Savaştepe Haberleri
SON DAKİKA

Savaştepe Haberleri

Çömez’den Savaştepelilere söz: “Savaştepe’yi yeniden ayağa kaldıracağız”

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Op. Dr. Turhan Çömez, Savaştepe ilçesine seçim ziyaretinde bulundu. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Op. Dr. Turhan Çömez, güne İYİ Parti Savaştepe seçim ofisi açılışıyla başladı.

SAVAŞTEPE’DE YÜCEL YILMAZ’A SEVGİ SELİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Savaştepe’de büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılandı. Savaştepe’de yaşam kalitesini yükseltmeye devam edeceklerini söyleyen Yılmaz, ilçenin her noktasında yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları ile yeni terminal binası inşasının sürdüğünü söyledi.

BÜYÜKŞEHİR, SAVAŞTEPE’DE 550 KÜÇÜKBAŞ DAĞITTI

Kırsalda büyük bir kalkınma hamlesine öncülük eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, mevcut Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek ve AK Parti Savaştepe Belediye Başkan Adayı Ümmet Şamil Zengin ile birlikte Savaştepeli üreticilere 550 damızlık küçükbaş hayvan dağıttı.

SAVAŞTEPE YOLUNDA CAN PAZARI

Dün akşam saatlerinde Savaştepe yolu üzeri Ertuğrul ve Çukurhuseyin Mahalleleri arasında trafik kazası meydana geldi. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti

Balıkesir’de Safran Üretiliyor

Savaştepe İlçesine bağlı Çavlı Mahallesinde Kadın Girişimci İrem Karabulut safran bitkisi yetiştirmeye başladı.   İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteklediği Kadın Üretici yetiştirdiği safran bitkisini İl Müdürü Erkan Alkan ile birlikte hasat etti. 

İmece Usulü Mevlit ve Hatim Duası

Manisa ve Balıkesir’de gönüllü vatandaşların imece usulü başlattığı mevlit ve hatim programlarının 7’incisi Manisa Muradiye Camiinde gerçekleştirildi ve bin 435 kişi için 120 hatimin duası okundu.

MHP SAVAŞTEPE’DE KAĞAN ÇOBAN İLE DEVAM EDİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 14. Olağan Savaştepe ilçe kongresi gerçekleştirildi. MHP Balıkesir Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Ekrem Gökay Yüksel ve İl Başkanı Niyazi Tunç’un da katıldığı kongrede delegelerin büyük teveccühü ile Kağan Çoban başkanlığa getirildi. Milletvekili Gökay Yüksel yaptığı açıklamada:”İlçe Başkanlığında güven tazeleyen Kağan ÇOBAN ve yönetimini tebrik ediyor, Milletimize, Devletimize ve Partimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi

Savaştepe’nin çöpü enerjiye dönüşecek

Çöpleri düzenli depolayarak doğaya verdiği zararın önüne geçmek amacıyla Katı Atık Aktarma İstasyonu kurulumlarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Savaştepe ilçesine kazandırdığı istasyon sayesinde yılda 600 ton evsel atığı yönetmeliğe uygun olarak bertaraf edip, elektrik enerjisine dönüştürecek

AHMET AKIN: Çiftçi Kazanacak Madenci Hakkını Alacak

Saha çalışmalarını hız kesmeden sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Millet İttifakı iktidarında Savaştepe ve Soma’nın makus talihini yeneceğini söyledi.

AKPARTİ’NİN RAMAZAN PROGRAMI SAVAŞTEPE İLE BAŞLADI.

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı, geçtiğimiz yıl “30 gün Ramazan’ı 100 gün gibi yaşayacağız” temalı İlçe programının benzeri bir programla Savaştepe’ye Ramazan ziyareti gerçekleştirdi.

Büyükşehir’den ‘Balıkesir Kuzusu’ Üretimine Destek

Coğrafi işaret ile koruma altına alınan “Balıkesir Kuzu Eti” üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla Kepsut, İvrindi, Savaştepe, Dursunbey, Sındırgı ilçelerinde “Balıkesir Kuzusu Damızlık Merkezleri” kuran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 5 ilçede 250 yetiştiriciye; toplam 2 bin 750 damızlık hayvan desteğinde bulunuyor. Kura çekimine Dursunbey’den başlandı.

Balıkesir’de Kapsamlı Uyuşturucu Operasyonu

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğün ilde uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik olarak 28-30/11-01-04.12.2022 tarihinde yapılan 66 çalışmada İl merkezi ile Ayvalık, Edremit, Bandırma, Gönen, Sındırgı, Susurluk, Burhaniye ve Savaştepe ilçelerinde 97 şahıs yakalandı.

Savaştepe'de FETÖ Operasyonu

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Savaştepe İlçe Emniyet Amirliği tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan şahıslara yönelik çalışmalar yürütüldü.

VETBÜS Aralık yolculuğuna Savaştepe’den başlıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarına daha kaliteli ve ulaşılabilir bir hizmet sağlayabilmek için tam teşekküllü olarak devreye aldığı VETBÜS, Aralık ayı programına 02 Aralık Cuma günü Savaştepe İlçesi’nden başlıyor.

Büyükşehir’den Savaştepe’ye 75 Milyonluk Su Yatırımı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Savaştepe’de 75 Milyon liralık içme suyu yatırımını hayata geçiriyor. İlçe Merkezi ve Sarıbeyler Mahallesi’nin ömrünü tamamlamış içme suyu hatlarını yenileyecek olan Büyükşehir, ilçeyi; kesintisiz, sağlıklı ve kaliteli içme suyuyla buluşturacak yatırımın temelini attı.

Balıkesir Atıklardan Arınıyor

Altıeylül ilçesi 100. Yıl ve Savaştepe Caddelerinde pilot uygulamasına başlanan “Sıfır Atık Caddeleri” projesini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’i karbon salınımı kontrolünde Türkiye’ye örnek bir şehir haline getiriyor.

Seferberlik Çöreği, Coğrafi İşaret İle Tescillendi

İlk defa Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’na katılan askerlere; besleyici, lezzetli ve dayanıklı gıda sağlayabilmek amacıyla Savaştepe’nin Sarıbeyler Mahallesi’nde yaşayan kadınlar tarafından üretilen Savaştepe Sarıbeyler Seferberlik Çöreği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusu üzerine Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almaya hak kazandı. Böylece Balıkesir’in, Coğrafi İşaret sayısı 16’ya yükseldi.

Ticaret Odası'ndan Öğrencilere Burs Desteği

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Balıkesir Ticaret Odası arasında Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine burs verilmesi amacıyla hazırlanan protokol için imza töreni düzenlendi.

Üzümün Yolculuğuna Tanıklık Ettiler

Vali Hasan Şıldak Savaştepe İlçesi Kalemköy Mahallesinde hasat için üzüm bağlarına girdi.

Savaştepe Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde Ata Tohumlu İlk Hasat 

Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Alanı okul arazisinde Ata tohumu karakılçık buğdayı yetiştirdi.

Balıkesir’de Tarım Ve Hayvancılık Alanında Öğrenciler Yetiştirilecek

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Balya, İvrindi, Savaştepe ve Manyas’ta 5 okulda Tarım ve Hayvancılık alanında öğrenciler yetiştirilecek.

Balıkesirli Bin Çiftçiye Tohum Desteği

Üreticinin elini güçlendiren yatırımlarını hız kesmeden devam ettiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde; Savaştepe, Erdek, Marmara, İvrindi ve Balya’da Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı aktif 1000 çiftçiye tohum desteği sağladı.

Savaştepe’de Dolu Dolu Ramazan Programı

Ramazan'ın maneviyatını ve bereketini paylaşmak, paylaştıkça çoğaltmak için başlattığı ilçe Ramazan programına Savaştepe’den başlayan Başkan Yücel Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek ve Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile birlikte katıldı.

30 Aranan Şahıs Yakalandı, 8 Şahıs Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Havran, Savaştepe ve Susurluk İlçelerinde yapılan çalışmalarda 30 aranan şahıs yakalandı ve 8 şahıs tutuklandı.

Öğrenciler istedi, Vali Şıldak kırmadı yarın okullar tatil

Kar yağışının artması üzerine Vali Hasan Şıldak, Karesi, Altıeylül, Dursunbey, İvrindi, Kepsut ve Savaştepe'de de okulların tatil olduğunu açıkladı.

Milletvekili Uygur’un İlçe Ziyaretleri Devam Ediyor

AK Parti MKYK Üyesi, Balıkesir Milletvekili Av. Belgin Uygur İlçe ziyaretlerine ve yoğun mesaisine devam ediyor.

Balıkesir’in Kuzey Ve Batı İlçelerine Kar Uyarısı

Balıkesir Valiliği’nden bazı ilçeler için kar uyarısı yapıldı.

Balıkesir Gastronomi Şehri olacak

Balıkesir’in gastronomi şehri olması yolunda büyük gayret gösteren Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla; bölgeye özgü gıda ürünleri için Coğrafi İşaret başvuruları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Bükdere Küflü Deri Katık Peyniri ile Manda Kaymağının ardından Savaştepe Seferberlik Çöreği için de başvurusunu tamamladı. Ayvalık Kirli Hanım Peyniri, Balya Tereyağı, Balıkesir Kaymaklısı ile pideli paça için de başvuru hazırlıkları sürüyor.