Spor Haberleri
SON DAKİKA

Spor Haberleri

Başkan Akın: Bizim desteğimiz tamdır

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, cumartesi günü Fenerbahçe Koleji ile karşılaşacak Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımını ziyaret ederek başarılar diledi. Akın, “Sizlerin başarılı sonuçlar almanız için ne gerekiyorsa biz yapmaya hazırız. Bizim desteğimiz tamdır” dedi.

TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROGRAMI HIZLA DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen, her yıl Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki tüm okullarda bulunan 3. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak bakanlığımız tarafından uygulanan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında, ilimizde 14 Şubatta başlayan; 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi, 3. Sınıf öğrencilerine yönelik Genel Tarama ve Test Ölçümler hızla devam ediyor.

GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI DR. ENES EMİNOĞLU, BALIKESİR’İ ZİYARET ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, ilimizi ziyaret ederek gençlerle buluştu. Kaz Dağları’nın eteğinde, doğadan güç alan gençlerimizin mekanında bulunduğunu ifade ederek, Edremit Gençlik Merkezi’nde, gönüllü gençler, sporcular ve öğrencilerle bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, gençlerimizin görüş ve taleplerini dinledi. Eminoğlu’nun Balıkesir’deki programına Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, İlçe Protokolü ve Birim Müdürleri eşlik etti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’i ziyaret etti

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumları ziyaret ederek önemli temaslar gerçekleştirdi. İl Müdürü Adem Özalp ile birlikte, Bandırma Kız Yurdu, Fatma Ana Yurdu ve Yarbay Vecihibey Yurdu’nda gerçekleştirilen “GSB’de Ramazan” programlarına katıldı. Bu etkinliklerde öğrencilerle iftar sofrasında bir araya geldi. Hasan Basri Çantay Yurdu’nda düzenlenen sahur programında gençlerle sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi.

Öğrenciler Satranç Şampiyonası'ndan Başarılarla Döndü

Çeşitli spor dallarında elde ettikleri başarılarla adından söz ettirerek Balıkesir'i gururlandırıyor. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından gerçekleştirilen yaklaşık 2 bin 500 sporcunun yarıştığı şampiyonada; Balıkesir'den 60 sporcu şampiyonaya katıldı. Katılan 60 sporcudan 6'sı milli takım havuzuna girmeye hak kazanarak Balıkesir’e başarılarla döndü.

Eray: "Altıeylül’e Gençlik Etüt ve Spor Merkezi kazandıracağız"

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, gençler için hayata geçireceği projeler hakkında bir açıklamada bulundu.

Mahalle Ligi Müsabakalarında Final Heyecanı

“İmkan Bizden Oynamak Sizden” sloganıyla her yıl düzenlenen Mahalle Ligi Finalleri, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlendi.

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde Bilimsel Bir İlk Yaşandı.

TUSYAD (Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği) kapsamında Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Ortopedi Kliniği tarafından düzenlenen ve ortopedi uzmanı Doç. Dr. Özgün Karakuş koordinatörlüğünde Türkiye çapında 600 çevrimiçi ve 70’e yakın bireysel katılımla  “Ulusal Canlı Cerrahi ve Sempozyum” eğitim etkinliği gerçekleştirildi.

“Merkezimde Ramazan” İftar Programında Gençlerle Buluştu

“Merkezimde Ramazan” programı kapsamında, Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nda Tasavvuf musikisi eşliğinde düzenlenen iftar programına Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, İl Jandarma Komutanı Nurettin Alkan, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Emine Böçkün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Birim Müdürleri, Gençlik Liderleri ve çok sayıda genç katıldı.

GSB Yurtlarında Ramazan Coşkusu yaşanıyor

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte GSB Yurtlarında kalan gençlere yönelik, Ramazan-ı Şerif’in manevi atmosferinin paylaşıldığı “GSB'de Ramazan” İftar Programları ile faaliyetlerine devam ediyor.

“Büyükşehir’e 10 bin yeni personel alınacak”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçeye kurmaya başladıkları; BALBUCKS, DGM, NE10, tedavi merkezleri, spor kompleksleri, BALMEK gibi kuruluşlarda çalışacak 10 bin yeni personeli belediye ve belediyenin kendi şirketlerine alacaklarının müjdesini verdi. Başkan Yılmaz, BALBUCKS’ların mayıs ayına kadar tamamlanacağını da söyledi.

Çamlık’a; BALMEK ve Mini10 açıldı

Şehrin dört bir yanında açılışlar gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla Çamlık Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi’nde bulunan; BALMEK ve Mini10’un açılışlarını gerçekleştirdi.

REKORTMEN SPORCULAR, GÖMEÇ DALIŞ KÖYÜ’NE HAYRAN KALDI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla hayata geçirilen Gömeç Dalış Köyü, muhteşem bir organizasyonla açıldı. Tam donanımlı bir şekilde oluşturulan engelli uyumlu dalış köyünü oldukça beğendiklerini ifade eden dünya şampiyonu rekortmen sporcular, dünya böyle donanımlı bir tesisin eşinin olmadığını ifade etti.

Dünya’da yok, biz de var

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla hayata geçirilen Gömeç Dalış Köyü, muhteşem bir organizasyonla açıldı. Tam donanımlı bir şekilde oluşturulan engelli uyumlu dalış köyünü oldukça beğendiklerini ifade eden dünya şampiyonu rekortmen sporcular, dünya böyle donanımlı bir tesisin eşinin olmadığını ifade etti.

Mesut Eray 10KolikleR ile buluştu

Balıkesirspor – Orduspor1967 karşılaşması öncesinde 75. Yıl Parkı’nda 10KolikleR ile bir araya gelen Cumhur İttifakı adayı Eray, taraftarların sevgi gösterisi ile karşılandı.

"GENÇLERİMİZE YATIRIM, GELECEĞİMİZE YATIRIM"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz'ın "Spor Kenti Balıkesir" vizyonu ve liderliğiyle gençlerin geleceğine destek ve katkı sunmak için yatırımlarını sürdürüyor. Edremit Gençlik Merkezi, 35 farklı branşta ücretsiz kültürel, sanatsal ve eğitim programları ile binlerce gencin gelişimine katkıda bulurken, spor alanında da önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor.

Okullarda "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" eğitim kurumlarında öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın katılımıyla devam ediyor.

1966 Edremitspor Namağlup Şampiyon! Hedef BAL LİGİ

Play-off mücadelesi öncesi ligin son maçında Altınovaspor ile 1966 Edremitspor karşı karşıya geldi.

Başkan Yılmaz "Ayrım yapmadan tüm sporculara destek olduk" 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Amatörün geleceği, Büyükşehir’in desteği” temalı programda; amatör spor kulüp yöneticileri, sporcular, antrenörler ve hakemler ile bir araya geldi. Ahde vefa ödüllerini takdim edildiği programda, Balıkesir’de spora yapılan yatırımlara gıptayla bakıldığı ve Avrupa’da Balıkesir’in adının sıkça anılmaya başlandığı vurgulandı. 

GELECEĞİN ŞAMPİYONLARINI KEŞFEDİYORUZ

Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği Protokolüne dayanılarak hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programın 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi, Genel Tarama ve Test Ölçümleri ilçelerimizde başladı.

Geleceğin Şampiyonları Keşfediliyor

Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği Protokolüne dayanılarak hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programın 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi, Genel Tarama ve Test Ölçümleri ilçelerimizde başladı.

Balikesir 'Avlu Triatlon 2023' Avrupa'nın En İyisi Seçildi

Bir kanalda ve bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen ve Avrupa’nın göz bebeği durumunda olan Triatlon Balıkesir, Avrupa Şampiyonasının ev sahipliğinde gösterdiği özverili ve Balıkesir’e yakışan bir organizasyon ile Triatlonda 2023 Yılının En İyi Organizasyon Ödülüne layık görüldü

OĞUZ SAVAŞ YILLAR SONRA İLK TAKIMINA KARŞI OYNAYACAK

Aslen Balıkesirli olan, Türkiye’nin önemli Milli Basketbolcularından Oğuz Savaş yıllar sonra lisanslı olarak ilk oynadığı takım, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’a karşı Kocaeli Çayırova Belediyesi formasıyla Kurtdereli Spor Salonunda mücadele edecek…  

BBB Sporcusu Yasemin Adar, 7. kez Avrupa Şampiyonu

Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 76 kiloda Büyükşehir Belediyespor Kulübü Sporcusu Yasemin Adar Yiğit, finalde Ukraynalı Anastasiia Shustova’yı 12-1 teknik üstünlükle mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Yiğit, böylece 7. kez Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Murat Uysal’ın adı üniversitede yaşayacak

Balıkesir Üniversitesi Burhan Erdayı Spor Salonunda yer alan antrenman salonuna, vefat eden Bigadiç Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden aynı zamanda AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Öğr. Gör. Hüseyin Murat Uysal’ın adı verildi.

Balıkesirspor'dan Açıklama: ”Yücel Yılmaz’ın Hakkının Yenmemesi Lazım”

Balıkesirspor Başkanı Nedim Ömer yaptığı yazılı açıklamada son günlerdeki gelişmelerle ilgili yönetimin düşüncelerini aktardı. Başkan Ömer: “Yücel Yılmaz Başkanın hakkının yenilmemesi gerektiğini hatırlatmak isterim ” dedi.

Ak Parti Altıeylül Belediye Başkan Adayı Mesut Eray Oldu

  Balıkesir Cumhur İttifakı İlçe Belediye Başkan Adayları Kurtdereli Spor Salonunda yapılan Aday Tanıtım Töreni’nde Balıkesirlilere tanıtıldı. Altıeylül İlçe Belediye Başkan adaylığı için Mesut Eray Başkan Adayı olarak gösterildi.

Balıkesir Ak Parti Adayları hazır ve kararlı

AK Parti İl Başkanlığı bugün Kurtdereli Spor Salonu’nda ‘AK Parti Balıkesir Aday Tanıtım Toplantısı’ düzenledi. 20 ilçe için belirlenen adaylar tek tek tanıtıldı.