Okul Haberleri
SON DAKİKA

Okul Haberleri

JANDARMA GÖZ AÇTIRMIYOR

Jandarma Ekipleri Okul Çevresinde Arama Kaydı Bulunan 14 Şahsı Yakaladı

TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROGRAMI HIZLA DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen, her yıl Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki tüm okullarda bulunan 3. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak bakanlığımız tarafından uygulanan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında, ilimizde 14 Şubatta başlayan; 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi, 3. Sınıf öğrencilerine yönelik Genel Tarama ve Test Ölçümler hızla devam ediyor.

Eray, ‘Dinkçiler gençleri isteyecek, Mesut abiniz yapacak.’

Selimiye mahallesinde iftar programına katılan Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Selimiyeli vatandaşlara yeni bir sosyal tesis sözü verdi. Eray, Teravih namazı sonrası coşkuyla karşılandığı Dinkçiler Mahallesi’nde ise gençleri kırmadı, müzik okulu ve halı saha sözü verdi.

Vali Ustaoğlu:”Çanakkale Zaferi, fedakârlık ve kahramanlığın sembolüdür.”

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu Çanakkale Zaferinin 109. Yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Vali Ustaoğlu açıklamasında Balıkesir Lisesinin, henüz 15’li yaşlarında olan 100 öğrencisiyle Çanakkale Savaşı’nda en çok şehit veren okullardan birisi olduğunu vurguladı.

ÇOCUKLAR MUTLU ALTIEYLÜL MUTLU

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, "Altıeylül'de çocuklarımızın mutluluğu her şeyden önemli. 19 Ocak tarihinde başlayan ve okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocuklarımızın aileleriyle birlikte güzel vakit geçirmelerini sağlamak için Altıeylül'de bir ilki gerçekleştirdik. Buz Pateni Eğlencesi ile doyasıya eğlenen ve ilk defa paten kayma şansı bulan çocuklarımız güzel zaman geçirdi. 12 Mart tarihinde son bulan Buz Pateni Eğlencesine bu zamana kadar 20 bin kişi katılım sağladı" dedi.

EDREMİT'TE EĞİTİM ADINA BÜYÜK GÜN

Edremit ilçesinde 11 Mart Pazartesi günü 3 okul, yapımı tamamlanan yeni binalarında faaliyete başladılar. Devlet tarafından yapımı gerçekleştirilen okullarda ilk gün heyecanı vardı.

Okullarda "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" eğitim kurumlarında öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın katılımıyla devam ediyor.

“ Edremit Kitap Dostları “ Projesi Edremit’te başladı

Edremit İlçesinde bulunan tüm resmi ve özel ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği “ Edremit Kitap Dostları “ Projesi, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Şubat 2024 itibari ile başladı ve bu etkinlik 2024 Haziran sonuna kadar devam edecek.

“Okul Bahçeleri ve Seçilecek Sokaklar “Oyun Dostu” Şeklinde Düzenlenmeli”

Balıkesir Eğitim Akademisi’nde öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen Doç. Dr. Yavuz Samur’un konuşmacı olarak katıldığı açılış semineri yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin’den Öneri: “Okul Bahçeleri ve Seçilecek Sokaklar “Oyun Dostu” Şeklinde Düzenlenmeli”

Murat Uysal’ın adı üniversitede yaşayacak

Balıkesir Üniversitesi Burhan Erdayı Spor Salonunda yer alan antrenman salonuna, vefat eden Bigadiç Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden aynı zamanda AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Öğr. Gör. Hüseyin Murat Uysal’ın adı verildi.

SERVİS ARAÇLARI DENETLENDİ

Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlarının Denetimi yapıldı

ALTIEYLÜL’DE SİNEMA VE TİYATRO ETKİNLİKLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Altıeylül Belediyesi okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte 29 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında sinema ve tiyatro etkinlikleriyle Altıeylüllüler eğlenceli bir tatil geçirdi.

ALTIEYLÜL’DE ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte sinema-tiyatro ve buz pateni pisti etkinlikleriyle çocuklar unutulmayacak bir karne hediyesi ile yarıyıl tatilini dolu dolu geçiriyor.

ÇOCUKLAR ALTIEYLÜL’DE MUTLU

Altıeylül Belediyesi okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocuklar için dolu dolu etkinlik faaliyetleri hazırladı.

Yeter ki Okusun" Projesi Başarıyla Yürütülüyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda "Yeter Ki Okusun" projesi kapsamındaki etkinlikler; Karesi’de ve Altıeylül’de 18 okulda başarıyla yürütülüyor.

Minik Yazardan Tatlı’ya Ziyaret

"Ezgi'nin Merhameti" isimli ilk hikâye kitabıyla okuyucuyla buluşan Karesi Ercan Kıvrak İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Elif Cansu Okay, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı ziyaret etti.

Edremit Belediyesi öğrencileri kültür ve tarihle buluşturuyor

Eğitim ve öğretimde yarıyıl tatilinin başladığı haftada Edremit Belediyesi’ne ait, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi ve diğer önemli kültürel miras noktaları, birçok ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine kapılarını açtı.

Balıkesir'de Üniversiteliler deprem bölgesindeki öğrenciler için seferber oldu

Balıkesir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencileri, deprem bölgesindeki öğrenciler için kırtasiye malzemeleri topladı. Hazırlanan 60 adet kırtasiye kolisi Gaziantep'in Nizip İlçesindeki bir ilkokula gönderilecek.

MÜSABAKALAR DEVAM EDİYOR

Çeşitli Branşlarda Okul Sporları İl Birinciliği ve Grup Birinciliği Müsabakaları Devam Ediyor…

Dünya İkincisi Özüm, Balıkesir'i Gururlandırdı

Ercan Kıvrak İlkokulu öğrencisi Özüm Özgül, Bursa'da düzenlenen 4. Alpagut Turan Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası'nda 2'nci olarak Balıkesir'i gururlandırdı.

BALIKESİR KOCASEYİT HAVALİMANININ ÖZEL MİSAFİRLERİ

Hamiyyet Ferudun Sözen Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri Balıkesir Kocaseyit Havalimanında unutulmaz bir gün yaşadılar.

“Hem Sporda Hem Okulda Başarı…”

Türkiye geneli 61 branşta gerçekleştirilen Okul Spor Faaliyetleri, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile geçtiğimiz yıl 41 branşta 224 mahalli 10 ulusal müsabaka gerçekleştirildi ve 67 bin öğrenci bu faaliyetlere katılım sağlandı. 

“Tasarım ve Beceri Atölyesi”nin Açılışı Yapıldı

Hayırsever Emine Çandır tarafından Cumhuriyet Ortaokulu’na armağan edilen atölyenin açılışında  coşkuyla karşılanan Vali Ustaoğlu çocukların gözündeki ışıltıyı, yüreklerindeki sevinci gördükçe daha mutlu olduğunu söyledi. 

Okul Çevrelerinde Kuş Uçurtulmuyor

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik ve Asayiş Timleri tarafından; ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslar ile bu yerlerin yakınında faaliyet gösteren umuma açık alanlarda çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik güvenlik önlemleri üst düzeyde alınıyor…

Ara Tatilde Burhaniye’de Tiyatro Şöleni

Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu, okulların ara tatil döneminde 4 gün boyunca çocuklara tiyatro şöleni yaşattı. “Kahraman Ağustos Böceği” adlı tiyatro gösterisi 14,15,16,17 Kasım tarihlerinde Reha Yurdakul Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi.

Uyuşturucu Madde Bağımlılığı İle Mücadele

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretine yönelik farkındalık oluşturmak ve toplum bilincini artırmak maksadıyla 07 Kasım 2023 tarihinde Marmara ilçesi ile Saraylar ve Avşa mahallerinde (385) vatandaşımızın (Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri ve Öğretmenler, Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlar, Veliler, Öğrenciler ve Basın Mensuplarının) katılımıyla "Uyuşturucu Madde Bağımlılığı İle Mücadele" farkındalık semineri verilerek UYUMA (Uyuşturucu İle Mücadele Aplikasyonu) uygulaması cep telefonlarına kurulumu sağlandı.

Öğrenciler Moral Depoladı!

Altıeylül Belediyesi sosyal etkinlikler kapsamı içerisinde düzenlemiş olduğu spor etkinlikleriyle büyük beğeni topluyor. Altıeylül İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ile Altıeylül Belediyesi Gümüşçeşme halı sahasında ortaklaşa düzenlenen etkinlikte öğrenciler hem spor yaptı hem de düzenlenen çeşitli yarışmalarda doyasıya eğlendiler. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin bir araya geldiği etkinlikte öğrenciler ara tatil öncesi moral depoladı.

Sakarya İlkokulu'ndan 100. Yıla Coşkulu Kutlama

Sakarya İlkokulu, Cumhuriyetimizin 100. yılını Avlu Fatih Salonu'nda düzenlediği öğretmen ve öğrencilerle velilerin de katıldığı dolu dolu etkinliklerle coşkuyla kutladı.  

Burhaniye’nin Her Mahallesinde “Önce Yaya”

Karadere, Bahadınlı, Kuyumcu Mahalleleri'nde okul geçişlerinde yaya geçitleri boyanırken, diğer kırsal mahallelerde de kasisler boyanıyor.