Sağlık Haberleri
SON DAKİKA

Sağlık Haberleri

Ramazan Bayramı Mübarek olsun

Tüm üyelerimizin ve Balıkesirli hemşerilerimizin Ramazan Bayramı Mübarek olsun. Sevdiklerinizle beraber sağlıkla kutlayacağınız nice bayramlar diliyoruz.

Sağlık Merkezleri vatandaşların konforunu artıracak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü Sağlık Merkezleri açacak. Sağlık Merkezleri, vatandaşların genel sağlık hizmetlerinden kendi ilçelerinde faydalanmalarını sağlayarak konforunu artıracak.

Başkan Yücel Yılmaz: ''Her ilçeye Sağlık Merkezi açılacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü Sağlık Merkezleri açılacağını ve Sağlık Merkezleri, vatandaşların genel sağlık hizmetlerinden kendi ilçelerinde faydalanmalarını sağlayarak konforunu artıracağını söyledi 

BAÜN Hastanesinde Bir İlk Daha

 MEME KANSERİNDE “İNTRAOPERATİF GAMA PROB” GÜVENLİĞİ... Sağlık alanındaki teknolojik gelişmelerin ve güncel uygulamaların yakından takip edildiği Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, nitelikli sağlık hizmetleriyle faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Şehir Hastanesinde “Günübirlik Tedavi Merkezi” Açıldı

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi nitelikli sağlık hizmeti verme misyonu gereği yeniliklere devam ediyor. Bu kapsamda hastanede H Blok 1. Kat'ında "Günübirlik Tedavi Merkezi" açıldı. 

Vali Ustaoğlu’ndan Tıp Bayramı Mesajı

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ustaoğlu, "Yürütülen sağlık hizmetlerinin kalitesi, bir ülkenin gelişmişlik seviyesinin en önemli göstergelerinden biridir." dedi.

BALIKESİR’İN SUYU; SAĞLIKLI, TEMİZ, GÜVENLİ VE KALİTELİ

Halk sağlığını her daim ön planda tutan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın vizyonu doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştiren BASKİ ekipleri, 7/24 çalışarak şehrin dört bir yanına; sağlıklı, temiz, güvenli ve kaliteli içme suyu ulaştırıyor. Vatandaşlar da gönül rahatlarıyla musluktan akan suyu hem içiyor, hem de yemeklerinde kullanıyor.

Yücel Yılmaz’dan tüm memurlara ulaşım desteği

Öğretmenlere ve sağlık çalışanlarına ulaşım desteği veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bitti mi bitmedi! Memur-Sen dedi ki ‘Bütün memur arkadaşlar yararlansın.’ Ona da tamam diyoruz” diyerek tüm memurlara ulaşım desteği sağladığını söyledi.

Yücel Yılmaz’dan ‘Sağlıkçı Kart’ müjdesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sağlık çalışanları için toplu taşıma hizmetlerinden yüzde 40 indirimli yararlanabilecekleri “Sağlıkçı Kart” müjdesini açıkladı. Böylelikle sağlıkçılar; belediye otobüslerinden 7,5 liraya, özel tolu taşıma araçlarından ise 10 liraya faydalanabilecek.

Altınoluklu balıkçılara Yücel Yılmaz desteği

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit’in Altınoluk Mahallesi’nde faaliyet gösteren S.S. Altınoluk Su Ürünleri Kooperatifi’ne soğuk hava deposu kazandırdı. Avladıkları balıkları sağlıklı bir şekilde muhafaza edecek olan kooperatif üyeleri, Başkan Yılmaz’a teşekkürlerini iletti.

 Yücel Yılmaz’dan ‘Sağlıkçı Kart’ müjdesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sağlık çalışanları için toplu taşıma hizmetlerinden yüzde 40 indirimli yararlanabilecekleri “Sağlıkçı Kart” müjdesini açıkladı. Böylelikle sağlıkçılar; belediye otobüslerinden 7,5 liraya, özel tolu taşıma araçlarından ise 10 liraya faydalanabilecek.

Otobanda Kaza ; 1 KİŞİ ÖLDÜ 52 KOYUN TELEF OLDU

İzmir-İstanbul otobanı Kurudere mevkiinde iki kamyonun karıştığı bir kaza meydana geldi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti. Yaralı iki kişi sağlık ekiplerine teslim edildi. Kamyonda yüklü olarak bulunan 100 küçükbaş (koyun)hayvandan 52 tanesi telef oldu. Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

EDREMİT’İN SAĞLIKLI GELECEĞİ İÇİN VARIZ!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çevre ve toplum sağlığını ön planda tutarak Edremit başta olmak üzere 20 ilçede etkili haşere kontrolü sağlamak amacıyla kapsamlı mücadelesini sürdürüyor

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KIRSAL MAHALLELERE SAĞLIK ELİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerdeki vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sistemli bir şekilde sağlık taraması hizmetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, uzman ekipler 20 ilçenin kırsal bölgelerini ziyaret ederek, vatandaşların sağlık durumlarını değerlendiriyor ve gerekli önlemleri alıyor.

‘’CAN DOSTLARIMIZIN 7/24 MOBİL HİZMETLE YANINDAYIZ ‘’

Edremit ve 20 İlçede Can Dostlarına Sağlık ve Şefkat! Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sokaktaki can dostlarına yönelik öncü hizmetleri ile dikkat çekiyor. VETBÜS ve VETBULANS araçlarıyla sadece veteriner müdahaleleri sokaktaki can dostlara sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralıyor.

Serkan Sarı: “Ağızlarında Millet, Eylemlerinde Şirket Var”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine CHP Grubu adına konuştu. AKP iktidarının sağlık ve ilaç politikalarını eleştiren CHP’li Serkan Sarı, “Ne sağlık politikalarınız ne ilaç politikalarınız vatandaşımızın yarasına merhem oluyor.  Yaptığınız her uygulama yeni sorunlar yaratıyor. Sizler bu millete şifa veremezsiniz, o yüzden, halkımızı hasta etmeyin yeter! Gölge etmeyin, başka ihsan istemez!” dedi.

Başkan Orkan : “Doğayı ve yeşili Koruyoruz”

Türkiye’nin en çevreci, en temiz, en yeşil ve en sağlıklı kentlerinden biri olmayı hedefleyen Karesi Belediyesi çevre dostu yatırım ve çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Karesi Belediyesi olarak; ilçemiz genelinde yürüttüğümüz bütün proje ve çalışmalarda, çevreyi, doğayı ve yeşili korumaya özen gösteriyoruz” dedi.

 Edremit zabıtadan pazar yerinde gıda denetimi

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini temin etmek amacıyla Çarşamba Pazarı'nda denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, Edremit Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile işbirliği içinde, perakende gıda ürünleri satan tezgâhları inceledi.

Sındırgı 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Hizmete Açıldı

Sındırgı İlçesi Mandıra Mahallesinde hizmete başlayan Sındırgı 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun açılışı Vali İsmail Ustaoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

BURHANİYE'DE YALNIZ DEĞİLSİNİZ

Burhaniye Belediyesi, "Önce Sağlık" sloganıyla 2023 yılında yaklaşık 35 bin kişiye sağlık hizmeti sunmayı sürdürüyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü, Tabiplik, Evde Sağlık, Hoş Geldin Bebek, Cenaze Hizmetleri, Taziye Ziyaretleri, Diyetisyen, Sokak Hayvanları Bakımevi, Uçkun ve Haşere İlaçlama gibi birçok alanda geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor.

MUTLU YILLAR EDREMİT

YENİ YILIN HERKESE BARIŞ,SAĞLIK, HUZUR VE BEREKET GETİRMESİNİ DİLİYORUM

BALIKESİR SAĞLIKTA İVME KAZANDI

Özellikle son dönemlerde yapılan çalışma ve yeniliklerle Balıkesir’in sağlıkta önemli adımlar attığı ve çıtayı yükselttiği gözleniyor.

Türk Sağlık Sen: “Maaşlara Yeniden Değerleme Yüzde 58 Zam İstiyoruz”

2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Teklifine bakıldığında, birikmiş yüzde 26,5 zam öngörüldüğüne dikkat çeken Türk Sağlık Sen; bir açıklama yaparak, zam oranı olan yüzde 58 yeniden değerleme oranı kadar artış yapılmasını istedi…

Gençliğin Gücüne Güç Katacak Tesisler Balıkesir ‘de Hayata Geçiriliyor

 Balıkesir İl Müdürlüğü kapsamında yapımı devam eden önemli projeler; Edremit, Bandırma, Burhaniye ve Merkez ilçelerimizde hayata geçirilmeye hazırlanıyor. Balıkesir halkının barınma, sağlık, spor, sosyal ve kültürel alanlarda ki çeşitli gereksinimleri karşılama imkanı sağlamak amacıyla Spor Kompleksi, Gençlik Merkezi, Yüzme Havuzu ve Yurtlarımızın inşası devam etmektedir.

Karesi’de Öğrenciler ‘Akciğer Kanseri’nin Farkında

Karesi Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında 620 gence, Akciğer Kanseri eğitimi verdi.

“İkinci Yüzyıla Girerken Ufuktaki Yeni Türkiye”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Uluslararası Vuslat Platformu tarafından düzenlenen “İkinci Yüzyıla Girerken Ufuktaki Yeni Türkiye” başlıklı konferansta siyaset, bilim, eğitim ve sağlık konuşuldu.

Vuslat Platformu Edremit’te Buluştu

Başkanlığını Hamza Cebeci'nin yaptığı Uluslararası Vuslat Platformu Ufuktaki Yeni Türkiye 2. Balıkesir Buluşmaları kapsamında İkinci Yüzyıla Girerken Siyaset, Sağlık, Bilim ve Eğitim Konferansı Edremi’te bir araya geldi.  Yücel Yılmaz ve eşi Mehtap Yılmaz’ın ev sahipliği yaptığı ve 3 gün süren konferansta birçok farklı sektörden konuşmacılar sunumlar yaptı. 

Şehir Hastanesi’nde “Tüp Bebek Merkezi” Açılıyor

Balıkesir, günümüzün önemli teknolojik sağlık hizmeti olan, Tüp Bebek Merkezine kavuştu. Yıllardır Balıkesirlilerin başka illere giderek tedavi gördükleri Tüp Bebek Merkezi, Atatürk Şehir ve Eğitim Araştırma Hastanesinde yarın saat 10.00’da yapılacak bir törenle açılacak. Türkiye’de dokuz merkezde bulunan ÜTYE (Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi) Tüp Bebek Merkezinin, Balıkesir’de önemli bir ihtiyaca cevap vermesi bekleniyor…

Büyükşehir’den BALOSB’ye TIR otoparkı ve sosyal tesis

Gün geçtikçe büyüyen ve gelişen BALOSB’nin; 55 araçlık TIR otoparkının kapasitesini 120’ye çıkaran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 43 dönüm arazi üzerinde kurulan alana sosyal tesisler de kazandırdı. Bu sayede Balıkesir’de üretilen ürünleri taşıyan TIR şoförleri için A’dan Z’ye tüm ayrıntılar düşünülerek sağlıklı bir ortam oluşturuldu.

Balıkesir’de Suç ve Suçlulara Aman Verilmiyor

İl Emniyet Müdürlüğü, 11 Kasım 2023 günü 21.30-23.00 saatleri arasında "Milli Güvenlik, genel sağlık ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesi, şüpheliler ile aranan şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine" yönelik olarak bir uygulama gerçekleştirdi.