Meteor Haberleri
SON DAKİKA

Meteor Haberleri

KUVVETLİ YAĞIŞ ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da dün akşam saatlerde başlayan sağanak yağmur etkisini sürdürüyor.

Gökyüzü Meraklıları Buluşacak, Meteor Yağmurları Sındırgı’da Seyredilecek

Türkiye’nin en karanlık noktalarından biri olan Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Ulus dağında Gökyüzü Gözlem Şenliğinin ikincisi gerçekleştirilecek. Ulus Dağı eteklerinde bulunan Gözören kırsal mahallesi Sarıcaova mevkiinde 11 – 13 Ağustos tarihleri arasında gökyüzünün muhteşem şekilleri gözlemlenecek.

DİKKAT! Cuma Günü Merkez 39 Körfez 43 Derece

Balıkesir’in de hava tahminlerini bildiren İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünün verilerine göre beklenen Afrika sıcakları Balıkesir’i de yakacak. Buna göre Balıkesir Karesi ve Altıeylül ilçelerinde Cuma günü sıcaklık 39 derece olurken aynı gün Körfez İlçelerinde 43 dereceyi görecek… Sıcaklıklar yarından itibaren 36 derece olacak ve 5 gün müddetince bu durum devam edecek…

Büyükşehir’den çiftçiye koruma kalkanı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 20 ilçeye 29 adet ‘Tarımsal Amaçlı Tahmin ve Erken Uyarı Meteoroloji İstasyonu kurdu. Bu istasyon sayesinde çiftçi; hem don ve fırtınaya karşı erken önlem alacak hem de zararlılara karşı doğru zamanda doğru ilacı atarak yüzde 50’ye yakın verimliliği artıracak.

Balıkesir’de Kar Yağışı Etkili Oluyor

Meteorolojinin uyarılarının ardından Balıkesir’de beklenen kar yağışı etkili oluyor.

Etkili Kar Yağışı İçin Vali Şıldak Uyardı 

Meteorolojinin yaptığı son değerlendirmelere göre Balıkesir’de beklenen kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı dolayısıyla Vali Şıldak vatandaşlara uyarıda bulundu.

Altıeylül Kışa Hazır

Altıeylül Belediyesi, vatandaşların kış mevsimini daha rahat geçirmeleri için gerekli tüm önlemleri aldı. Kış mevsimi nedeniyle meteorolojik bilgileri de göz önünde bulundurarak, gerekli her türlü hazırlığı tamamladıklarını belirten Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Altıeylül Belediyesi olarak kışa hazırız ve araçlarımız kış şartlarına uyum sağlayacak şekilde bakım ve onarımdan geçirildi”. Dedi

Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün yaptığı uyarılar doğrultusunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (BAKOM), akşam saatlerinde itibaren etkili olacak kuvvetli yağışta, vatandaşları dikkatli olması için uyararak gerekli hallerde müdahale edebilmek için hazırlıklarını tamamladı.

Altınoluk’a mı düştü? Göktaşı görüntüsü bomba etkisi yarattı

Basında yer alan ilginç haber her yerde konuşuluyor: ”Balıkesir Altınoluk’a mı düştü? Meteor mu düştü! Göktaşı görüntüsü bomba etkisi yarattı

Vali Şıldak'tan Kar Uyarısı

Meteorolojiden yapılan açıklamalarla bugün akşam saatlerinden itibaren beklenen kar yağışına karşı Vali Hasan Şıldak sosyal medya hesaplarından Balıkesirlilere uyarıda bulundu.