Sağlık Bakanlığı Haberleri
SON DAKİKA

Sağlık Bakanlığı Haberleri

Chp’li Serkan Sarı: Turistler 5 Yılda 527 Milyon Lirayı Ödemeden Gitti

• CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Sayıştay’ın son 5 yıl uyardığını halde turistlerden tedavi ücretlerini tahsil edemeyen Sağlık Bakanlığı’nın maliyeti vatandaşın sırtına yüklediğini söyledi. “527 milyon lira turistlerden tahsil edilmediği gayet açık. Maliyet vatandaşın sırtında” dedi.

Sağlık Bakanlığı Ruhsatsız Hastane Çalıştırıyor

CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Serkan Sarı sağlık alanında her şeyi özelleştiren, devlet kurumlarını şirkete çeviren, kamunun adını yok eden AKP iktidarının yarattığı tahribatın bir örneği de ruhsatsız çalıştırılan hastaneler olduğunu söyledi. CHP’li Serkan Sarı, “Sağlık Bakanlığı eliyle ruhsatsız hastane faaliyet gösteriyor. Diğer tarafta özel hastanelere ruhsat verilmediği için bir ruhsat pazarı oluşmuş durumda. Taksi plakası gibi ruhsat satılıyor. AKP iktidarının sorumsuzluğunun cezasını hastalarımız, dezavantajlı insanlarımız çekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Burhaniye Devlet Hastanesi "Anne Dostu Hastane" Unvanı Aldı

Anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından “Anne Dostu Hastane Programı” hayata geçirildi bu kapsamda; Burhaniye Devlet Hastanesi tarafından Sağlık Bakanlığına anne dostu hastane unvan başvurusu yapıldı, başvuru neticesinde Sağlık Bakanlığımız koordinasyonunda oluşturulan ekiplerce hastanenin birçok birimi değerlendirildi ve kriterlerin tamamının yerine getirildiği gözlemlenerek “Anne Dostu Hastane Unvanını” almaya hak kazandı.

Aşırı Tuz Kullanımına Dikkat!

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin Dünya tuza dikkat haftası nedeni ile bir açıklama yaptı. Keskin açıklamasında aşırı tuz tüketiminin sağlığımıza olan zararlarını aktardı.

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi, Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi Aldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesini almaya hak kazandı.

BAÜN’de, “Acil Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı” Tamamlandı

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi tarafından düzenlenen, Sağlık Bakanlığı onaylı Acil Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı, başarıyla tamamlandı.

Bahar Tepe’ye Kök Hücre Tedavisi Başladı…

Geçtiğimiz yıl yaptığı doğum sonrası yaşadığı talihsizlikler sonucu, bilinci kapalı yatağa bağlı olarak yaşamını sürdüren Bahar Tepe'nin ışığa doğru yürüyüşü başladı.

BAÜN Hastanesinde, Acil Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Başladı

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi tarafından düzenlenen, Sağlık Bakanlığı onaylı Acil Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı, BAÜN Hastanesi Şehit Deniz Göçkün Konferans salonunda başladı.

Bahar Tepe’ye Kök Hücre İçin ‘Umut Işığı’ Doğdu

Geçtiğimiz hafta Balıkesir Haber TV olarak yayınladığımız özel haberimizin üzerine, büyük bir duyarlılık gösteren Ak parti Balıkesir Milletvekili Belgin Gökçe Uygur, aileyi ziyaret ederek bilgi aldı ve akabinde durumu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya nakletti. Bakanın anında müdahalesiyle de onay geldi.

Talihsiz Kadın Sağlık Bakanlığı’ndan Yardım Bekliyor

10 aydır sadece gözleri açık ve bilinci kapalı bir şekilde yatan Bahar Tepe Sağlık Bakanlığı’ndan yardım bekliyor.

Başkan Bilal:" Ek Ödemede Taban Ödemeler Mutlaka Revize Edilmeli"

Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal yazılı bir açıklama yaparak Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğinin Taban Ödemelerinin Mutlaka Revize Edilmesi gerektiğini belirtti"

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi, “Sağlıkta Kalite” Değerlendirmesinden Başarıyla Geçti

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen, “Sağlıkta Kalite Standartları” değerlendirmesini başarıyla geçti.

Doktora saldıranlardan birisi tutuklandı

Balıkesir Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yapan doktora saldıran iki kişi, bugün adli mercilere sevk edildi. Saldırganlardan M.İ tutuklanırken, E.İ ise adli kontrol şartııyla serbest bırakıldı.