Kuvayi Milliye Haberleri
SON DAKİKA

Kuvayi Milliye Haberleri

MHP Milletvekili Yüksel:” Dalgın Dikkat Et, İtibarını 40 Dakikada Kaybedersin”

MHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Ekrem Gökay Yüksel bir açıklama yaparak, Twetterda Devlet Bahçeli’yle ilgili paylaşım yapan DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın’a çok sert bir şekilde cevap verdi: “40 günde 40 taklayla bulduğun itibarı 40 dakikada Kuvayı Milliye şehrinde kaybedersin.” 

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SERKAN SARI: KUVAYI MİLLİYENİN EN ÖNEMLİ HALKASI BALIKESİR’DİR!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir’in kurtuluş günü 6 Eylül’ün, Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembollerinden biri olduğunu söyledi. Serkan Sarı, “Vatanımızın kurtuluşundan Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda bir onur sembolümüz de 6 Eylül’dür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Türk Milletinin, özgürlük ve bağımsızlık yolunda en önemli halka Balıkesir’imizin kurtuluş günü kutlu olsun” dedi.

Başkan Başaran, “Milli Mücadelenin Meşalesi Balıkesir’imiz de yakıldı”

AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, Kuvayi Milliye Şehri Balıkesir’in kurtuluşunun 101. Yılında yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi.

Karesi, Türkiye Yüzyılı’na ‘EVET’ dedi

Kuvayı Millîye Şehri Balıkesir’in her karış toprağında izi bulunan AK Parti Milletvekili Adayları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Mitinginde vatandaşlara seslendi. Büyük bir ilgiyle gerçekleşen mitingde vatandaşlar coşkuyla “Türkiye Yüzyılı”na “EVET” dedi.

Başkan Yılmaz: Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’e inancımız tam

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; Bandırma’da, 5 ilçenin muhtarlarıyla iftar programında bir araya geldi. Programda konuşan Başkan Yılmaz “Benim tarafım belli. Tarafım; Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında olanlar. Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir halkının, bu hassasiyetleri gözeterek kararını vereceğine inancımız tam.” dedi. 

Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç’in Ramazan Ayı Mesajı

22 Mart 2023 çarşamba akşamı ilk teravih ile birlikte rahmet ve mağfiret iklimi olan ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Bu vesile ile ayrı bir sevinç ve heyecan içindeyiz. Bütün kalbimizle, bizlere ilahi bir armağan olarak lütfedilen ramazan ayına “Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan” diyoruz. Bu ay milletimiz başta olmak üzere bütün İslam âlemine, özellikle de Kuvayi Milliye şehrimiz Balıkesirimiz’e hayırlar getirsin!

Başkan İsmail Avcu Şampiyon Voleybolcuları Makamında Kabul Etti

Bigadiç Kuvayi Milliye Anadolu Lisesi İl Birinciliğini elde ederek, Bölge Finallerinde Balıkesir’i temsil etmeye hak kazandı. Başkan İsmail Avcu Şampiyon Voleybolcuları Makamında Kabul Etti

Ahmet Akın Kuvayı Milliye Anıtı’na Yapılan Saldırıyı Kınadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Burhaniye’deki Kuvayı Milliye Anıtı’na yapılan saldırıyı kınayarak, “Çok açık bir provokasyon olan bu saldırıyı gerçekleştirenler derhal bulunmalı” diye konuştu.

Kurtuluş’un Sembolü 100. Yılında Restore Edildi

Ülkenin ve Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun anısına istinaden yapılan “Kurtuluş Çeşmesi” kurtuluşun 100. yılında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek geleceğe kazandırıldı.

Zağnos Paşa Camii’ne Atatürk Rölyefi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Mehmet Akif Ersoy'un hitabetlerinin yer aldığı rölyef, dev Türk Bayrağı ve Hilal; Kuvayi Milliye’nin başkenti Balıkesir Zağnos Paşa Camisi meydanının tam ortasında yer alacak.

Balıkesir Ülkü Ocakları’ndan Aşure Hayrı

Muharrem Ayının idrak edildiği bugünlerde aşure hayırları da devam ediyor. Balıkesir Ülkü Ocakları da dün akşam saatlerinde Kuvayı Milliye ateşinin yandığı Alaca Mescit önünde aşure dağıttı.

Kurtuluşun 100. Yılında 100 Kişi ile Zeybek Gösterisi

Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü olan 6 Eylül’de 100 kent gönüllüsü, yiğitliği ve mertliği sembolize eden Harmandalı Zeybeği oynayacak.

Kuvayı Milliye ruhu ve Çanakkale ruhu Kanlıdere’de birleşti

‘BU RUH, BU TOPRAKLARDA İLELEBET YAŞAYACAK’ Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Balıkesirli şehitlerin anısına, Çanakkale’de yapılan Kanlıdere Şehitliği’nin açılışı gerçekleştirildi. Hem Balıkesir’in hem de Çanakkale Destanı’nın şanlı tarihinin gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli bir adım olan Kanlıdere Şehitliği; Kuvayı Milliye ruhu ile Çanakkale ruhunu birleştirdi. 

Ahmet Akın: "Milletin Sesi Balıkesir'den yükselecek"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, vatandaşları 24 Temmuz Pazar günü Balıkesir Kuvayı Milliye Meydanı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek Milletin Sesi Mitingi’ne davet etti

Ahmet Akın: Kuvayı Milliye'nin Başkenti İçin Neyi Bekliyoruz?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın TBMM’de bir kez daha seslenerek Kuvayı Milliye'nin başkenti Balıkesir’e İstiklal Madalyası verilmesini istedi. “Balıkesir, yüz yıl önce yaktığı Kuvayı Milliye ateşinin İstiklal Madalyası gibi büyük bir sembolle onurlandırılmasını bekliyor” diyen CHP’li Ahmet Akın, Balıkesir’in bölge milletvekillerine “Herkes gönülden Balıkesir’e İstiklal Madalyası verilmesi için gayret gösteriyor… Öyle ise neyi bekliyoruz” diye sordu.

Başkan Yüksel:

MHP Balıkesir İl Başkanı Ekrem Gökay Yüksel yazılı bir açıklama yaparak, son günlerde gündemde olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili gelişmeler hakkında sert cümleler kullandı. Başkan Yüksel: "Kuvayi Milliye Şehri Balıker'imizde gaflet satıp ihanet devşirmeye çalışanlara karşı uyanık olunuz. dedi.

Balıkesir’de Kuvâ-yı Milliye Günü Kutlandı

Milli Mücadele döneminde ilk kıvılcımın yakıldığı şehir olan Balıkesir’de Kuvayı Milliye Günü kutlanıyor. 41 Adamı anmak için Balıkesir Valiliği öncülüğünde yürüyüş düzenlendi.

Ahmet Akın: Yiğit Balıkesir İstiklal Madalyasını Hak Ediyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Türk Milleti olarak bizler, bağımsız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı günlerin zaferlerini göğsümüzde İstiklal Madalyası ve yüreğimizde zaferin onuru olarak taşımaktayız. Kuvayı Milliyenin başkenti Balıkesir'in İstiklal Madalyası'yla onurlandıracağına yürekten inanan bir Balıkesir evladı olarak 16 Mayıs Kuvayı Milliye Gününü kutluyorum” dedi.

Şehir ve İnsan

KUVA-Yİ MİLLİYE ŞEHRİ BALIKESİR

Kuva-yi Milliye'nin Başkenti İstiklal Madalyası ile onurlandırılmalıdır

"6 ŞUBAT’TA KUVAYI MİLLİYE RUHUNU DAHA COŞKUYLA YAŞIYORUZ KUVAYI MİLLİYENİN BAŞKENTİ İSTİKLAL MADALYASI İLE ONURLANDIRILMALI"