Karayolları Haberleri
SON DAKİKA

Karayolları Haberleri

Edremit-Yenice Yolu Hanlar Mevkiinde Kar Ulaşımı Engelliyor

Kazdağları’ndan geçen Edremit-Yenice yolunun Hanlar mevkiinde, Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Karayolları birimleri ile koordineli bir şekilde çalışarak kar temizleme ve kürüme çalışmalarına destek veriyor.

Kış Mevsiminde Alınacak Tedbirler Değerlendirildi

Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında yaklaşan kış mevsiminde hayatı olumsuz etkileyecek durumların engellenmesi, İl genelindeki karayollarında alınacak tedbirlerin görüşülmesi ve ihtiyaç hissedilen konularda gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla kış tedbirlerinin ele alındığı toplantı gerçekleştirildi.

Yük ve Yolcu Taşıyan Araçlar Denetlendi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, sorumluluk alanında bulunan karayollarında ''yük ve yolcu taşıyan araç ve şoförlerin'' trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 21 Kasım 2023 tarihinde "Yük ve Yolcu Taşıyan Araç ve Şoförlerin Özel Denetim” çalışması yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda (811) araç kontrol edildi.

Yük ve Yolcu Taşıyan Araçlara Sıkı Denetim

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasının, sorumluluk alanında bulunan karayollarında ''yük ve yolcu taşıyan araç ve şoförlerin'' trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, "Yük ve Yolcu Taşıyan Araç ve Şoförlerin Özel Denetim” uygulaması yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda (873) araç kontrol edildiği bildirildi.

“Trafik Özel Denetimleri ile Trafik Güvenliği Eğitimi”

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, sorumluluk alanımızda bulunan karayollarında yol kullanıcılarının güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebilmelerinin sağlanması, trafik kültürünün oluşturulması için bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri ile sürücülerin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla, “Trafik Özel Denetimleri ile Trafik Güvenliği Eğitimi” faaliyetleri icra edilmiştir.

Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri Değerlendirildi

Vali Hasan Şıldak başkanlığında yaklaşan kış mevsiminde hayatı olumsuz etkileyecek durumların engellenmesi, İl genelindeki karayollarında alınacak tedbirlerin görüşülmesi, ihtiyaç hissedilen konularda gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla kış tedbirlerinin ele alındığı toplantı gerçekleştirildi.

Bandırma’nın Trafik Akışı Artık Daha Güvenli

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Bandırma Giriş Katlı Kavşağı ve 6. Ana Jet Üssü Katlı Kavşağı yapıldı. Bandırma’nın trafik yükünü hafifletmek amacıyla projesi Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kavşak ile Bandırma’da trafik akışını daha güvenli hale geldi.

Şehit Cihan Gökkaya’nın adı üst geçitte yaşatılacak

Barış Pınarı Harekâtı sırasında Suriye’de makine operatörü olarak görev yapan Cihan Gökkaya’nın adı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı kararla, görev yaptığı DSİ Bölge Müdürlüğü önünde bulunan üst geçide verildi. Şehidin adı, görev yaptığı kurumun önündeki yaya üst geçidinde yaşatılacak.

Kamyonlar denetlendi; 15 araç trafikten men edildi 

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, sorumluluk alanlarında bulunan, karayollarında ''yük taşımacılığı yapan araçların'' karıştığı trafik kazalarında artış olması sebebiyle bir denetim yapıldı.