacağız. Bütün belediyelere talibiz. Bu bir cesaret işidir. Kendimize güveniyoruz” dedi.

Karesi Enerjisini Güneşten Alıyor

Karesi Belediyesi’nin ekonomik gücünü arttırmak ve tasarruf edici çözümler bulmak için başlattığı çalışmalardan olan 1 MW gücündeki Güneş Enerjisi Santrali (GES) üretime devam ediyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, GES ile belediyenin hem gelir elde ettiğini hem de çevreci atılımlar yaptığını söyledi.

Karesi Enerjisini Güneşten Alıyor

Karesi Belediyesi’nin ekonomik gücünü arttırmak ve tasarruf edici çözümler bulmak için başlattığı çalışmalardan olan 1 MW gücündeki Güneş Enerjisi Santrali (GES) üretime devam ediyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, GES ile belediyenin hem gelir elde ettiğini hem de çevreci atılımlar yaptığını söyledi.

Hobilerin Mesleğe Dönüştüğü Merkez BALMEK

2019’dan bu yana yüzde 88’i kadın olmak üzere 21 bin 3 kursiyerin eğitim aldığı Meslek Edindirme Kursları’nın Susurluk’taki yeni merkezinin açılışında konuşan TBB ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BALMEK kurslarının, hem bireyler hem de Balıkesir ekonomisi için değerli olduğunu vurguladı, kursların hobileri mesleğe dönüştüren organizasyon haline geldiğini belirtti.

Serkan Sarı:”Dövizin Ateşi Yükseliyor Millet Fakirleşiyor”

Serkan Sarı, “Hükümet, ekonomi politikası ve yaklaşımlarını değiştireceğine ilişkin güvenilir bir görünüm vermiyor. Sözde değişim görüntüsü verseler bile  kaybedilen itibarı eski ve başarısız isimlerle geri getirmesi öyle kolay değil.  Ve tabi döviz kurunu tutacak kasada döviz de kalmadı” diye konuştu.

Balıkesir'de Kadınlar Kooperatiflerle Güç Kazanıyor

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından uygulanan Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Mali Destek Programında başarılı olan kadın kooperatiflerinin proje sözleşmeleri düzenlenen törenle imzalandı.

İvrindi’de Kadınlara İstihdam Kapısı Açıldı

Kadınların aile ekonomisine katkı sağlamaları için başlatılan proje hayata geçti ve meyvesini vermeye başladı.

Sosyal Dayanışma Merkezleri İle Aile Destek Merkezleri Balıkesir’de Hizmet Vermeye Başladı

Balıkesir ilinde roman vatandaşlar ile dezavantajlı grupların yoğun olarak yaşadığı, iç ve dış göçün, kadına yönelik şiddetin ve toplumsal olayların yoğun olduğu sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin düşük olduğu yerleşim yerlerindeki vatandaşlara yönelik 3 ilçede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) ile 9 ilçede Aile Destek Merkezi (ADEM) hizmet vermeye başladı.

Karesi Belediyesi AB Faaliyetlerini Sürdürüyor

Karesi Belediyesi, Avrupa Birliği projeleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda “Avrupa’da Sıfır Atık Döngüsel Ekonomi Konsepti Kapsamında Yetişkin Becerilerinin Geliştirilmesi” projesinin çoğaltıcı etkinlik faaliyetleri gerçekleştirildi.