Ödül Haberleri
SON DAKİKA

Ödül Haberleri

Gençlerin Geleceğine Şekil Veriyor

Balıkesir Gençlik Merkezinde, Kariyer Planlama, CV ve Motivasyon Mektubu Yazma Becerisi ve Etkili Linkedin Kullanımı, Mülakat Teknikleri, İş ve Staj İmkanları, Geleceğin Meslekleri ve Becerileri, Tasarım Odaklı Düşünme ve İnovasyon modüllerinde eğitim alan gençler, gerçekleştirilen sertifika töreninde katıldıkları programdan güzel kazanımlar edindiklerini, gelişimlerine büyük katkı sağladıklarını dile getirip, teşekkür etti.

Başkan Yılmaz "Ayrım yapmadan tüm sporculara destek olduk" 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Amatörün geleceği, Büyükşehir’in desteği” temalı programda; amatör spor kulüp yöneticileri, sporcular, antrenörler ve hakemler ile bir araya geldi. Ahde vefa ödüllerini takdim edildiği programda, Balıkesir’de spora yapılan yatırımlara gıptayla bakıldığı ve Avrupa’da Balıkesir’in adının sıkça anılmaya başlandığı vurgulandı. 

Balikesir 'Avlu Triatlon 2023' Avrupa'nın En İyisi Seçildi

Bir kanalda ve bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen ve Avrupa’nın göz bebeği durumunda olan Triatlon Balıkesir, Avrupa Şampiyonasının ev sahipliğinde gösterdiği özverili ve Balıkesir’e yakışan bir organizasyon ile Triatlonda 2023 Yılının En İyi Organizasyon Ödülüne layık görüldü

Burhaniye’de Zeytinyağlı Lezzetler Yarıştı

Burhaniye Belediyesi tarafından “19. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” kapsamında düzenlenen “Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması” yoğun ilgi ile Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Şehre Vefa Kente Atılan İmza

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile eşi Mehtap Yılmaz, gönüllük esasıyla şehrin en önemli vefa hareketi haline gelen Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi’ni kuruluşunun birinci yıldönümünde yalnız bırakmadı. Kuruluşlarının birinci yılına özel, Vefada Fark Yaratanlar Ödül Töreni gerçekleştirildi.

BALIKESİR’İN GASTRONOMİ ZENGİNLİĞİ SINIRLARI AŞIYOR

“50 Peynirli Şehir Balıkesir”, “Zeytin Ülkesi Balıkesir” ve “Ekmek Şehri Balıkesir” üçleme eserleri ile dört uluslararası ödül alarak bir ilke imza atan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da gurme yazarlar ve basın mensuplarının katılımıyla görkemli bir lansman düzenleyerek kitapların tanıtımını gerçekleştirdi.

Balıkesir’in Doğaltaşta Gururu Ravini Mermer Bu Sene de Geleneği Bozmadı

Doğal taşa tasarımla ve ihracat yaparak değer katanlar Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği Doğal Taş Gala Gecesinde ödül coşkusu yaşandı.

Balıkesir'den Amerika'ya Uzanan Başarı Öyküsü

İl Milli Eğitim Müdürlüğü robotik takımı, dünyanın en büyük robot yarışması olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na giren VEX Robotik Turnuvası'nda; turnuvanın en prestijli ödülü olan Excellence Award'ı alarak Amerika'dan gururla döndü

Balıkesir, Türk Mutfağının gücünü tüm dünyaya gösterdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gourmand Awards 2023’ten iki büyük ödülle, ülkesine döndü. Ekmek Şehri Balıkesir” kitabıyla “ekmek kitabı” kategorisinde 1.’liği elde eden Büyükşehir, “Zeytin Ülkesi Balıkesir” kitabıyla da “Akdeniz Kitapları” kategorisinde 2.’lik kazanarak Türk Mutfağının gücünü 205 ülkenin katıldığı yarışmada gözler önüne serdi. 

Dünyanın en iyi ekmek kitabı ‘Ekmek Şehir Balıkesir’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu yıl Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen ve dünyanın uluslararası tek yemek kitapları yarışması olan “Gourmand Ödülleri’nde “Ekmek Şehir Balıkesir” kitabıyla 1’inci seçilerek ülkesini gururlandırdı. Kitap, “Best in the World” (dünyanın en iyisi) etiketiyle basılma hakkı kazandı.

Edremit’te Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü Edremit İlçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katılan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, öğretmenlerin gününü kutladı, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

GENÇLER DGM DE KLAVYELERİ AĞLATTI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Dijital Gençlik Merkezi (DGM)24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel, ara tatilde 110 Bin Türk Lirası ve 10 Bin Türk Lirası ödül havuzu bulunan FİFA 2023 ve VALORANT turnuvası düzenledi.

Alaturka Akşamlar Romanya’da Ödül Aldı

Romanya’nın başkenti Bükreş’te, bu yıl 16.sı yapılan Türk Firmaları Başarı ve Sanat ödül töreni yapıldı. TRT Müzik “ALATURKA AKŞAMLAR” programı  “ Yılın En Sevilen Müzik Programı Ödülüne layık görüldü. 

   Baktılar, Gördüler, Çektiler; Ödüllerini Aldılar

     “Bak, Gör, Çek” Kısa Film Yarışması film gösterimi ve ödül töreni yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Kent Konseyi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Bak Gör Çek“ Kısa Film Yarışmasının bu yılki konusu Balıkesir Arkeoloji Mekanlar ve Hikayeler” oldu.

Sanatın On Hali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,  Balıkesir Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı ile Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen ‘Sanatın On Hali III Geleneksel Türk Sanatları Yarışması’nın ödül töreni, Cumhuriyet’in 100. Yılı onuruna gerçekleştirildi. Törende 3 dalda “Ustaya Saygı Özel Ödülü” de takdim edildi.

Büyükşehir’den Amatör Spor Kulüplerine 30 Milyon Lira Destek

Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni’ne katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, amatör spor kulüplerine bu yıl için 30 milyon lira maddi destek sağlayacaklarını belirterek spora her noktada destek olacaklarını söyledi. Sporun En’lerinin de ödüllendirildiği törende ayrıca Balıkesir’i; ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil eden sporculara da ödülleri takdim edildi.

Büyükşehir Geleceğe Yatırım Yapıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ne10 tarafından düzenlenen ‘Genç Teknoloji Demo Day 2023’ programında eğitim alan çocuk ve gençler hazırladıkları projeler sayesinde hem girişimciliğe erken yaşta adım attı hem de 50 bin liralık ödülün sahibi oldu.

Balıkesır Tema Vakfı Üç Ödül Aldı

TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilciği, İstanbul Özyeğin Üniversitesi'nde yapılan,TEMA Vakfı Saha Koordinasyon Toplantısı'nda Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit, Gönüllülük Ödülleri kapsamında 3 ödüle değer bulundu.

Tayfun Canlı: Kültür Ve Sanatın Yanındayız!

Edremit ilçesinde ilk kez düzenlenen “Adra Fest” Klasik Müzik Konserleri’nin 4. Gününde Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı ödülleri takdim etti.

Altıeylül’de ‘Bilinçli Gençliğe Doğru

Altıeylül’de camilerimizde ve müftülük bünyesindeki kurslarda Kur'an okumanın yanında dinimizi, vatan ve millet sevgisini, iyi ve ahlaklı bireyler olmayı da öğrenen çocuklar Altıeylül Belediyesi'ne bağlı Hasan Can Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Balıkesir’in Ballarına Paris Ve Londra’dan Ödül

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Balının adını dünyaya duyurdu. Ana Arı ve Arı Ürünleri Üretim Merkezi’nde uzman ellerde üretilen arılardan elde edilen ballar, uluslararası yarışmalardan ödüllerle döndü. Meşe, Çam ve Çiçek Balı ürünlerinin her biri için Paris Bal Ödülleri Yarışması’ndan Altın Bal Ödülü kazanan Büyükşehir Belediyesi, Londra Bal Ödülleri yarışmasında; Püren ve Ihlamur Balı ile Altın Bal Ödülü, Hayıt Balı ile de Gümüş Bal Ödülü’nün sahibi oldu.

LGS’nin Gurur Tablosu Ödüllendirildi

Vali Hasan Şıldak, Liselere Giriş Sınavında (LGS) 500 tam puanla ülke genelindeki 526 öğrenci arasında yer alarak Balıkesir’e başarıyı getiren öğrencileri tebrik etti. 

SYAL’de 157 Öğrencinin Mezuniyet Coşkusu

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nde dereceye giren okul birincisi Ceyda Nur Akalın, okul ikincisi Mehlika Şeker ve okul üçüncüsü Halit Yılmaz’a ödül ve diplomaları düzenlenen törende verildi.

Başkan Yılmaz, Amatör Spor Kulüplerine Desteği 60 Milyona Çıkardı

Mahalle Ligi Turnuvalarının bu yıl ki şampiyon takımları belirlendi. 9 Kategoride, 24 binin üzerinde sporcuyla gerçekleştirilen turnuvaların sonunda yapılan törende, şampiyon takımlar ödüllerine kavuştu. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, geçtiğimiz yıl 15 milyon lira olan amatör spor kulüpleri desteği bu yıl 60 milyon liraya çıkardıklarını müjdeledi.

Balıkesir Mavi Bayrak’ta Türkiye Dördüncülüğüne Yükseldi

 2022 yaz sezonunda İlimizde 31 olan Mavi Bayraklı plaj sayısı yapılan çalışmalarla 2023 yaz sezonunda 46’ya yükseldi. İl olarak Türkiye genelindeki Mavi Bayrak ödüllü plaj sıralaması ise 5’inci sıradan 4’üncü sıraya yükseldi.

Gençlik Altıeylül’de Buluştu

Altıeylül Belediyesi Gençlik Haftası etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan müsabakalarda dereceye giren takımlara ödüllerini Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp verdi.

Çocuk Oyunları Unutturulmuyor

Altıeylül Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen “Geleneksel Çocuk Oyunları” etkinlikleri sayesinde çocuk oyunları unutturulmuyor. Yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca ve kaleli yakan top oyunları okullar arası yapılan müsabakalarla hem unutturulmuyor, hem de yarışma haline getirilip çocuklar eğlenceli zaman geçirme fırsatı buluyor. Altıeylül Belediyesi öncülüğünde Altıeylül Belediyesi Gençlik Müdürlüğü, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altıeylül İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nün katkılarıyla 82 okul 1462 öğrencinin katılımıyla Altıeylül Geleneksel Çocuk Oyunları ödül töreni Bahçelievler’de bulunan Açık Yüzme Havuzu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Milli Gururlarımız Yasemin ve Feyzullah Ödüllendirildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü Milli Güreşçileri; Yasemin Adar Yiğit ile Feyzullah Aktürk elde ettikleri Avrupa Şampiyonluğunun ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Başkan Yücel Yılmaz tarafından ödüllendirilirdi.

BBB’ye Yatırım ve Projeler Başarı Ödülü

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Türkiye’nin köklü gazetelerinden Yeni Asır Gazetesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Ege Yatırım, İhracat, İnovasyon, Teknoloji (EGE YİİT) Ödül Töreni’nde “Yatırım ve Projeler Başarı Ödülü” aldı.

Altıeylül Belediyesi’ne Uluslararası Ödül

Ülkemizde ulusal ve uluslararası alanda ödül veren tek kurum olan Tiyatro Gazetesi Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Kültürel ve sosyal faaliyetler ile Altıeylül sakinleri için unutulmaz etkinlikler düzenleyen Altıeylül Belediyesi, Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde "Yılın Sanat Dostu Belediye Başkanı" ödülü almaya hak kazandı.