Esnaf Haberleri
SON DAKİKA

Esnaf Haberleri

Esnaf istedi, Yücel Yılmaz yaptı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 2005 yılında özelleştirilen Kepsut Caddesi üzerindeki mezbahayı yeniden belediye bünyesine kazandırdı. Mezbaha çalışanlarını da belediye bünyesine katan Başkan Yılmaz, mezbahayı işin duayenleriyle birlikte işletecek.

Başkan Yılmaz; esnaf ve sanatkârların yanında

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, söz verdiği gibi Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (BESOB) yeni hizmet binası kazandırıyor. Temelini attıkları binanın anahtar teslimini de çok kısa bir süre içerisinde yapacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz “Bazen belediye başkanı adayları 100 tane proje yapacağım diye çıkıyor. Bazıları bunun 20’sini, 30’unu yapıyor. Biz; 100 projeyle çıktık, 1000 proje yaptık.” dedi.

Büyükşehir’den BESOB’a yeni hizmet binası

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, söz verdiği gibi Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (BESOB) yeni hizmet binası kazandırıyor. Temelini attıkları binanın anahtar teslimini de çok kısa bir süre içerisinde yapacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz “Bazen belediye başkanı adayları 100 tane proje yapacağım diye çıkıyor. Bazıları bunun 20’sini, 30’unu yapıyor. Biz; 100 projeyle çıktık, 1000 proje yaptık.” dedi.

Başkan Yılmaz: Önce bana verdiğiniz sözü tutun

İftar programında şoför esnaflarıyla buluşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın ile Milletvekili Serkan Sarı’ya seslendi: “Önce bana verdiğiniz sözü tutun. Bu vaatlerle insanlara oyalama olmaz. Biz, projeleri çiziyoruz. Projelerin hepsinin kaynağı var. Adam diyor ki ulaşımı yenileyeceğim. Nasıl yenileyeceksin?” dedi.

Araç kameralarını Büyükşehir takacak

Şoför esnafıyla iftar programında bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, vaatlerini bir bir sıraladı. Bu güne kadar şoför esnafına verdiği tüm sözleri yerine getiren Başkan Yılmaz “Esnafımızın sırtına asla yük yüklemedik, yüklemeyeceğiz. İndirimli tarife uygulamalarından doğan farklar ay sonuna kadar hesaplarına yatacak. Taksici esnafımızın güvenliği ve genel asayiş için araç kameralarını ücretsiz takacağız ” dedi.

ESNAF VE VATANDAŞLARDAN DİNÇER ORKAN’A YAKIN İLGİ

Karesi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Dinçer Orkan seçim çalışmalarına bugün Sıtkı Yırcalı Caddesi’nde devam etti

Mesut Eray: '' Altıeylül'de Güzel Projelere İmza Atacağız''

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Küçük Sanayi esnafını ziyaret ederek, esnafın talep ve önerilerini dinledi. Eray daha sonra Karakaya, Kürse ve Gökçeören’de vatandaşlarla buluştu.

Mesut Eray, Küçük Sanayi esnafını taleplerini dinledi

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Küçük Sanayi esnafını ziyaret ederek, esnafın talep ve önerilerini dinledi. Eray daha sonra Karakaya, Kürse ve Gökçeören’de vatandaşlarla buluştu.

Gündoğan yine ‘Yücel Yılmaz’ diyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Altıeylül Belediye Başkan Adayı Mesut Eray ile birlikte Altıeylül İlçesi Gündoğan Mahallesi’nde vatandaş ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek destek istedi. Gündoğan sakinleri ‘Desteğimiz Yücel Yılmaz’a dedi.

BAŞKAN ORKAN, AHP VE TOKİ’DE

Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, haftasonu da esnaf ve vatandaş ziyaretlerini sürdürdü. Başkan Orkan, Karesi Belediyesi hizmetlerini vatandaşlara anlatarak, “Biz yaptık, yine biz yaparız” dedi.

BAŞKAN ORKAN’A ESNAF VE VATANDAŞLARDAN DESTEK

AK Parti ve Cumhur İttifakı Karesi Belediye Başkanı ve adayı Dinçer Orkan, Esnaf Odaları, Hasanbaba Çarşısı esnafı ve kırsal mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Güleryüzle karşılanan Orkan, “Yeni dönemimizde de hep el ele, gönül gönüle, hizmetlerimize yenilerini eklemek için durmak yok, yola devam!” mesajı verdi.

Hasan Baba’nın duaları Yücel Yılmaz’la

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hasa Baba Çarşısı’nda girdiği dükkânların her birinden çok güzel dualar aldı. Kimi esnaf ‘Bana gelmeye zahmet etme, bizim oyumuz zaten sizin’, derken kimi esnaf da ‘Kur'an-ı Kerim’imizi açtık, senin için Fetih Suresi’ni okumaya başladık’ dedi.

YANGIN VAARR!..

Beyler... Vatandaş perişan, vatandaş aç. Kiralar almış başını gidiyor. Çarşıda, pazarda her şey ateş pahası. Halkımız geçim sıkıntısı çekiyor. İşçi, memur, köylü ,esnaf kötü durumda. İnsanlarımız artık yoksulluk değil açlık sınırının altında bir yaşam sürüyor. Siyasilerden çözüm istiyoruz. Onlar ne yapıyor. İktidar yanlıları yaşananların üstünü örtmeye, muhalefet ise istismar etmeye çalışıyor.(K.Ş) SİZDEN GELENLER

BAŞKAN ORKAN PAZAR ESNAFIYLA BULUŞTU

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Karizma pazar yerini ziyaret ederek pazarcı esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Orkan, Karesi Belediyesi olarak her zaman esnaf ve vatandaşın yanında olduklarını söyledi.

Balıkesir, depremin yıldönümünde Adıyaman’ı yalnız bırakmadı

6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Balıkesir Basını ve eşi Mehtap Yılmaz ile beraber Adıyaman’daki Balıkesir Çarşısı’nı ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve çarşı esnafı tarafından sevgi seliyle karşılandı. Çarşı esnafı böyle güzel işler yapan çalışkan bir başkan seçtikleri için Balıkesirlilere teşekkür etti.

Balıkesir Esnafını Rahatlatacak İmza

Şekerbank ile BESOB arasında iş birliği protokolü imzalandı. BESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Erdem “Şekerbank ile iş birliği protokolüyle birbirinden avantajlı ürün ve hizmetler Balıkesir’deki esnafın hizmetine sunulacak” dedi.

Balıkesir’de esnaflar için üst düzey toplantı

Balıkesir, Manisa ve Çanakkale ESOB Başkanlarının esnafın beklentileri, sorunlarını hazırladıkları dosyalar Ankara’ya çözüm için yola çıktı. Esnaf Sanatkarlar Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aksoy esnaf odalarının sorunlarını tek tek dinledi. BESOB Başkanı Fehmi Erdem “6’ncı Esnaf Şurası’nda da sorunlarımız ve çözüm önerilerimiz görüşülecek” dedi.

BAŞKAN YILDIZ’DAN FİYAT TARİFELERİ KONUSUNDA UYARILAR

Balıkesir Lokantacılar ve Benzerleri Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Yıldız bir basın toplantısı düzenleyerek, özellikle üyelerini yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

ORKAN VATANDAŞLARLA İÇİÇE

Göreve başladığı günden buyana sık sık mahalle ziyaretlerini sürdüren Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, son olarak Ege Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Orkan, “Çalışmalarımıza katkı sunan tüm mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Nace Kodu Limit Sınırlandırılması Kaldırıldı

Esnafın uzun zamandır beklediği NACE esnaf kodlarında değişiklik yapıldı. Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, işletme kredisi üst limitinin yükseltildiğini belirtti. 

Bandırma Otogarı’na 3 Milyon Liralık İstasyon

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bandırma Otogarı’na yaklaşık 3 milyon liralık Araç Yıkama ve Kademe istasyonunu kazandırıldı. Başkan Yılmaz, “Şehir ekonomimizin can damarı esnafımızın her zaman yanındayız" dedi.

Esnafa Öğretmenler Günü’ne Özel İndirim Protokolü

Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği 11. maddesi gereği 24 Kasım öğretmenler günü haftasında ve yıl içinde öğretmenlerimize yönelik indirim kampanyalarının düzenlenmesine ilişkin BESOB ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Ticaretin 100 Yılını Anlatan Duayenler Ayakta Alkışlandı

Balıkesir Ticaret Odası tarafından Barış Aydın Meclis Salonunda gerçekleştirilen, Meclis Üyeleri, Komite Temsilcileri ve Basın mensuplarının katıldığı bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak BEST A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, önceki dönem Belediye Başkanlarından Ziyaettin Tan, Şehrimizin önemli esnaflarından Orhan Günvaran ve fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer katıldı. Moderatörlüğünü Balıkesir Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Karaca’nın yaptığı panel büyük bir ilgiyle takip edildi.

Edremit’te Ahilik Haftası kutlandı

Edremit ilçesinde 36. Ahilik Haftası düzenlenen çeşitli etkilerle kutlandı. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da programa katılarak esnafların haftasını kutladı.

Erdem: “Küçük Esnafın Rekabette Önü Açılmalı”

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem günümüz şartlarında bir mesleği 40-50 yıl sürdürmenin çok zor olduğunu ifade ederek 2023 Ocak-Eylül aylarında Balıkesir’de 4 bin 635 yeni üyenin faaliyete geçtiğini belirtti. Başkan Erdem Bin 984 esnafında kepenk kapattığını önemle altını çizdi. Fehmi Erdem ayrıca enflasyon artışının önüne geçmek için sektörde rekabet ortamını işaret etti.

Başkan Orkan Mahalle Ziyaretlerini Sürdürüyor

Göreve başladığı günden buyana sık sık mahalle ziyaretlerini sürdüren Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, son olarak Paşaalanı Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Orkan, “Çalışmalarımıza katkı sunan tüm mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Orkan Vatandaş Ve Esnaflarla İçiçe

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, vatandaşlarla istişare anlayışı çerçevesinde her fırsatta esnaf ve mahalle sakinleri ile bir araya geliyor. Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Başkan Orkan, istişarelerde bulunarak yapılan çalışmaları anlatıyor.

Ahilik Gelenekleri Yaşatılıyor

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB), Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Mevlid-i Şerif ve lokma hayrını Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi’ndeki Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Salonu’nda düzenledi.

Ahiler, Büyükşehir’i Ziyaret Etti

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında; Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem ile Balıkesir Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan’ın önderliğinde 20 ilçeden 55 oda üyesi Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Vali Ustaoğlu Ahilik Haftası mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Ahilik, günlük hayatımızda ticaret erbabı, esnaf ve halkın iyi ahlak, eli açıklık, cömertlik, dürüstlük ve karşılıklı güven esaslarına dayalı manevi değerler etrafında bir araya gelip kaynaştığı en eski ve köklü esnaf teşkilatıdır.