Elektrik Haberleri
SON DAKİKA

Elektrik Haberleri

Başkan Yılmaz’dan gazilere jest

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla, şehit yakını ve gazi derneklerinin bundan sonra elektrik ve su faturalarını Büyükşehir Belediyesi ödeyecek.

Başkan Yılmaz’dan gazilere jest

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla, şehit yakını ve gazi derneklerinin bundan sonra elektrik ve su faturalarını Büyükşehir Belediyesi ödeyecek.

Başkan Orkun:"Tükettiğimiz Elektriği Kendimiz Üretiyoruz"

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın vizyon projelerinden olan Güneş Enerjisi Santrali’nden (GES) ile belediye kendi tükettiği elektriği karşılıyor. Belediyeye yatırım getirici projeler yaptıklarını söyleyen Başkan Orkan, “Karesi Belediyesi olarak kendi tükettiğimiz elektrik enerjisini kendi kaynaklarımızla, Güneş Enerjisi Santralleriyle üretiyor ve milli ekonomiye katkı sağlıyoruz” dedi.

Avlu, enerjisini güneşten alacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nin çatısına da güneş enerji santrali kuruyor. Binanın elektrik ihtiyacının yüzde 48’ini karşılayacak santral, yıllık 60 bin 995 kilogram karbon salımını engelleyerek Balıkesir’in karbon nötr olma hedefine de katkı sağlayacak.

Büyükşehir BALŞARJ İstasyonlarını Devreye Alıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BALPARK, Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla otoparkları son teknoloji ekipmanlarla donatıyor. Otoparkların tamamını güvenlik kameralarıyla donatan, kapalı otoparklarda boş-dolu peron bilgilendirme sinyalizasyon sistemlerinin kurulumlarını yapan BALPARK, elektrikli araçları şarj etmek amacıyla BALŞARJ İstasyonlarını devreye alıyor.

Kendi Kendine Yeten Belediye - Altıeylül Belediyesi

Göreve geldiği günden bugüne kadar ‘Sosyal Belediyecilik’ ve ‘Eser Belediyeciliği’ anlayışıyla hareket eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül’e kazandırmaya devam ediyor. Belediye’nin kendi imkânlarıyla yapılan GES (Güneş Enerji Santrali) faaliyete geçtiğinden bugüne kadar enerji üretimiyle; Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi, Hasan Can Kültür Merkezi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’nin yarı olimpik yüzme havuzunun elektrik faturaları GES ile mahsuplaştırılarak ödenmekte.

Savaştepe’nin çöpü enerjiye dönüşecek

Çöpleri düzenli depolayarak doğaya verdiği zararın önüne geçmek amacıyla Katı Atık Aktarma İstasyonu kurulumlarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Savaştepe ilçesine kazandırdığı istasyon sayesinde yılda 600 ton evsel atığı yönetmeliğe uygun olarak bertaraf edip, elektrik enerjisine dönüştürecek

Ahmet Akın:” ‘Asgari Ücretin Yüzde 25’i Enerji Faturalarına Gidecek’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; ısınma giderlerinin arttığı kış aylarında asgari oranda elektrik ve doğalgaz tüketilse bile çalışanların, 2023 yılı asgari ücretinin dörtte birini enerji faturalarına vermek zorunda kalacağına dikkat çekti.

CHP’li Akın: ‘Enerjide Enflasyonun İki Katından Fazla Zam Yapıldı’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Türkiye’de 2022 yılında artan hayat pahalılığında aslan payını resmi enflasyon oranını bile ikiye katlayan enerji faturalarının aldığını dile getirdi. CHP’li Akın, “Resmi enflasyonun yüzde 84 olduğu bir dönemde konutlarda elektrik yüzde 184, doğalgaz yüzde 164 zamlandı. Enerji zamları enflasyonu artıran etmenlerin başında geliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: ‘Asgari Ücretle Artık Daha Az Elektrik Ve Doğalgaz Alınıyor’

CHP’li Akın, “İktidarın sözde destek verdiklerini iddia ettikleri enerji faturalarında asgari ücretin alım gücü bir yılda olağanüstü geriledi. Asgari ücretle geçen yıla göre bugün 938 kilovatsaat daha az elektrik ve 516 metreküp daha az doğalgaz alınıyor” açıklamasında bulundu.

Erdek’in Çöpü de Elektriğe Dönüşecek

Çevreci projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ülkenin ilk turizm bölgelerinden birisi olan Erdek İlçesi’nde, katı atık aktarma istasyonunu devreye aldı. Şehirde aktarma istasyonu sayısını 13’e yükselten Büyükşehir, diğer ilçelere de istasyon kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: “Kış Kara Değil, Kapkara Geçecek”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektrik ve doğalgaza yapılan son zamların faturalarını ödeyemeyen milyonlarca vatandaşa yenilerini ekleyeceğini, tarım, sanayi ve ticarethane elektrik ve doğalgazına gelen fahiş zamların da hayat pahalılığını daha da artıracağını söyledi.

BTO’dan Güneş Enerjisinde YEKDEM’e Bedelsiz Satış Düzenlemesi Hakkında Açıklama

Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 11 Ağustos 2022 tarih ve 31920 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Balıkesir Ticaret Odası konuyla ilgili açıklama yayımladı.

Milletvekili Canbey: "BALOSB büyüyor, gelişiyor."

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde ziyaretlerde bulundu. Canbey BALOSB’de faaliyet yürüten; Ekosinerji Elektrik, Erdallar Ticaret, Döşemenler Otomotiv ve Yarış Kabin firmalarını ziyaret etti. Ziyaretlerinde Milletvekili Canbey’e; Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu eşlik etti.

CHP’li Akın: Elektrik Üretimindeki Doğalgaz Fiyatı Son 1 Yılda Yüzde 567 Zamlandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, doğalgaza yapılan zamma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ahmet Akın: ‘Ramazan’da Zamlarla Sofraların Tadı Kaçacak’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; BOTAŞ’ın 1 Nisan itibarıyla elektrik üretim santrallerinin tarifesine yüzde 44,30, sanayi tarifesine yüzde 50 ve konut tarifesine ise yüzde 35 oranında zam yapmasını; EPDK’nın da elektrik sanayi tarifesine yaklaşık yüzde 25 oranında zam yapmasını yazılı bir açıklamayla değerlendirdi.

Başçeşme Mezarlığı’nda Yılların Altyapı ve Üst Yapı Sorunları Çözüldü

Yıllardır yaşanan sorunların geçici çözümlerle giderildiği Balıkesir Başçeşme Mezarlığı; elektrikten su hatlarına, çeşmesinden taşına, morgundan aydınlatmasına kadar 70 yıllık tarihi dokusuna uygun olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor.

Altıeylül GES Projesinde Elektrik Üretimi Başladı

Dallımandıra Mahallesi’nde Altıeylül Belediyesi’nin öz kaynakları kullanılarak yapımı tamamlanan Güneş Enerji Santrali (GES) faaliyete geçti.

Ahmet Akın: "Ucuz elektrik vaadinin faturası yine vatandaşa kesilecek"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, iktidarın ulusal tarife dışında ikili anlaşmalarla yüksek tüketim gruplarına satılan elektrikte EÜAŞ’ın payını yüzde 30’dan yüzde 90’a çıkaran düzenleme hakkında yazılı açıklama yaptı.

Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Ayvalık'ta başladı

Satranç Federasyonu tarafından Arzum Elektrikli Ev Aletleri’nin desteğiyle düzenlenen 2022 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası gerçekleşen açılış töreninin ardından başladı. Vali Hasan Şıldak da Ayvalık Vilayetler Evi Otel'de gerçekleştirilen 2022 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonasının açılışına katıldı. 

BEST İşçileri maaş zammını pastayla kutladı

 Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş Elektrik Üretim Atölyesi İşçileri, Toplu Sözleşmeden duydukları memnuniyeti TİS heyeti ve yöneticileriyle pasta keserek kutladı.

'Esnafa Özel Tarife Fatura Olmalı'

Elektrik faturalarına gelen kademeli tarife uygulamasının esnafın belini büktüğünü ifade eden Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem esnafa özel bir tarife uygulanması gerektiğini söyledi. 

CHP’den Elektrik ve Doğalgaz Zammı Protestosu

Balıkesir'de, CHP İl Başkanlığı'nca elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar, düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

CHP Balıkesir İl Başkanlığı Basın Açıklaması Düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Teşkilatı elektrik ve doğalgaz zamlarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi.

Ahmet Akın "Zamlı elektrik vatandaşı çarpıyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektriğe gelen zamlara ilişkin, “Düşük tarifeden de olsa elektrik parası, katlanarak geldi. Henüz asgari ücretlilerimiz, artan maaşlarını almadan eridiğini gördüler. Emeklilerimiz, memurlarımız aylıklarını almadan elektrik faturalarıyla çarpıldılar” dedi.