Hastane Haberleri
SON DAKİKA

Hastane Haberleri

BAÜN Hastanesinde Bir İlk Daha

 MEME KANSERİNDE “İNTRAOPERATİF GAMA PROB” GÜVENLİĞİ... Sağlık alanındaki teknolojik gelişmelerin ve güncel uygulamaların yakından takip edildiği Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, nitelikli sağlık hizmetleriyle faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Şehir Hastanesinde “Günübirlik Tedavi Merkezi” Açıldı

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi nitelikli sağlık hizmeti verme misyonu gereği yeniliklere devam ediyor. Bu kapsamda hastanede H Blok 1. Kat'ında "Günübirlik Tedavi Merkezi" açıldı. 

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde Bilimsel Bir İlk Yaşandı.

TUSYAD (Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği) kapsamında Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Ortopedi Kliniği tarafından düzenlenen ve ortopedi uzmanı Doç. Dr. Özgün Karakuş koordinatörlüğünde Türkiye çapında 600 çevrimiçi ve 70’e yakın bireysel katılımla  “Ulusal Canlı Cerrahi ve Sempozyum” eğitim etkinliği gerçekleştirildi.

Balıkesir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yamaç Paraşütü Kazasında Hayatını Kaybetti

Balıkesir Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Mehmet Faik Şenergin, Kazdağları'nda yamaç paraşütü yaparken ters rüzgarın etkisiyle düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Şenergin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Üniversite camiası büyük üzüntü yaşadı.

ŞEHİR HASTANESİ PERSONEL ALACAK

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Ameliyathane Hemşireliği sınavı yapacak.

BAÜN Hastanesinde 3 cm’lik Kesi ile Bypass Ameliyatı Yapıldı

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi, Üst Düzey Cerrahi İşlemlerin Adresi 3 cm.’lik Kesi ile Bypass Ameliyatı Yapıldı

Balıkesir Sağlığının Emektarlarına Başhekim Ünal'dan Vefa Örneği.

BALIKESİR Devlet Hastanesi'nin sevilen ve saygı duyulan başhekimi Erdal Ünal yine gönüllere dokundu. Ünal, şehrimizde bugüne değin onbinlerce insanımıza şifa kaynağı olan sağlığın emektar isimlerini unutmadı ve teşekkür beratı takdim ederek onurlandırdı.

Bandırma’ya da Hastane Müjdesi

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan Manyas’tan sonra Bandırmaya hastane müjdesini verdi.

Erdekli Gazeteci Ertan Vefat Etti

Yeni Erdek Gazetesi imtiyaz sahibi, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti kıdemli üyesi Yaşar Mehmet Akif Ertan vefat etti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Ertan, ani bir rahatsızlık sonucu getirildiği Balıkesir'deki özel hastanede yaşamını yitirdi. 

Burhaniye’de Kaza; 1 Kişi Öldü 2’de Yaralı Var

Burhaniye’de Hürriyet Mahallesi E 87 karayolu üzerinde hastane kavşağı ışıklarında çift taraflı bir kaza oldu. Meydana gelen sıkışmalı trafik kazası sonucu 20 UK 260 plakalı otomobil sürücüsü S.I araç içinde sıkışarak hayatını kaybetti. Kazaya karışan 33 AKL 786 plakalı diğer otomobilin sürücüsü A.Ş ve yanında bulunan K.Y yaralı olarak, kendi imkânlarıyla otomobilden hafif yaralı şekilde çıktılar. Kaza sonrası Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye Daire Başkanlığı Burhaniye Grup Amirliği tarafından müdahale edildi.

Şehir Hastanesi’nde “Tüp Bebek Merkezi” Açılıyor

Balıkesir, günümüzün önemli teknolojik sağlık hizmeti olan, Tüp Bebek Merkezine kavuştu. Yıllardır Balıkesirlilerin başka illere giderek tedavi gördükleri Tüp Bebek Merkezi, Atatürk Şehir ve Eğitim Araştırma Hastanesinde yarın saat 10.00’da yapılacak bir törenle açılacak. Türkiye’de dokuz merkezde bulunan ÜTYE (Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi) Tüp Bebek Merkezinin, Balıkesir’de önemli bir ihtiyaca cevap vermesi bekleniyor…

Baro Başkanlarından Erbuğ Delituna Vefat Etti

Önceki dönem Balıkesir Barosu Başkanlarından Erbuğ Delituna hayatını kaybetti. Dün vefat eden ve hastanede tedavi gördüğü belirtilen Delituna 84 yaşındaydı. 

Kızılay Kitap Eczanesi Projesi Hayata Geçti

Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi, Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimliği ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde Atatürk Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisinde "Kızılay Kitap Eczanesi" nin tefrişatını gerçekleştirdi. 

Başkanlar Büyükşehir ve Altıeylül'ün Ortaklaşa Çalışmalarını İnceledi

Altıeylül’de yollar daha konforlu oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül ve Büyükşehir Belediyelerinin birlikte yaptığı Baruthane Caddesi ile Yıldız Mahallesi Hastane Caddesi ve Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Rüzgâr Caddesi’nde ki yol çalışmalarında incelemelerde bulundu.

HASTANE İLE BARUTHANE CADDESİ’NE SICAK ASFALT

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi işbirliğinde, deforme olan Altıeylül İlçesi’ndeki Hastane Caddesi ile Baruthane Caddesi sıcak asfalt serimi ile yeniden güvenli ve konforlu hale getiriliyor. Başkan Yücel Yılmaz ile Başkan Hasan Avcı çalışma yürütülen caddelerde incelemelerde bulundu.

Donörden Canlıya “Eklem Yüzeyi Nakli” Gerçekleştirildi

Sağlık alanındaki teknolojik gelişmelerin ve güncel uygulamaların yakından takip edildiği Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, Balıkesir ve çevresinde üst düzey nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Hastanede yapılan, “Balıkesir’de ilk” nitelikli işlemlerin bir yenisi de Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Atik tarafından gerçekleştirildi.

SAMİ GÖKDENİZ VEFAT ETTİ

Balıkesir Siyasetinin önemli ismi, önceki dönem Balıkesir Belediye Başkanlarından Sami Gökdeniz, bu sabaha karşı tedavi gördüğü hastanede vefat etti. İki dönem Belediye Başkanlığı yapan ve çok hareketli bir süreç yaşayan Sami Gökdeniz, Belediye Başkanlığının ardından avukat olarak hayatını devam ettirdi. Son dönemde kızını ve eşini de kaybeden Sami Gökdeniz 78 yaşında yaşamını yitirdi. Sami Gökdeniz’in cenazesinin yarın (27 Ekim 2023) Cuma Namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Başçeşme mezarlığında toprağa verilecek. Balıkesir Haber TV olarak Sami Gökdeniz’e Allahtan rahmet ailesine başsağlığı ve sabırlar dileriz.

BAÜN Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi Yeni yerinde Açıldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi bünyesinde bulunan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi, (GETAT) şehir merkezinde Altıeylül Semt Polikliniği giriş katında 9 odası ile geniş bir alanda hizmet vermeye başladı.

BAÜN’de 124 Yataklı Ek Hastane Binasının Temeli Atıldı

Balıkesir Üniversitesi Hastanesinin gelişim ve büyüme süreci, 124 yataklı ek hastane binası ile devam edecek. Mevcut hastanenin yanına yapılacak olan ve içerisinde hibrit ameliyathaneler, çocuk acil servisi ile yoğun bakımın da yer aldığı ek hastane binasının temeli düzenlenen program ile atıldı. 

2. Balıkesir Kahvaltı Festivali İptal Edildi

İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırılarında son olarak bir hastaneyi bombalamasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. Bu arada Balıkesir’de yapılacak olan 2. Kahvaltı festivali de iptal edildi.

Çamlıkta Araç Devrildi; Kadın Sürücü Yaralandı

Balıkesir merkezde bulunan Çamlık'ta saat 17.00 sularında bir araç devrildi. Fırıntaş Kafe önünde yokuş aşağı giderken, sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi ve fren yerine gaza basmasıyla 10 AKT 251 plakalı araç devrilerek ters döndü. Araçta bulunan 3 kadından arkada oturan 2'si hafif yaralı olarak dışarıya çıkarıldı. İhbar üzerine kaza mahalline gelen 112 görevlileri yaralı sürücü kadının ilk muayenesini yaparak hastaneye sevk etti. Haber-Fotoğraf: İrfan Bilgen

Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.  Fakülte hakkında ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgilerin verildiği toplantıya Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu da katıldı. 

İL MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İl Müftülüğü tarafından Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Palyatif Bakım Servisi ek binasında bulunan hastalara, hasta yakınları ve servis personeline yönelik Mevlid Kandili Programı gerçekleştirildi. İl Müftüsü Sayın Celal Sürgeç'in de katıldığı program dualar, ilahi ve ezgiler eşliğinde gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Ruhsatsız Hastane Çalıştırıyor

CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Serkan Sarı sağlık alanında her şeyi özelleştiren, devlet kurumlarını şirkete çeviren, kamunun adını yok eden AKP iktidarının yarattığı tahribatın bir örneği de ruhsatsız çalıştırılan hastaneler olduğunu söyledi. CHP’li Serkan Sarı, “Sağlık Bakanlığı eliyle ruhsatsız hastane faaliyet gösteriyor. Diğer tarafta özel hastanelere ruhsat verilmediği için bir ruhsat pazarı oluşmuş durumda. Taksi plakası gibi ruhsat satılıyor. AKP iktidarının sorumsuzluğunun cezasını hastalarımız, dezavantajlı insanlarımız çekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Balıkesir Üniversitesi Hastanesinde Başhekimlik Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi Başhekimlik görevine 29 Ağustos 2023 tarihinde atanarak 13 Eylül 2023 tarihinde görevine başlayan Doç. Dr. Bahadır Çağlar, yapılan devir teslim töreni ile görevini Doç. Dr. Ahmet Dolapoğlu’ndan devraldı.

DEREÇİFTLİK MAHALLESİNDE DAM YANIYOR…

Altıeylül ilçesi Dereçiftliği Mahallesinde saat 15.00 sularında bir hayvan damında sahibinin kaynak makinasıyla çalışma yaparken çıkan kıvılcım yangına sebep oldu. Yangın başlayınca dam sahibi 200 baş kadar hayvanını dışarıya çıkarmaya çalışırken kendiside yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yangını Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 4 araç ile Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri söndürme çalışmasına başladı.

Epilepsi Hastası Helikopter Ambulansla Ankara’ya Sevkedildi

Ayvalık Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde Epilepsi Nöbeti sonrası Entübe edilen 31 yaşındaki kadın hasta K.P Balıkesir İl Ambulans komuta kontrol merkezi tarafından, Ankara hava koordinasyon ve İstanbul hava koordinasyon ile yapılan görüşmeler sonucu, İstanbul’dan kalkış yapan Helikopter ambulans hasta K.P'yi Ayvalık Stadyumundan alarak Ankara Bilkent Şehir Hastanesine nakledildi.

Üniversite Hastanesi Pırıl Pırıl Oldu

Dönem dönem hastalar tarafından gündeme taşınan ve şikâyet konusu olan BAUN Üniversite Hastane temizliğine yeni dönem ile birlikte özel ilgi gösteriliyor.

Ekinlik Adasından Yaralı Hava Ambulansıyla Hastaneye Sevkedildi

Marmara Ekinlik adasında yaşanan fırtına nedeniyle denizden ulaşım sağlanamayınca, 65 yaşındaki yaralı M.Ş hava ambulansı ile hastaneye sevkedildi.

Baün Hastanesinde Bir İlk Daha: “1. Obezite Cerrahi Okulu”

Balıkesir ve çevresinde, sağlıkta çekim merkezi kimliği ile faaliyetlerini sürdüren Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, bölgede sağlık alanında önemli bir merkez olarak faaliyetlerini sürdürüyor.