Konser Haberleri
SON DAKİKA

Konser Haberleri

Çamlık’a Mini10 ve BALMEK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hilal Minareli Şehitler Camisiyle, konser alanlarıyla, yeni nesil Millet Kütüphanesiyle, DGM’iyle, Fırıntaş’ıyla, Balbucks’ıyla Atatürk’ün şehri selamladığı Çamlık Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi’nde 35 atölyeli BALMEK’i ve Balıkesir’in tarihi izlerini taşıyan Mini10’u kazandırıyor. Hizmetler; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’nın katılımıyla 8 Mart Cuma günü saat 15.00’de açılacak.

Yeşilçam Şarkıları Eğitim İçin Seslendirildi

Her konserde sanatseverleri müziğe doyuran Balıkesir Türk Müziği Korosu'nun 'Okutan Balıkesir' Projesi kapsamında Türk Eğitim Vakfı işbirliği ile gerçekleştirdiği konserde, Yeşilçam şarkıları nostalji rüzgarı estirdi. 

MOD10, Edremitlilere müzik ziyafeti yaşattı

MOD10 Gençlik Orkestrası’nın ilk konserini oldukça beğenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, verdiği sözü tutarak turne düzenledi. Bu kapsamda Edremit’te sahne alan gençler, seyircilerin büyük beğenisini kazandı.

Genç yetenekler, MOD10’la sahneye çıkıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan MOD10 Gençlik Orkestrası, ilk konserini Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde verdi. Umut Ayral’ın şefliğinde 8-18 yaş arasındaki birbirinden yetenekli 45 genç yetenekten oluşan orkestra, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

BAÜN’ De, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Gününde Özel Program

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı kapsamında, Cumhuriyetimizin 100. Yılında "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Özel Konseri" BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Şehit Fethi Sekin Konferans Salonu'nda, gerçekleştirildi.

100. Yıla özel Balıkesir Sanat Günleri

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı ile Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde eş zamanlı olarak şehrin dört bir yanında Sanat Günleri gerçekleştirildi. Balıkesir Sanat Günleri, 100. Yıla özel “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri ile son buldu.

Burhaniye’de Moğollar Rüzgarı

Türk müziğinin 55 yıllık çınarı Moğollar, sevilen şarkılarını Burhaniye’de Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarında söyledi.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Burhaniye’de birçok etkinlikle kutlanırken, Moğollar konseri ile taçlandı.

100. Yıl coşkusu fener alayı ile taçlandı

Edremit ilçesinde Cumhuriyetin 100. Kuruluş yıldönümü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları fener alayı ile taçlandı. Binlerce kişinin katıldığı fener alayının ardından Tefo-Seko konseri gerçekleştirildi. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’da konserde bir konuşma yaparak vatandaşların bayramını kutladı.

Kent Konseyi’nden Sıtkı Sahil’e Vefa ve Veda Konseri…

1982 yılından bu yana Balıkesir’in kültür ve sanat yaşamına önemli katkılar sunan ve kurmuş olduğu korolar ile yüzlerce korist ve solist yetiştiren hocaların hocası Stıkı Sahil’e, Balıkesir’den ayrılıp, memleketi Erzurum’a yerleşmesinden dolayı Balıkesir Musiki Cemiyeti ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi tarafından unutulmaz bir gece düzenlendi.

Sıtkı Sahil İçin Balıkesir’e Veda Konseri

Uzun yıllar Balıkesir’de Türk Müziği ile ilgili değişik hizmetlerde bulunan ve artık memleketi olan Erzurum’a yerleşen Hoca, Bestekâr, Koro Şefi ve Sanat Yönetmeni Sıtkı Sahil’e bir Balıkesir’e veda konseri düzenleniyor. 

Rengim Gökmen’e Adra’Fest Festival Orkestrası’ndan Sahnede Doğumgünü Sürprizi

13-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında Balıkesir’in körfez bölgesindeki gerçekleşen dokuz konser ve bir panelden oluşan Adra’Fest Festival Akademi etkinliğinin 19 Ağustos Gala Konseri’nde Rengim Gökmen’in doğumgünü kutlandı.

Tayfun Canlı: Kültür Ve Sanatın Yanındayız!

Edremit ilçesinde ilk kez düzenlenen “Adra Fest” Klasik Müzik Konserleri’nin 4. Gününde Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı ödülleri takdim etti.

15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ KONSERİ

Başkan Yücel YILMAZ l 15Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen konserde birbirinden değerli sanatçıların şarkılarına tüm Balıkesirlillerle birlikte eşlik etti

Mehmet Birol Şahin:” Aile Kırmızı Çizgimiz”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin bir açıklama yaparak Hande Yener konserinin iptaliyle ilgili çarpıcı görüşler dile getirdi. Şahin:”Hande Yener Konseri iptalinden rahatsız olan Serkan Sarı LGBT-İ Destekçisi mi? Kötüleyeceğinize festivale gelip Balıkesir’in tanıtımına katkı sağlamalıydınız” dedi.

Muhteşem Festival Sona Erdi.

Türkiye’nin ilk ve tek Aromaterapi Festivali bu yılda renkli görüntülere ve büyük bir coşkuya sahne oldu. Binlerce kişinin Ören Sahili’nde düzenlenen konserlerde bir araya geldiği festival 4 gün boyunca 111 etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Aromaterapinin Şifalı Dünyasına Yolculuk Başlıyor

Türkiye ve dünyanın tek Aromaterapi Festivali, 6 Temmuz’da kapılarını 4’üncü kez açıyor. Eğitim seminerlerinden hasada, atölye çalışmalarından söyleşi ve konserlere birbirinden farklı 111 etkinliğe ev sahipliği yapacak Festival, “Tarladan Hasada, Lezzet, Şifa, Sanat” temasıyla düzenleniyor.

Karesi’de Gece Yolcuları Coşkusu

Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen Yaza Merhaba konserinde ‘Gece Yolcuları’ vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Dinçer Orkan’ında solistlerle düet yaptığı konser renkli görüntülere sahne oldu.

Yaza Merhaba Konseri

Türkiye Yüzyılına Mühür Vuracağız

Altıeylül Belediyesinin, 3. Kitap Fuarı’nda sahne alan Müzisyen Yücel Arzen ve Orkestrası konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hasan Can Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde dinleyiciler Yücel Arzen'in bestelediği eserler ile unutulmaz bir müzik gecesi yaşadılar.

Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Hep Bir Ağızdan Söylendi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, her yıl olduğu gibi bu yılda bir yıl boyunca gerçekleştirdikleri çalışmaların ardından “Atatürk’ün Sevdiği Türküler Konseri” ile harika bir konser gerçekleştirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi KonservatuvarıTürk Halk Müziği Korosu, her yıl olduğu gibi bu yılda Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkılardan oluşan repertuvarıyla konserlerini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Sanatçılarından Hakan Altıntaş’ın şefliğinde yapılan konserde; “Manastırın Ortasında”, “Allı Zeynep’im”, “Hoş Gelişler Ola”, “Bülbülüm Altın Kafeste”, “Bir Fırtına Tuttu Bizi” gibi birçok eser, koro üyeleri ve konservatuvar sanatçıları tarafından seslendirildi. Seyirciler tarafından büyük alkış alan şarkılara konservatuvarın halk oyunları grubu da Zeybek, Pamukçu Bengisi ve Kafkas danslarıyla eşlik ederek seyircilere mükemmel bir konser deneyimi yaşattılar.

Engelsiz Düşlerden Muhteşem Konser

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Balıkesir Kent Konseyi desteğiyle “Engelsiz Düşler Türk Sanat Müziği Topluluğu” tarafından birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği Türk Sanat Müziği Konseri düzenlendi.

Gençler istedi, Başkan Yılmaz yaptı

Gençler istedi, Türkiye’nin En Genç Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yaptı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen Gençlik Festivali’nde 100 binden fazla gencin coşkusuna ortak olan Başkan Yılmaz, yaz aylarında şehrin farklı noktalarında birçok konser düzenleyeceklerinin müjdesini verdi.

Gençler Emre Aydın Konseriyle Coştu

Edremit ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında resmi törenler ve gençlik yürüyüşü yapıldı.19 Mayıs akşamı Şehit Hamdibey Meydanı’na fener alayı düzenlendikten sonra program Emre Aydın konseri ile taçlandırıldı.

Büyükşehir’den, Barış Manço’ya Saygı Konseri

7’den 70’e her yaştan insanın sevgisini kazanarak gönlünde taht kuran Barış Manço, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bandırma’da gerçekleştirilen konserde anıldı. “Vefatının 24. Yılında Barış Manço’ya Saygı” adıyla düzenlenen konsere, Bandırmalılar büyük ilgi gösterdi.

Altıeylül'de Unutulmaz Yücel Arzen Konseri

Altıeylül Belediyesinin sosyal ve kültürel belediyecilik faaliyetleri kapsamında düzenlediği Yücel Arzen ve Orkestrası konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hasan Can Kültür Merkezinde düzenlenen konserde dinleyiciler Yücel Arzen’in bestelediği eserler ile unutulmaz bir müzik gecesi yaşadılar.

Ayhan Şahenk Kültür Merkezi’nde Müzik Ziyafeti

Edremit Belediyesi, yenilenen Ayhan Şahenk Kültür Merkezi salonunda Erol Batıbeki Müzik Topluluğu ile yapılan ortak organizasyonda şarkı, türkü ve popüler müzik konseri verdi.

Büyükşehir’den Sonbahar Konserleri

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sonbaharı konserlerle taçlandırdı. Emir Can İğrek ile kapanış yapan Büyükşehir Belediyesi’nin konserine, İğrek’in hayranları büyük ilgi göstererek salonu tıka basa doldurdu.

Büyükşehir’den Öğretmenlere Özel Ferhat Göçer Konseri

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle, öğretmenlere özel Ferhat Göçer konseri düzenledi. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Her başarı sizin eseriniz, her yeni nesil sizin emeğinizdir’ sözünü hatırlatan Başkan Yılmaz, “24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü kutluyorum” dedi.

Atatürk’ün En Sevdiği Şarkılar Hep Bir Ağızdan Söylendi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete irtihal edişinin 84’üncü yılında en sevdiği şarkılardan oluşan bir konser düzenledi. Güçlü sesiyle şarkılara can veren Gülay’ın seslendirdiği şarkılara salonu dolduran seyirciler, hep bir ağızdan eşlik etti.

Edremit’te Fener Alayı Coşkusu

Edremit’te Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Edremit Belediyesi tarafından gerçekleştirilen fener alayı ve Bilal Sonses konseri yoğun ilgi gördü.