Orman Haberleri
SON DAKİKA

Orman Haberleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, belediyelerin performansını takip edecek bir birim kuracak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaptığı konuşmada, belediyelerin performansını takip edecek bir birim kuracaklarını açıkladı. Bu birim, her 6 ayda bir belediyelerin performansını anketlerle ölçecek ve bir karnesini oluşturacak. Yapılan iyi işler desteklenecek, eksikler ise tamamlanacak.

Balıkesir'de Devlet Destekli Nohut Dağıtımı Yapıldı

Balıkesir'in Manyas ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı projesi kapsamında yüzde 75 devlet destekli tohumluk nohut dağıtımı yapıldı.

Tarımsal sulama ücretsiz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile birlikte Altıeylül İlçesi Karamanköy Mahallesi’nde iftara katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, tarımsal sulamanın ücretsiz olduğunun müjdesini verdi.

ERAY, ÇİFTÇİNİN, ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

- Karamanköy’e 2 bin 7 yüz dönüm mera kazandıracağız - Simav çayı rehabilite edilecek - Gübre, yem, tohum, fide desteği verilecek Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katıldığı Karamanköy iftar programında çiftçinin yüzünü güldürecek projelerden bahsederken, başkan seçildiğinde gübre, yem, tohum ve fide desteğinde bulunacağını söyledi.

Çiftçiye Tarımsal Sulama Ücretsiz..

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile birlikte Altıeylül İlçesi Karamanköy Mahallesi’nde iftara katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, tarımsal sulamanın ücretsiz olduğunun müjdesini verdi.

‘’KAZDAĞLARINDA DOĞAN MUCİZE’’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 206 hektarlık Türkiye’nin en büyük bal ormanı “Kazdağları Bal Ormanı ve Balköy” tamamlama aşamasına getirdi. Doğal dengeyi koruyarak sadece arıcılar için değil, tüm ekosistem için önemli bir adım atan Büyükşehir, arıcılığı geliştirerek dünyaya en iyi balın satılmasını ve arı ürünlerinin şifasını sağlamayı hedefliyor.

Büyükşehir'den üreticiye 150 bin fidan desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği içerisinde “Balıkesir’de Meyveciliği Geliştirme” projesi kapsamında üreticilere yüzde yüz hibe ile fidan dağıtılıyor. 20 ilçede; 100 bin adet ceviz ile 50 bin adet badem fidanın verileceği proje kapsamında dağıtımlar, Sındırgı’dan başladı.

Veysel Eroğlu Balıkesir’de bir dizi temaslarda bulundu.

 Yerel seçimler öncesi Balıkesir’de yaptığı ziyaretlerde Balıkesir’in genel durumu, Balıkesir’e yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında istişarelerde bulunan Önceki Dönem Orman ve Su İşler Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU ilk olarak Ak Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir’e ziyarette bulundu. 

2023 Yılında Yöresel Hayvancılık İşletmelerine 6 Milyon 225 Bin Lira Destek Sağlandı

TARIM ve Orman Bakanlığı, 2023 yılında yöresel hayvancılık işletmelerine 6 milyon 225 bin lira destek sağlandığını açıkladı. Aile işletmelerinin projeleri, Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM) tarafından desteklendi. İllerden gelen yeni taleplerle ilgili değerlendirmeler sürerken süt hijyeni konusunda 7 projeye hibe verildi.

Balıkesir’de Safran Üretiliyor

Savaştepe İlçesine bağlı Çavlı Mahallesinde Kadın Girişimci İrem Karabulut safran bitkisi yetiştirmeye başladı.   İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteklediği Kadın Üretici yetiştirdiği safran bitkisini İl Müdürü Erkan Alkan ile birlikte hasat etti. 

Balıkesir'in İlk Onaylı Manda Sütü İşleme Tesisi Açıldı...

Dursunbey’de manda yetiştiriciliği yapan üretici Adem Kaya, Bakanlık ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden gerekli izinleri alarak, Mahmudiye Mahallesinde manda sütü işleme tesisini kurdu. Söz konusu üretim tesisi, Bakanlık tarafından onaylanmış Balıkesir’in ilk Manda Sütü İşleme Tesisi olması sebebiyle önemli bir gelişme...

Balıkesir Manda Kaymağı da Markalaşma yolunda

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Şehit Ramazan Konuş toplantı salonunda, Balıkesir’den Sofralara Kaymak Projesi kapsamında; Manda Kaymağını, Manda Yoğurdunu, Manda Ayranını markalaştırmak adına çalışmalar kapsamında, bir eğitim toplantısı düzenlendi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BAL ORMANI KAZDAĞLARINDA

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 206 hektarlık Türkiye’nin en büyük bal ormanı projesi “Kazdağları Bal Ormanı ve Balköy” için işbirliği protokolü yaptı. Proje sayesinde; eğitimler verilerek arıcılık faaliyetleri geliştirilecek, dünyaya en iyi bal satılacak ve arı ürünlerinin şifası Apiterapi Merkezi’nde tüm dünyaya ilaç olacak.

Sofralık zeytin ihracatında 100 bin tonla rekor kırıldı

Türk zeytincilik sektörü; 735 bin tonluk rekolteyle dünya birincisi olarak girdiği 2022/23 sezonunda sofralık zeytinde 184 milyon 510 bin dolarlık ihracat performansı ortaya koydu. Bu rakamların Cumhuriyet tarihinin rekoru olarak kayıtlarda yerini aldığı belirtildi.

Uygulanan Projeler Meyvelerini Vermeye Başladı…

Balıkesir’in meyve üretim kapasitesinin arttırılması, ilçelerin ürün deseninin gelir getirici ürünler ile yeniden tesis edilmesi, bölge ekonomisine katma değer sağlaması adına Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Meyve Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında 13 İlçede hibe destekli yaklaşık 10 bin fidan dağıtımıyla kurulan kapama bahçelerinde ilk meyve hasadı üreticileri sevindirdi.

Edremit’ten Çanakkale’ye 250 Zeytin Fidanı

Edremit Belediyesi Ağustos ayında Çanakkale’de yaşanan orman yangınından etkilenen köylere fidan desteği verdi. Başkan Selman Hasan Arslan’ın talimatıyla yaraların sarılması için harekete geçildi.

DEREÇİFTLİK MAHALLESİNDE DAM YANIYOR…

Altıeylül ilçesi Dereçiftliği Mahallesinde saat 15.00 sularında bir hayvan damında sahibinin kaynak makinasıyla çalışma yaparken çıkan kıvılcım yangına sebep oldu. Yangın başlayınca dam sahibi 200 baş kadar hayvanını dışarıya çıkarmaya çalışırken kendiside yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yangını Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 4 araç ile Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri söndürme çalışmasına başladı.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın:‘Belediyelerimiz Çanakkale’deki Yangın İçin Seferber Oldu’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; dün başlayan ve hala devam eden Çanakkale’deki orman yangınıyla ilgili belediyelerin seferber edildiğini açıkladı. CHP’li Akın, “AFAD ile koordineli bir şekilde Çanakkale’deki yangınla mücadele için toplam 40 ağır araç ve 50 personel çalışma yürütüyor. Talep gelmesi durumunda bütün büyükşehir belediyelerimiz yardıma hazır” açıklamasında bulundu.

BBB, Ayvalık’ın güzelliğine güzellik katıyor

Zeytin ve çam ormanlarının denizle kucaklaştığı, iç içe geçmiş birbirinden güzel koyları, çevresini sarmalayan irili ufaklı 22 adası, adeta bir açıkhava müzesini andıran mimari yapıları ve büyüleyici denizaltı dünyasıyla Balıkesir’in turizm cenneti Ayvalık; Büyükşehir Belediyesi eliyle hak ettiği hizmetlere kavuşuyor.

Ateş Kuşu , Mağaratepe’de

Orman Genel Müdürlüğü, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünce Güney Marmaradaki yangına hassas ve değerli ormanlarını korumak için 1 adet Ateş Kuşu’nu Erdek İlçesi Mağaratepe’de konuşlandırmıştır.

Önce Tedbir Sonra Tevekkül…

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğümüz Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğünde Deprem ve Yangın tatbikatı yaptı.

Kepsut Şeftalisi Hasadı Devam Ediyor

Balıkesir için marka bir değer olan “Kepsut Şeftalisi” hasadı devam ediyor… Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan Kepsut İlçesinde devam eden şeftali hasadına katılarak çiftçiler ile birlikte şeftali topladı.

Dursunbey’de Gelir Getirici Ağaçlandırma Yapılıyor

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü 100 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda ağaçlandırma yapılmak üzere hazırlıkların tamamlandığı açıklandı.

Dursunbey Naiplerde Yangın kortuttu...

Dursunbey’e bağlı Naipler Mahallesinde orman alanında saat 16.00’da yangının başladığı Vali Hasan Şıldak tarafından açıklandı. Yangına çok hızlı bir şekilde havadan ve karadan müdahale başlatıldı.  5 helikopter ve 2 uçakla söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Hasan Şıldak ilerleyen dakikalarda bir açıklama daha yaparak: ”Orman yangını yapılan etkili müdahaleler sonucunda kontrol altına alınmıştır ”dedi 

Orman Yangınları İçin Uyarı Yapıldı

İçinde bulunulan günlerde hava sıcaklıklarının yükselmesi ve daha da artacak olması sebebiyle riski artan orman yangınlarına karşı dikkatli olunması için vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

FAO Balıkesir’i Proje İçin Pilot Şehir Seçti

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü ve Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün ortaklaşa yaptığı, "Türkiye'de Hayvancılık Faaliyetinde Bulunan Tarımsal İşletme Tipolojisinin Belirlenmesine Destek Projesi" kabul edilerek, başlangıç toplantısı Balıkesir İl Müdürü Erkan Alkan’ın da katılımıyla, Ankara'da gerçekleştirildi.

Ahmet Akın:‘Orman Yangınlarına Karşı Tedbirli Olunmalı’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Akdeniz iklim sistemi içerisinde yer alan kentlerde yaz aylarıyla birlikte yangın riskinin arması nedeniyle CHP’li belediyelerin orman yangınlarına karşı dikkatli olması ve tedbir almaları yönünde talimat verildiğini bildirdi.

Manyas’ta Mera Islah Çalışmalarında Hasat Zamanı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğru Tarım Tekniklerinin Kullanılarak Meraların Bilinçli Bir Şekilde Yönetilmesine yönelik çalışmalar yaptı.

Deniz Dibi ve Sahil Temizliği Yapıldı

Balıkesir’de deniz temizliği konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü olması ve Hayalet Ağlar Projesi kapsamında dalgıçlar eşliğinde Bandırma Sahili’nde deniz dibi ve sahil temizliği yapıldı.

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplandı

Vali Hasan Şıldak başkanlığında Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.