Sera Haberleri
SON DAKİKA

Sera Haberleri

Jeotermal Tarım için Gönen'de toplantı yapıldı

Vali İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katılımıyla Balıkesir Gönen Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı) Sera Organize Sanayi Bölgesi (Gönen TDİOSB) Müteşebbis Heyet Toplantısı Gönen’de gerçekleştirildi.

VALİ İSMAİL USTAOĞLU CAM SERAYI İNCELEDİ

Balıkesir Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu başkanlığında, Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğine sahip teknolojik cam serada incelemelerde bulundu

Balıkesir’e İki Yeni Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi Geliyor

Bigadiç ilçesinde Jeotermal enerji ile seracılık yapılması planlanan 2 bin 379 dekarlık alanın sera organize bölgesi olarak değerlendirilmesi planlanıyor.

Balıkesir’de örtü altı üretime destek

Örtüleri eskiyen yetiştiricilerin seralarının yenilenmesi ve üretimin devam edebilmesi amacıyla; Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Balıkesir İli Plastik Sera Örtülerinin Yenileme Projesi” kapsamında 353 üreticiye yüzde 70 hibe ile 5 Milyon Lira değerinde naylon sera örtüsü dağıtımı gerçekleştirildi.

Cam Serada Üretilen Domatesler Dünya’ya İhraç Ediliyor

Balıkesir’de yenilenebilir enerjiyle cam serada üretilen domatesler Dünya’ya ihraç ediliyor.

Sındırgı’da Jeotermal Serada Süs Bitkileri İle Kök Boya Bitkilerinin Fideleri Yetiştirilecek

Doğal Şehir Sındırgı’da Jeotermal serada süs bitkileri ile kök boya bitkilerinin fideleri yetiştirilecek.

Villada Uyuşturucu Madde Ürettiler

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Ayvalık Küçükköy Mahallesinde villa içerisinde özel düzenek (iklimlendirme ve sera sistemi) kurarak kenevir bitkisi yetiştirmek suretiyle uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığı tespit edildi.

Altıeylül’den Jeotermal Kaynaklı Tarım Desteği

Altıeylül Belediyesi ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı arasında jeotermal kaynakların tespiti ve topraksız sera üretiminde kullanılmasını kapsayan destek sözleşmesi imzalandı.

Gönen’de Tarımda Yeni Atılım

Gönen İlçesinde kuruluş süreci başlayan Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'nin hazırlık çalışmaları Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantı ile değerlendirildi.

Seramik Sanatçısı Füsun Çetinel İlk Kişisel Sergisini Açtı

Balıkesirli çini ve seramik sanatçısı Füsun Çetinel’in “Retrospektif” isimli ilk kişisel sergisi sanatseverler ile buluştu.

Rüzgâr Gülü Enerjisi ile Isıtılan Teknolojik Cam Serada İlk Fide Dikildi

Bandırma’da bir tarım firması tarafından kurulumunun ilk etabı tamamlanan yenilenebilir enerji kaynağı rüzgar gülü enerjisi ile ısıtılan teknolojik cam serada domates fideleri dikildi.