Müftü Haberleri
SON DAKİKA

Müftü Haberleri

Yücel Yılmaz, genç hafızların coşkusuna ortak oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Erkek Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu’nda hafızlığı tamamlayan 118 gencin mezuniyet coşkusuna ortak oldu.

Sabah Ezanı İmsakta okunacak; Peki, Neden?

Kış günlerinde sabah mesaisine yetişme sorunu oluştuğu yönünde vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda İl Müftülüğü bir düzenleme yaptı.  Buna göre; İl genelinde 4 Aralık 2023 Pazartesi gününden itibaren 11 Nisan 2024 Perşembe gününe kadar Sabah Ezanı İmsak Vaktinde okunacak ve camilerde Sabah Namazı Farzı ezandan yarım saat sonra kılınacak. 

ZAĞNOSPAŞA’DA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Balıkesir Sivil Toplum Platformu’nun organizesiyle bugün Cuma namazından sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi Zağnospaşa Camii’nde de İsrail’de vefat eden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Celal Sürgeç’in kıldırdığı cenaze namazının ardından, Sivil Toplum Platformu adına Ali karataş bir konuşma yaparak İsrail’i Büyük bir nefretle kınadı.

İL MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İl Müftülüğü tarafından Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Palyatif Bakım Servisi ek binasında bulunan hastalara, hasta yakınları ve servis personeline yönelik Mevlid Kandili Programı gerçekleştirildi. İl Müftüsü Sayın Celal Sürgeç'in de katıldığı program dualar, ilahi ve ezgiler eşliğinde gerçekleştirildi.

Müftülükten “Gençlere Değer” Kampı

Altıeylül İlçe Müftülüğü tarafından "Gençliğe Değer" projesi kapsamında Gençlik Kampı düzenlendi.

Altıeylül’de ‘Bilinçli Gençliğe Doğru

Altıeylül’de camilerimizde ve müftülük bünyesindeki kurslarda Kur'an okumanın yanında dinimizi, vatan ve millet sevgisini, iyi ve ahlaklı bireyler olmayı da öğrenen çocuklar Altıeylül Belediyesi'ne bağlı Hasan Can Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

ÇOCUKLARIMIZ MANEVİ DEĞERLERİN YANINDA SPORLA, GELİŞİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ile il Müftülükleri işbirliğinde gerçekleştirilen "Yaz Kur'ân Kursları'nda Spor Yapıyorum" projesi, Balıkesir merkez ve tüm ilçelerinde devam ediyor.

Balıkesir’den deprem bölgesine konteyner ev

Türkiye genelinde Müftülükler ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların yaraları sarılmaya devam ediliyor.

Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç’in Ramazan Ayı Mesajı

22 Mart 2023 çarşamba akşamı ilk teravih ile birlikte rahmet ve mağfiret iklimi olan ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Bu vesile ile ayrı bir sevinç ve heyecan içindeyiz. Bütün kalbimizle, bizlere ilahi bir armağan olarak lütfedilen ramazan ayına “Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan” diyoruz. Bu ay milletimiz başta olmak üzere bütün İslam âlemine, özellikle de Kuvayi Milliye şehrimiz Balıkesirimiz’e hayırlar getirsin!

Balıkesir İl Müftüsü Deprem Bölgesinde Diyanetin Çalışmalarını Anlatıyor

Balıkesir İl Müftüsü Deprem Bölgesinde Diyanetin Çalışmalarını Anlatıyor

Çocuklar Milli Ve Manevi Değerlerine Sahip Çıkacak

Altıeylül Kaymakamlığı, Altıeylül Belediyesi ve Altıeylül İlçe Müftülüğü arasında gerçekleşen protokol ile birlikte çocuklara yönelik anlamlı bir projeye imza atıldı.

İl Müftüsü Celal Sürgeç’ten Kadir Gecesi Kutlama Mesajı

Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, Kadir Gecesi dolasıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Altıeylül'de Anlamlı Proje Hayata Geçiyor

Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’nde gerçekleşen imza töreninde Altıeylül Kaymakamlığı, Altıeylül Belediye Başkanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altıeylül Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Altıeylül İlçe Müftülüğü ile Altıeylül Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasında “İçindeki Sevgiyi Paylaş” isimli iş birliği protokolü imzalandı.

Balıkesir Müftüsünden Berat Kandili Mesajı

Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, Berat Kandili sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Müftü Celal Sürgeç, Üç Ayların Başlamasını Balıkesir Haber TV’ye Değerlendirdi

Müftü Celal Sürgeç, Üç Ayların Başlamasını Balıkesir Haber TV’ye Değerlendirdi