Meyda Haberleri
SON DAKİKA

Meyda Haberleri

Bandırma'da Hırsızlık Şüphelisi Yakalandı

Bandırma ilçesinde meydana gelen hırsızlık olayının şüphelisi, çaldığı malzemelerle birlikte yakalandı. Hırsızlık olayında ziynet eşyaları ve alkollü içecekler çalındı. İ.B. isimli ev sahibi durumu fark ederek polise başvurdu. Polisin titiz çalışmaları sonucunda şüphelinin A.K. olduğu tespit edildi ve çalınan malzemelerle birlikte yakalandı. Şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Burhaniyeliler Kadir Gecesi’nde İftarda Buluştu

Burhaniyeliler, Kadir Gecesi’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Meydanı’nda iftarda buluştu. Burhaniye Belediyesi’nin düzenlediği iftar davetinde meydan 7’den 70’e Burhaniyelilerle dolarken Ramazan ruhu Burhaniye’de yaşandı. İftara 6000 kişi katıldı.

Başkan Ahmet Akın, Kadir Gecesi’nde Balıkesirlilerle buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Zağnos Paşa Camisi Meydanı’nda düzenlediği iftar yemeği ve Kadir Gecesi programında on binlerce Balıkesirliyle bir araya gelerek sevgi seliyle karşılandı. Programda konuşan Başkan Akın “Balıkesir benim ailem. Bu ailenin hayırlı evladı olmaktan başka hiçbir isteğim yok” dedi. 

Başkan Akın’ın ilk ilçe ziyareti baba ocağı Gönen’e

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçimin ardından ilk ilçe ziyaretini baba ocağı Gönen’e yaptı. Gönen Belediyesi’nin iftarına konuk olan Başkan Akın, sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara buluştu; destekleri için teşekkür etti, yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Gönen'de Trafik Kazası: 1 Ölü, 3 Yaralı

Gönen ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı

Şehre nefes aldıracak meydan

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gar önü Cumhuriyet Meydanı projesi sayesinde şehre; yer altı otoparkları, Fabrika Kültür Sanat Merkezi, Sofra Balıkesir’i, sanat merkezi, Atatürk ve Milli Mücadele Müzesi’ni kazandıracaklarını söyledi.

Son dakika... ÇANAKKALE’DE DEPREM

Saat 21.38’de merkez üssü Çanakkale'nin Yenice İlçesi Karasu'da olan 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yenice ile Balıkesir'in Gönen ilçe sınırında bulunan Karasu'da olan deprem Balıkesir’de de şiddetli bir şekilde hissedildi.

Otobanda Kaza ; 1 KİŞİ ÖLDÜ 52 KOYUN TELEF OLDU

İzmir-İstanbul otobanı Kurudere mevkiinde iki kamyonun karıştığı bir kaza meydana geldi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti. Yaralı iki kişi sağlık ekiplerine teslim edildi. Kamyonda yüklü olarak bulunan 100 küçükbaş (koyun)hayvandan 52 tanesi telef oldu. Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

BALIKESİR’İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROTOKOL İMZALANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesirlilerin bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor. Şehrin en merkezi konumunda bulunan orduevleri, imzalanan protokol kapsamında taşınacak hemen ardından başlayacak restorasyon çalışmalarıyla vatandaşların kullanıma açık müze, sanat ve kültür merkezi olarak bütüncül bir projeyle kent meydanına kazandırılacak.

Orduevleri restore edilerek kent meydanına kazandırılacak

Balıkesir’in çehresini değiştirecek protokol imzalandı... Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesirlilerin bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor. Şehrin en merkezi konumunda bulunan orduevleri, imzalanan protokol kapsamında taşınacak hemen ardından başlayacak restorasyon çalışmalarıyla vatandaşların kullanıma açık müze, sanat ve kültür merkezi olarak bütüncül bir projeyle kent meydanına kazandırılacak. 

Şehit Hamdibey Şehadetinin 104. Yılında Anıldı

Kurtuluş Savaşı ve Kuva-yi Milliye’nin önemli isimlerinden Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdibey şehit edilişinin 104. yıldönümünde Edremit ilçesinde adının verildiği meydanda anıldı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN, GÖNEN’İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN YATIRIMLAR

Gönen’in çehresini değiştirecek bölgenin en fonksiyonel hizmet binasını ilçeye kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilçenin kalbi konumundaki hizmet binasının da bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’nı sil baştan yeniliyor. 27 Şubat Salı günü hem hizmet binasının hem de yenilenen meydanın açılışı, Başkan Yücel Yılmaz tarafından gerçekleştirilecek.

Şehrin kalbine dev proje

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kentsel ve tarihi dokuyu koruyan, yeşil ağırlıklı, şehrin kimliğini yansıtan dev bir meydan projesi için Büyükşehir Meclisi’nden oy birliği ile yetki aldı.

Burhaniye’de, 6 Şubat Depremi 04:17’de Anıldı

Geçtiğimiz yıl asrın felaketini yaşadığımız 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde olmak üzere 11 ilimizi birden etkileyen iki ayrı, yıkıcı depremler olmuştu. 6 Şubat Depreminin yıl dönümü için depremin olduğu saatte, 04.17’de Burhaniye Cumhuriyet Meydanında anma töreni gerçekleştirildi.

Türk Harb-İş Çalışanları Alana Çıktı: ”Geçinemiyoruz”

Türkiye İşçi Sendikalı Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)’e bağlı Türk Harb-İş Sendikası Balıkesir Şubesi, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı askeri fabrikalarda ve tersanelerde çalışanların ücretlerinin geçinemeyecek boyuta inmesi gerekçesiyle Ali Hikmet Paşa Meydanında açıklama yaptı.

Balıkesir, Yücel Yılmaz’ı bağrına bastı

AK Parti’nin yeniden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Adayı olarak açıklanan mevcut başkan Yücel Yılmaz, İstanbul dönüşünde Balıkesirlilerin muhteşem coşkusu ile bayram havasında karşılandı. Mahşeri kalabalığın yaşandığı Ali Hikmet Paşa Meydanı’ndan vatandaşlara seslenen Başkan Yılmaz “Balıkesir’imize hizmet etmek bizim için en onurlu, en gururlu görev. Balıkesir’i, Türkiye’nin bir numarası yapmak için çok çalışacağız.” dedi.

‘10 NUMARA KENTE 10 NUMARA HİZMET’

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, 2024’ün ilk sabahında Zağnospaşa Meydanı ile çevresindeki sokaklarda hemşerileri ve belediye çalışanlarıyla buluştu. Akın, “Balıkesir çok daha iyisini hak ediyor. 10 numara kente, 10 numara hizmet edeceğiz” dedi.

SAVAŞTEPE YOLUNDA CAN PAZARI

Dün akşam saatlerinde Savaştepe yolu üzeri Ertuğrul ve Çukurhuseyin Mahalleleri arasında trafik kazası meydana geldi. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti

BURHANİYE 2024’E IŞIL IŞIL GİRECEK

2023 yılının bitimine sayılı günler kala Cumhuriyet Meydanı, Ali Çetinkaya Caddesi ve Burhaniye Belediyesi yılbaşı süslemeleriyle ışıldadı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda Zincirleme Kaza: 10 Ölü

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkiinde sabah saatlerinde meydana gelen zincirleme kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 54 kişi yaralandı.

Sarımsaklı’da Zincirleme Kaza; 11 Kişi Yaralandı

İzmir yolu Sarımsaklı yol ayırımında 5 aracın karıştığı bir trafik kazası meydana geldi. 

Karesi’de Yüksek Sesli Müzik Denetimi

Karesi İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 23 Kasım 2023 günü 21:00 ile 22:00 saatleri arasında Karesi ilçesinde bulunan cadde, sokak, park, bahçe, meydan, metruk bina veya dinlenme alanları ile benzer yerlerde vatandaşların daha rahat ve huzurlu bir yaşam sürmeleri, milli güvenlik, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesine yönelik olarak (12) ekip ve (24) personelin katılımıyla Asayiş ve Trafik Huzur Uygulaması yapıldı. Yapılan bu uygulamada; (624) şahıs sorgulandı,  (2) şahsa yüksek sesli müzik yayını yapmaktan idari işlem yapıldı. 1 şahıs suçüstü hırsızlık yaparken yakalan ve gerekli adli işlemlere başlandı. 

Burhaniye’de Kaza; 1 Kişi Öldü 2’de Yaralı Var

Burhaniye’de Hürriyet Mahallesi E 87 karayolu üzerinde hastane kavşağı ışıklarında çift taraflı bir kaza oldu. Meydana gelen sıkışmalı trafik kazası sonucu 20 UK 260 plakalı otomobil sürücüsü S.I araç içinde sıkışarak hayatını kaybetti. Kazaya karışan 33 AKL 786 plakalı diğer otomobilin sürücüsü A.Ş ve yanında bulunan K.Y yaralı olarak, kendi imkânlarıyla otomobilden hafif yaralı şekilde çıktılar. Kaza sonrası Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye Daire Başkanlığı Burhaniye Grup Amirliği tarafından müdahale edildi.

Yük ve Yolcu Taşıyan Araçlar Denetlendi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, sorumluluk alanında bulunan karayollarında ''yük ve yolcu taşıyan araç ve şoförlerin'' trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 21 Kasım 2023 tarihinde "Yük ve Yolcu Taşıyan Araç ve Şoförlerin Özel Denetim” çalışması yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda (811) araç kontrol edildi.

Yük ve Yolcu Taşıyan Araçlara Sıkı Denetim

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasının, sorumluluk alanında bulunan karayollarında ''yük ve yolcu taşıyan araç ve şoförlerin'' trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, "Yük ve Yolcu Taşıyan Araç ve Şoförlerin Özel Denetim” uygulaması yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda (873) araç kontrol edildiği bildirildi.

Yatalak İki Kişi Yanan Binada Mahsur Kaldı

Edremit Camivasat Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde Simgem Apt. no:113’te bulunan beş katlı binanın 1. katındaki 2. nolu dairede yangın meydana geldi. 

Büyükşehir Ekipleri Geceyi Ayakta Geçirdi

Dün gün boyu ve gece devam eden yağış ve fırtına nedeniyle meydana gelen, su baskını, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb vakalar için Balıkesir Büyükşehir Ekipleri teyakkuz durumunu bütün gece de  sürdürdü.

Şeremetli Ailesinde Torun Sevinci

Balıkesir Haber TV ortağı ve Balıkesir Meydan Web Sitesi sahibi Sıtkı Şeremetli'nin kızı Gökçen Şeremetli Kasap ile Koray Kasap'ın bir oğlu dünyaya geldi

100. Yılda Altıeylül Belediyesi’nden Dolu Dolu Etkinlik

Altıeylül Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında 1 hafta içerisinde dolu dolu etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Cumhuriyetin 100. Yılını coşkuyla kutlamaya devam eden Altıeylül Belediyesi 100 öğrenci ile öncesinde Anıtkabir’e ziyaret, sonrasında Atatürk Anıtı, Ali Hikmet Paşa Meydanı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi önünde 100 Efeyle Zeybek oyunu, bugünde Cumhuriyetin 100. Yılı 100 Türk Büyüğünün ismini taşıdığı çınar ağacı fidan dikimi gerçekleştirildi.

"Ne Mutlu Türküm Diyene"

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kent meydanında bulunan anıtının kaidesi üzerinden düşen mermer Edremit belediyesi tarafından yenilendi.