Tarih Haberleri
SON DAKİKA

Tarih Haberleri

ALTIEYLÜL HASAN AVCI DEDİ

Balıkesir tarihinde böyle birliktelik, Balıkesir tarihinde böyle güçlü, heyecanlı, coşkulu bir seçim kampanyası yaşamamıştır. ‘Altıeylül’den Bağımsız adayım’ dediği günden bugüne kadar; haklı yürüyüşün, haklı çıkışın, hiç düşünmeden, hiç başkalarının lafına bakmadan Altıeylüllüler Hasan Avcı’nın yanında dimdik durarak güçlü bir kampanyaya imza atmanın gurunu yaşadılar. Bu haklı gurur, bu haklı heyecan 28 Mart Perşembe günü ‘Milletimizle Yürüyoruz’ yürüyüşle Altıeylül’e ve Balıkesir’e damgasını vurdu.

Koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı

Burhaniye’de ileri tarihli EFT işlemi yaparak vatandaşlardan koyun satın alan dolandırıcılar, satın alma işlemi bitince EFT'yi iptal ederek kayıplara karıştı. Jandarma ekipleri, dolandırıcıları yakaladı.

HASAN AVCI ATEŞİ TÜM ALTIEYLÜL’Ü SARDI!

Bağımsız olarak çıkmış olduğu yolda Hasan Avcı’ya “Tek kalır, kimse inanmaz, kimse yanında olmaz, dolaştığı mahallelerde kimse desteklemez, kar gibi erir gider” dediler. Bunu diyenlere inat; Balıkesir’de ikinci tarihi yazacak olan Hasan Avcı’ya destek çığ gibi büyümeye devam ediyor.

ALTIEYLÜL’DE 31 MART’TA TARİH TEKERRÜR EDECEK

Bağımsız Altıeylül Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı, “Allah’ın izniyle 31 Mart’ta güçlü bir destekle 1968’de Balıkesir tarihine kazınan o hadise yeni bir destanla Altıeylül’de yeniden vücut bulacak. Yeniden hayat bulacak ”dedi.

JANDARMA GÖZ AÇTIRMIYOR

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca; uyuşturucu madde, silah, mühimmat imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Karesi, Altıeylül ve Burhaniye ilçelerinde uyuşturucu madde, silah, mühimmat imal ve ticareti suçu işlediği tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik (2) ikamet adresi ve (1) araçta 19 Mart 2024 tarihinde operasyonlar gerçekleştirildi

Balıkesir Emniyeti’nden Geniş Çaplı Operasyon...(Arşiv foto)

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla 11-17 Mart 2024 tarihleri arasında il genelinde, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlükleri / Amirlikleri tarafından operasyonlar gerçekleştirildi.

ÇOCUKLAR MUTLU ALTIEYLÜL MUTLU

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, "Altıeylül'de çocuklarımızın mutluluğu her şeyden önemli. 19 Ocak tarihinde başlayan ve okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocuklarımızın aileleriyle birlikte güzel vakit geçirmelerini sağlamak için Altıeylül'de bir ilki gerçekleştirdik. Buz Pateni Eğlencesi ile doyasıya eğlenen ve ilk defa paten kayma şansı bulan çocuklarımız güzel zaman geçirdi. 12 Mart tarihinde son bulan Buz Pateni Eğlencesine bu zamana kadar 20 bin kişi katılım sağladı" dedi.

Çamlık’a Mini10 ve BALMEK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hilal Minareli Şehitler Camisiyle, konser alanlarıyla, yeni nesil Millet Kütüphanesiyle, DGM’iyle, Fırıntaş’ıyla, Balbucks’ıyla Atatürk’ün şehri selamladığı Çamlık Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi’nde 35 atölyeli BALMEK’i ve Balıkesir’in tarihi izlerini taşıyan Mini10’u kazandırıyor. Hizmetler; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’nın katılımıyla 8 Mart Cuma günü saat 15.00’de açılacak.

Aranan 13 Kişi Yakalandı; 6’sı Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Altıeylül ve Karesi ilçelerinde 28-29 Şubat 2024 tarihlerinde şüpheli şahıslar ve araçlarla ilgili uygulama yapıldı.

Sokak hayvanlarına mama ve su tedarik edildi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca; 21 Şubat 2024 ile 28 Şubat .2024 tarihleri arasında kış mevsimi koşullarının günlük hayata olumsuz etkileri göz önünde bulundurularak yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarının beslenmesi ve sokak hayvanları için farkındalık faaliyetleri gerçekleştirildi.

Önce Yayalar İçin Sıkı Denetim

 Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca; İçişleri Bakanlığının “Önce Yaya Uygulaması” talimatı gereğince toplumsal duyarlılığın artırılması ve yayaların karıştığı trafik kazalarının azaltılmasına yönelik olarak 28 Şubat 2024 tarihinde “Yaya Önceliği Özel Denetimi” gerçekleştirildi.         Yapılan denetimler sonucunda (169) araç kontrol edildi.

Şehrin kalbine dev proje

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kentsel ve tarihi dokuyu koruyan, yeşil ağırlıklı, şehrin kimliğini yansıtan dev bir meydan projesi için Büyükşehir Meclisi’nden oy birliği ile yetki aldı.

 Mesut Eray saha çalışmalarına hızlı başladı.

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, aday olarak açıklandığı 2 Şubat tarihinden itibaren, baba ocağı Ayvatlar’dan başladığı mahalle ziyaretlerinde, merkez ve kırsal olmak üzere 13 mahallede vatandaşlarla buluştu.

ALTIEYLÜL’DE SİNEMA VE TİYATRO ETKİNLİKLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Altıeylül Belediyesi okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte 29 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında sinema ve tiyatro etkinlikleriyle Altıeylüllüler eğlenceli bir tatil geçirdi.

Burhaniye’de Zeytin Hasat Festivali ve Deve Güreşleri Başlıyor

Bu yıl 19.su düzenlenecek olan ve geleneksel hale gelen “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” 27-28 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek.

JANDARMA KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ YAPTI

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamının sağlanması, uygunsuz lastik kullanımından kaynaklı trafik kazalarının ve trafik kazalarından kaynaklı ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi maksadıyla, 22 Ocak 2024 tarihinde “Kış Lastiği Denetimi” gerçekleştirildi. Yapılan denetimler sonucunda bin 566 araç kontrol edildi.

Edremit Belediyesi öğrencileri kültür ve tarihle buluşturuyor

Eğitim ve öğretimde yarıyıl tatilinin başladığı haftada Edremit Belediyesi’ne ait, Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi ve diğer önemli kültürel miras noktaları, birçok ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine kapılarını açtı.

22 Adet Phising (Oltalama) Zararlı Bağlantı Adresinin Erişimi Engellendi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 03 Ocak 2024 – 09 Ocak 2024 tarihleri arasında internet ortamında icra edilen sanal devriye faaliyetlerinde vatandaşların kimlik, adres, mail ve bankacılık gibi şahsi bilgilerini ele geçirmeyi hedeflediği tespit edilen;

Tarihi Gar Binalarında restorasyon sürüyor

Tarihi tren garı binalarını dev bir Sanat Merkezine dönüştürecek restorasyon ve yeniden ihya çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan, “Bu yapılar, Başkanımız Yücel Yılmaz’ın, şehrimizin kültür ve sanat tarihine bir armağanı olacak” dedi.

Balıkesir ev sahipliği yapıyor

ING Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final 2024 heyecanı 4-5 Ocak tarihlerinde Şehit Turgut Solak Spor Salonu'nda yaşanacak.

“İşgalci İsrail Gazetecileri Öldürerek Gerçekleri Susturamaz”

İsrail eliyle işlenen, tarihin en büyük gazeteci katliamına ve İsrail Soykırımına direnen gazetecilere ithaf edilen ve internetten yayın yapan gazzete.com.tr özel bir ek yaptı.

Şehit Türkan Bebeğin Adı Altıeylül'de Yaşatılacak

 Bulgaristan'da zorunlu göçe karşı Türkler’ in mücadelesinde 17 aylık bebek annesi Fatma Küçük'ün sırtında kurşunla vurularak şehit olmuştu. 26 Aralık 1984 tarihinde Bulgaristan'da kimliksizleştirme politikalarına karşı çıkan Türklerin üzerine açılan ateş sonucu şehit düşen 17 aylık Türkan bebek için Altıeylül Belediyesi Dinkçiler Mahallesi Göçmen Konutlarında yapılan parka Türkan Bebek ismi verildi.

İSMET DENİZ BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN ADAY ADAYI

İş İnsanı İsmet Deniz, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi MHP Altıeylül Belediyesi Meclis Üyesi aday adaylığı için başvurusunu yaptı.

Traktörler Yakın Takipte; "Reflektör Tak, Görünür Ol”

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, mevsimsel koşullara bağlı olarak traktör ve diğer tarım araçlarının karıştığı trafik kazalarını azaltmak, sürücülerde trafik güvenliği bilincinin oluşturulması maksadıyla bir eğitim çalışmaları planlandı.   Bu kapsamda 01 Aralık 2023 tarihinde Bigadiç ilçesi Mecidiye mahallesinde paydaş kurumlarla birlikte "Reflektör Tak, Görünür Ol” projesi kapsamında “Trafik Güvenliği Eğitim” çalışması yapıldı.     Yapılan bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetinde, (105) traktör sürücüsüne trafik güvenliği eğitimi verildi, traktör römorklarına (210) adet reflektör takıldı. 

Seçim takvimi Resmi Gazete'de

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırlanan takvim kapsamında seçimin başlangıç tarihi 1 Ocak 2024 olarak belirlendi.

Alkollü ve Uyuşturuculu Araç Kullananlar Polis Kıskacında

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimleri tarafından, İl genelinde Alkol ve Uyuşturu Madde etkisi altında araç kullanan sürücülere yönelik 24-26 Kasım 2023 tarihleri arasında Trafik denetimleri yapıldı.

İvrindi Eski Kaymakamlık Binası Müze Oluyor

Yusuf Cengiz başkanlığında hizmet anlamında son 5 yılda kabuğunu kıran İvrindi, tarihi değerlerine sahip çıkma anlamında önemli çalışmalara da imza atıyor. İlçenin manevi ve kültürel değerlerini yaşatma anlamında çalışmalar başlatan Yusuf Cengiz ve ekibi Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile İvrindi’ye müze kazandırıyor.

Jandarmadan Şok Asayiş Uygulaması

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması maksadı ile (235) ekip, toplam (790) personelin katılımı ile 22- 23 Kasım 2023 tarihlerinde (İki aşamalı) icra edilen “Şok Asayiş Uygulaması” yapıldı.

Yük ve Yolcu Taşıyan Araçlar Denetlendi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, sorumluluk alanında bulunan karayollarında ''yük ve yolcu taşıyan araç ve şoförlerin'' trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 21 Kasım 2023 tarihinde "Yük ve Yolcu Taşıyan Araç ve Şoförlerin Özel Denetim” çalışması yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda (811) araç kontrol edildi.

ÖĞRETMENE ULAŞIMDA YÜZDE 76’YA VARAN İNDİRİM

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere müjde üstüne müjde verdi. Öğretmenler artık Büyükşehre ait otobüslere yüzde 59 ile yüzde 76 oranında indirimli binecek. Ayrıca öğretmenler, 21-24 Kasım tarihleri arasında Balbucks, OnHann Otel ve restoranlarından yüzde 20 indirimli faydalanacak.