Milli Eğitim Müdürlüğü Haberleri
SON DAKİKA

Milli Eğitim Müdürlüğü Haberleri

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Seferberliği Sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan; öğrencilerin kültür taşıyıcısı olan dilimizi iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Balıkesir'de farklı etkinliklerle verimli bir şekilde sürdürülüyor.

Okullarda "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" eğitim kurumlarında öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın katılımıyla devam ediyor.

“ Edremit Kitap Dostları “ Projesi Edremit’te başladı

Edremit İlçesinde bulunan tüm resmi ve özel ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği “ Edremit Kitap Dostları “ Projesi, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Şubat 2024 itibari ile başladı ve bu etkinlik 2024 Haziran sonuna kadar devam edecek.

Yeter ki Okusun" Projesi Başarıyla Yürütülüyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda "Yeter Ki Okusun" projesi kapsamındaki etkinlikler; Karesi’de ve Altıeylül’de 18 okulda başarıyla yürütülüyor.

"Öğrenmek Birlikte Güzel" ve "Pusulam Öğretmenim" Projeleri Başladı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü; eğitim sistemine birçok fayda sağlayan öğrenci, öğretmen ve yöneticileri bir araya getiren projelerle öğrencilerin öğrenme sürecinde aktif bir rol oynamalarına ve eğitim kalitesinin artmasına yardımcı olurken Balıkesir'i eğitim şehri olma yolculuğunda özverili ve sağlam adımlarla ileriye taşıyor.

Balıkesir'den Amerika'ya Uzanan Başarı Öyküsü

İl Milli Eğitim Müdürlüğü robotik takımı, dünyanın en büyük robot yarışması olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na giren VEX Robotik Turnuvası'nda; turnuvanın en prestijli ödülü olan Excellence Award'ı alarak Amerika'dan gururla döndü

“Hem Sporda Hem Okulda Başarı…”

Türkiye geneli 61 branşta gerçekleştirilen Okul Spor Faaliyetleri, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile geçtiğimiz yıl 41 branşta 224 mahalli 10 ulusal müsabaka gerçekleştirildi ve 67 bin öğrenci bu faaliyetlere katılım sağlandı. 

Oyunla Harekete Geç Yeteneğini Keşfet Açılış Toplantısı Yapıldı

Erasmus+ Spor çağrısı kapsamında Balıkesir ilinde kabul edilen ilk spor projesi olma özelliğine sahip olan ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğülü koordinatörlüğünde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yerel ortaklığıyla Merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı tarafından finanse edilen “Oyunla Harekete Geç, Yeteneğini Keşfet” adlı Projenin teknik toplantısı Romanya ve Portekiz işbirliğiyle 12-15 Kasım 2023 tarihleri arasında Romanya’da gerçekleştirildi.

Esnafa Öğretmenler Günü’ne Özel İndirim Protokolü

Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği 11. maddesi gereği 24 Kasım öğretmenler günü haftasında ve yıl içinde öğretmenlerimize yönelik indirim kampanyalarının düzenlenmesine ilişkin BESOB ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Edremit'Te Kızılay Haftası Kutlandı

Kızılay Haftası Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Edremit Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde etkinlikler ile kutlandı.

Karesi’nin Çocukları Oynayarak Öğreniyor

Karesi Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hazırladığı Karesi Mobil Çocuk Kütüphanesi okulların açılmasıyla yeniden yollara düştü. Kırsal Mahallelerde hizmet verecek olan Mobil Kütüphanede çocuklar hem okuma imkânı bulacak, hem de birbirinden renkli oyunlar ile öğrenip, eğlenecek.

Okullarda Filistin'de Hayatını Kaybedenler İçin Saygı Duruşu Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı; Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen işgal girişimi sonucunda başta çocuklar olmak üzere hayatını kaybedenler için Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesinde bayrak törenine katılarak öğretmen ve öğrencilerle birlikte 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Gençlerin Ortak Noktası “Zirvedeki Sporcu Buluşmaları”

Amatör Spor Haftası kapsamında 11 Ekim 2023 tarihinde Balıkesir Valiliği himayelerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül Belediyesi, Karesi Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkıları ile İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen, amatör sporcuların ilham verici deneyimlerini aktardıkları “Zirvedeki Sporcu Buluşmaları” paneli iki oturum olarak gençlerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

Balıkesir'de 3983 Öğrenci DYK Hazır Bulunuşluk Sınavına Katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) Yönergesi'ne uygun olarak hazırlanan "DYK Hazır Bulunuşluk Sınavı" İl Milli eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından Balıkesir genelinde 174 kurs merkezinde başarıyla uygulandı.

Öğretmenlere Edremit'e Hoşgeldiniz Programı

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Şube Müdürleri Bülent Delice, Okan Günal ve İlter Şendur'un katılımı ile bu yıl Edremit ilçesine yeni atanan 117 öğretmen için "Edremit'e Hoşgeldiniz" tanışma programı gerçekleştirdi.

“PLC Eğitici Eğitimi” Projesi Başladı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi ortaklığında, Güney Marmara Kalkınma Ajansı hibesi ile planlanan “PLC Eğitici Eğitimi” projesi Balıkesir’de hayata geçirildi.

Okullarda ISO Seferberliği

Millî Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda Balıkesir'de kurumların emniyetli ve sağlıklı bir hale getirilmesi adına İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu ile başarılı çalışmalar sürdürülüyor.

Hem Öğreniyorlar Hem Eğleniyorlar

Altıeylül Belediyesi bünyesinde ve Altıeylül Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapmış olduğu sınavlar sonucunda Altıeylül Belediyesi Çocuk Üniversitesi’ne girmeye hak kazanan öğrenciler yılsonu etkinlikleriyle eğitim-öğretimlerini tamamladılar.

EDREMİT YAŞAYAN OKULLAR PROJESİ (EYOP) HAYATA GEÇİYOR

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün planladığı ve Edremit İlçesindeki tüm okullara fiziki ve sosyal anlamda yeni bir bakış açısı, bir imaj kazandırmak ve daha yaşanabilir okullara dönüştürülmesini hedefleyen projenin tanıtım toplantısı Güre Adrina Termal Otelde yapıldı.

Sağlam Birey Sağlam Toplum

Yeşilay Balıkesir Şube Başkanı Ömür Akyıldız Eroğlu, yönetim kurulu üyeleri ve çalışmalara katılan gönüllü öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı ziyaret etti.

Çocuk Oyunları Unutturulmuyor

Altıeylül Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen “Geleneksel Çocuk Oyunları” etkinlikleri sayesinde çocuk oyunları unutturulmuyor. Yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca ve kaleli yakan top oyunları okullar arası yapılan müsabakalarla hem unutturulmuyor, hem de yarışma haline getirilip çocuklar eğlenceli zaman geçirme fırsatı buluyor. Altıeylül Belediyesi öncülüğünde Altıeylül Belediyesi Gençlik Müdürlüğü, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altıeylül İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nün katkılarıyla 82 okul 1462 öğrencinin katılımıyla Altıeylül Geleneksel Çocuk Oyunları ödül töreni Bahçelievler’de bulunan Açık Yüzme Havuzu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Edremit’te Okullarda Sınava doğru BİGEP Seferliği

Balıkesir Valiliği himayesinde, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen tüm ilde eğitim seviyesini arttırmayı amaçlayan BİGEP projesi kapsamında Edremit İlçesinde Kaymakam Ahmet Odabaş başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar CİĞER ve okul müdürlerinin katılımı ile bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.

Ali Tatlı Bandırma'da Okul Kantinlerini Denetledi

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı; okullarda yürütülen çalışmaları gözlemlemek, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek eğitim öğretim sürecine ortak olmak amacıyla Bandırma’da okul ziyaretleri gerçekleştirdi.

Sosyal Uyum İçin Bireysel Gelişim Atölyeleri

2021 yılı “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı”(SOGEP) kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu “Sosyal Uyum İçin Bireysel Gelişim Atölyeleri” projesinin öğretmen eğitimleri gerçekleştirildi.

Robotik Türkiye Şampiyonası'ndan Dünya Şampiyonası'na Giden Başarı Yolculuğu

Altıeylül Burhan Erdayı İlkokulu Robotik Kulubü öğrencileri algoritmik düşünme ve teknolojik okuryazarlık becerilerini geliştirmek üzere tasarladıkları robotik alanındaki projelerinin sunumunu gerçekleştirmek üzere İl Millî Eğitim Müdürümüz Ali Tatlı'yı ziyaret ettiler.

İLK YARDIM EĞİTİMLERİ HAYAT KURTARIR

Zamanında ve bilinçli yapılan ilk yardımın hayat kurtardığı gerçeğinden hareketle; İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezinde, 03-04 Ocak 2023 tarihlerinde açılan eğitimleri tamamlayarak "İlk Yardımcı Belgesi" almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri takdim edildi.

"Teknik Çözüm Ekibi" Gaziantep'ten Döndü

Gaziantep'teki eğitim kurumlarının eğitim öğretime hazır hale getirilmesine yönelik çalışmalarda bulunmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen 1 teknisyen ve 9 öğretmenden oluşan "Teknik Çözüm Ekibi" çalışmalarını tamamladıktan sonra Balıkesir’e döndü.

Psikososyal Destek Ekibi Kahramanmaraş'ta

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarından barınmaya, sıcak yemek hizmetinden temel ihtiyaçların sağlanmasına çok sayıda başlıkta tüm birimleriyle seferber olan Milli Eğitim Müdürlüğü, bölgedeki psikososyal destek faaliyetlerine devam ediyor.

Eğitim Ailesi Gücünü Eğitimden Alarak Yaraları Sarıyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin ilk gününden başlayarak okullarda yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinin yerinde izlendiği saha ziyaretleri devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın Burhaniye Temasları

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin ilk gününden başlayarak okullarda yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinin yerinde izlendiği saha ziyaretleri devam ediyor.