Manyas Haberleri
SON DAKİKA

Manyas Haberleri

Balıkesir'de Devlet Destekli Nohut Dağıtımı Yapıldı

Balıkesir'in Manyas ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı projesi kapsamında yüzde 75 devlet destekli tohumluk nohut dağıtımı yapıldı.

Büyükşehir, üreticinin yanında

2 binden fazla üreticinin yararlandığı, 15 bin 842 hektarlık Manyas Ovası’nın kalbi Manyas Barajı, BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından sulama sezonu öncesinde titizlikle bakım ve onarımdan geçiriliyor.

Büyükşehir, Manyas Barajı Sulama Bölgesi’ni bakıma aldı

2 binden fazla üreticinin yararlandığı, 15 bin 842 hektarlık Manyas Ovası’nın kalbi Manyas Barajı, BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından sulama sezonu öncesinde titizlikle bakım ve onarımdan geçiriliyor.

Bandırma’ya da Hastane Müjdesi

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan Manyas’tan sonra Bandırmaya hastane müjdesini verdi.

Öğretmene ulaşım indirimi BİGEP’e de 6 milyon destek

Bandırma, Manyas, Erdek, Marmara ve Gönen’deki öğretmenlerin ardından bu kez de Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran ve Gömeç ilçelerinde görev yapan yüzlerce öğretmen, öğretmene verdiği değer nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı alkış yağmuruna tuttu.

Aranan 28 Kişi Yakalandı; 10’u Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İlin genel güvenliğini ve asayişi sağlamak amacıyla; Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye,  Edremit, Erdek, Gömeç, Manyas ve Sındırgı ilçelerinde 27.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (28) aranan şahıs yakalandı, (10) kişi tutuklandı.

Yavru Kedi 14 Metre Kuyudan Kurtarıldı

Manyas’ın Salur Mahallesinde yaklaşık 14 metre derinliğindeki kuyuya bir yavru kedi düştü. Kuyuya düşen yavru kedi kendilerine haber verilen Balıkesir İtfaiyesi Manyas Grup Amirliği ekipleri tarafından kurtarılarak sahibi Nizamettin Gökçe'ye teslim edildi.

Manyas'ta MHP Nazmi Taşkın'dan Vazgeçmiyor

Milliyetçi Hareket Partisi Manyas ilçesinde 14.olağan kongresini gerçekleştirdi. Nazmi Taşkın, yeniden ilçe başkanlığına getirildi. 

BALIKESİR DOĞASINA 700 KINALI KEKLİK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Ayvalık, Balya, Havran, Gönen, Erdek, Manyas ve Marmara İlçelerinde belirlenen noktalarda 700 adet Kınalı Keklik doğaya salındı.

Porjmos Katliamı Akçay’da Anıldı

Edremit ilçesinde Dünya Savaşı Nazi Almanyası eri tarafından Romanlara karşı işlenen Roman Soykırımı'nın kurbanlarını anmak “Poratmos Anma Programı” gerçekleştirildi.

Manyas’ta Mera Islah Çalışmalarında Hasat Zamanı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğru Tarım Tekniklerinin Kullanılarak Meraların Bilinçli Bir Şekilde Yönetilmesine yönelik çalışmalar yaptı.

Ekrem Başaran: “Roman Kardeşlerimizin Desteği Çok Anlamlı…

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, Bandırma’da Ramazan Yemek TIR’ında Bandırmalılara ikramda bulunduktan sonra Manyas Ramazan ayı ziyaret programını gerçekleştirdi.

7 İlçede Uyuşturucu Operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, 7 ilçede (Altıeylül, Burhaniye, Manyas, Kepsut, Gönen, Havran ve Bandırma) uyuşturucu madde bulundurduğu ve ticareti yaptığı tespit edilen (11) şüphelinin ikamet adreslerine baskın düzenlendi.

3 İlçede 10 Şüpheli Yakalandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları ile tütün mamulleri kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, 3 ilçede (Manyas, Erdek ve Bandırma) kaçak tütün mamulleri imal ve ticareti ile izinsiz kazı yaptığı tespit edilen 10 şüphelinin ikamet adresi ve kazı yaptıkları bölgelerde aramalar yapıldı.

Jandarma’dan Trafiğe Hava Destekli Denetim

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Timleri tarafından, yoğunluğun yaşandığı Manyas-Gönen-Bandırma karayolunda oluşabilecek trafik kazalarını önlemeye yönelik olarak bir denetim çalışması yapıldı.

Balıkesir’de Huzur Operasyonları

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gönen, Gömeç Manyas ve Susurluk İlçelerinde 21 Ekim tarihinde yapılan çalışmalarda (24) aranan şahıs yakalandı, (12) şahıs tutuklandı.

Ayçiçeği, Tırtıllardan ZİHA’lar ile Korunuyor

Trakya bölgesinden ülkeye giriş yapan çayır tırılı (LoxostegeSticticalis) Balıkesir’in; Bandırma, Manyas, Gönen, Susurluk ve Karesi ilçelerindeki ayçiçeği tarlalarında yoğun bir şekilde görülmesi üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin zirai insansız hava aracı ZİHA’lar ardı ardına havalanarak 245 bin dönümlük arazide havadan mücadeleye başladı.

Balıkesir’de Tarım Ve Hayvancılık Alanında Öğrenciler Yetiştirilecek

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Balya, İvrindi, Savaştepe ve Manyas’ta 5 okulda Tarım ve Hayvancılık alanında öğrenciler yetiştirilecek.

Manyas’ta Ev Yangını: 2 Yaralı

Balıkesir’in Manyas ilçesine bağlı Çavuşköy Mahallesi’nde bir evde meydana gelen yangında 2 kişi yaralandı.

Manyas’ta Dolandırıcılar Yakalandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından, nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, Manyas İlçesinde birçok vatandaşı yaklaşık (2.500.000) TL dolandırdıkları tespit edilen 5 şüphelinin ikamet adreslerinde aramalar yapıldı.

Ak Parti Balıkesir, Ramazan Programı Manyas ile Devam Etti

Ak Parti Balıkesir İl Teşkilatı,“30 gün Ramazan’ı 100 gün gibi yaşayacağız” temalı İlçe programının on yedinci gününde Manyas’taydı…

Ekonomist Erkin Şahinöz BSO Üyelerine Küresel Piyasaları anlattı

Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanı Bandırma, Gönen, Erdek, Manyas ve Marmara ilçelerindeki üyelerle düzenlenen konferansta bir araya geldi...

İlçelerde Okullar İki Gün Tatil Edildi

Yoğun kar yağışı ve yol durumları göz önüne alınarak yarın ve cuma günü Balya, Bandırma, Erdek, Gönen, Manyas, Bandırma ve Susurluk ilçelerinde okullar tatil edildi.

CHP'den Manyas Çıkarması

Cumhuriyet Halk Partisi saha çalışmalarına devam ediyor. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, İl Başkanı Serkan Sarı, 20 ilçe başkanı ve il genelindeki belediye başkanlarının katılımıyla Manyas'ta pazar yerini ve kahvehaneleri ziyaret etti.

Manyas'ta Uyuşturucu Operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Manyas İlçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edilen 7 şüphelinin ikamet adreslerine operasyon düzenledi.

Manyas Gölü'nde Kaybolan Balıkçı Aranıyor

Geçtiğimiz Pazar günü Manyas Gölü'nde kaybolan balıkçı Osman Arı'yı arama çalışmaları devam ediyor. İnsansız hava araçları da (İHA, Drone) arama çalışmalarında kullanılıyor.