Tarım Haberleri
SON DAKİKA

Tarım Haberleri

Edremit Belediyesi, Vatandaşlara Ücretsiz Fide Dağıttı

Edremit Belediyesi, tarımsal hizmetler kapsamında yerel tarımın teşvik edilmesi ve geleneksel ata tohumlarının korunması amacıyla ata tohumlarından elde edilen domates, biber ve patlıcan fidelerini ücretsiz olarak dağıttı.

Balıkesir'de Devlet Destekli Nohut Dağıtımı Yapıldı

Balıkesir'in Manyas ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı projesi kapsamında yüzde 75 devlet destekli tohumluk nohut dağıtımı yapıldı.

Tarımsal sulama ücretsiz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile birlikte Altıeylül İlçesi Karamanköy Mahallesi’nde iftara katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, tarımsal sulamanın ücretsiz olduğunun müjdesini verdi.

ERAY, ÇİFTÇİNİN, ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

- Karamanköy’e 2 bin 7 yüz dönüm mera kazandıracağız - Simav çayı rehabilite edilecek - Gübre, yem, tohum, fide desteği verilecek Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katıldığı Karamanköy iftar programında çiftçinin yüzünü güldürecek projelerden bahsederken, başkan seçildiğinde gübre, yem, tohum ve fide desteğinde bulunacağını söyledi.

Çiftçiye Tarımsal Sulama Ücretsiz..

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile birlikte Altıeylül İlçesi Karamanköy Mahallesi’nde iftara katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, tarımsal sulamanın ücretsiz olduğunun müjdesini verdi.

Mesut Eray; “Altıeylül tarımda marka ilçe olacak”

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Altıeylül’ü tarım ve hayvancılıkta marka ilçe haline getireceğini söyledi. Eray, vatandaşların takdiriyle başkan seçildiğinde Altıeylül’de tarım ve hayvancılık üzerine dev bir projeyi hayata geçireceğini ifade etti.

ÜLKÜ YOLU AÇILIŞINDA MÜJDELER SIRALANDI

Göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği hizmetlerle Edremit’in sorunlarını bir bir çözüme kavuşturan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Körfez trafiğini rahatlatacak Ülkü Yolu’nun açılışını Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılımlarıyla gerçekleştirdi. Edremit’e Tarım OSB ve arıtma müjdesi veren Başkan Yılmaz’a, Bakan Özhaseki bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada projelerinde tam destek vereceklerini söyledi.

Büyükşehir, Pamukçu’da tarımsal sulama kapasitesini artırıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Pamukçu halkına verdiği sözü yerine getiriyor. Pamukçu’ya, 7 bin 500 metre tarımsal sulama hattını Mart ayı sonuna kadar yetiştirecek olan Büyükşehir, bu yıl yağışların 10 puan daha fazla olmasından dolayı rezerv olarak sakladığı suyu tarımsal sulamada kullanacak.

TOPRAĞA DA SUYA DA BEREKET

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’de tarımsal sulama yapılan 11 bin hektarlık alanı 4,5 yılda 71 bin 584 hektara çıkararak tarımsal sulamanın en yoğun olarak yapıldığı ikinci şehir oldu.

TOPRAĞA DA SUYA DA BEREKET

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’de tarımsal sulama yapılan 11 bin hektarlık alanı 4,5 yılda 71 bin 584 hektara çıkararak tarımsal sulamanın en yoğun olarak yapıldığı ikinci şehir oldu.

"TOPRAĞA VEFA, GELECEĞE BEREKET’’

Büyükşehir Belediyesi Bandırma Tarımına Güçlü Destek Veriyor

Büyükşehir'den üreticiye 150 bin fidan desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği içerisinde “Balıkesir’de Meyveciliği Geliştirme” projesi kapsamında üreticilere yüzde yüz hibe ile fidan dağıtılıyor. 20 ilçede; 100 bin adet ceviz ile 50 bin adet badem fidanın verileceği proje kapsamında dağıtımlar, Sındırgı’dan başladı.

Genel Başkan Ceylan: "Bakliyat, Sürdürülebilir Geleceğin Temeli"

Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği Genel Başkanı Canan Ceylan, 10 Şubat Dünya Bakliyat Günü vesilesiyle önemli bir mesaj yayınladı. Ceylan, bakliyatın beslenme açısından sağladığı faydaları ve çevre üzerindeki düşük etkisini dile getirdi.

 Edremit zabıtadan pazar yerinde gıda denetimi

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini temin etmek amacıyla Çarşamba Pazarı'nda denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, Edremit Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile işbirliği içinde, perakende gıda ürünleri satan tezgâhları inceledi.

2023 Yılında Yöresel Hayvancılık İşletmelerine 6 Milyon 225 Bin Lira Destek Sağlandı

TARIM ve Orman Bakanlığı, 2023 yılında yöresel hayvancılık işletmelerine 6 milyon 225 bin lira destek sağlandığını açıkladı. Aile işletmelerinin projeleri, Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM) tarafından desteklendi. İllerden gelen yeni taleplerle ilgili değerlendirmeler sürerken süt hijyeni konusunda 7 projeye hibe verildi.

‘Gri Su’ projesiyle 1 milyon metreküp tasarruf

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Edremit-Altınoluk Atık Su Arıtma Tesisi”nde ‘Gri Su’ projesini hayata geçirdi. Proje sayesinde 1 milyon metreküp atık su arıtılarak geri kazanılacak ve bu atık sular tarımsal sulama, peyzaj sulaması ve itfaiye hizmetlerinde yeniden kullanılacak.

BİGADİÇ TARIMA DAYALI İHTİSAS TOPLANTISI

Bigadiç Tarıma Dayalı İhtisas Toplantısı gerçekleştirildi

Edremit’e Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

Edremit Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında Edremit’te üniversite kazandırmak adına önemli kararlar alındı.  Edremit’te Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı olarak açılması planlanan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi için Ülkü Tepe olarak bilinen alanın tahsisine kararı verildi.

Balıkesir’de Safran Üretiliyor

Savaştepe İlçesine bağlı Çavlı Mahallesinde Kadın Girişimci İrem Karabulut safran bitkisi yetiştirmeye başladı.   İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteklediği Kadın Üretici yetiştirdiği safran bitkisini İl Müdürü Erkan Alkan ile birlikte hasat etti. 

HAVRAN’A 500 MİLYONLUK YATIRIM

Havran’a yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Havran Ovası 2. Kısım Tarımsal Sulama Proje ile Havran’nın sulama kapasitesini 3 bin 37 hektardan 5 bin 904’e çıkarıyor.

Traktörler Yakın Takipte; "Reflektör Tak, Görünür Ol”

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, mevsimsel koşullara bağlı olarak traktör ve diğer tarım araçlarının karıştığı trafik kazalarını azaltmak, sürücülerde trafik güvenliği bilincinin oluşturulması maksadıyla bir eğitim çalışmaları planlandı.   Bu kapsamda 01 Aralık 2023 tarihinde Bigadiç ilçesi Mecidiye mahallesinde paydaş kurumlarla birlikte "Reflektör Tak, Görünür Ol” projesi kapsamında “Trafik Güvenliği Eğitim” çalışması yapıldı.     Yapılan bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetinde, (105) traktör sürücüsüne trafik güvenliği eğitimi verildi, traktör römorklarına (210) adet reflektör takıldı. 

Balıkesir'in İlk Onaylı Manda Sütü İşleme Tesisi Açıldı...

Dursunbey’de manda yetiştiriciliği yapan üretici Adem Kaya, Bakanlık ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden gerekli izinleri alarak, Mahmudiye Mahallesinde manda sütü işleme tesisini kurdu. Söz konusu üretim tesisi, Bakanlık tarafından onaylanmış Balıkesir’in ilk Manda Sütü İşleme Tesisi olması sebebiyle önemli bir gelişme...

Balıkesir Manda Kaymağı da Markalaşma yolunda

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Şehit Ramazan Konuş toplantı salonunda, Balıkesir’den Sofralara Kaymak Projesi kapsamında; Manda Kaymağını, Manda Yoğurdunu, Manda Ayranını markalaştırmak adına çalışmalar kapsamında, bir eğitim toplantısı düzenlendi.

Tarımsal Kuraklıkla Mücadele ve Kuraklık Yönetimi Anlatıldı

Kuraklığın etkilerinin en aza indirilmesi gibi konular hakkında sunumlar eşliğinde yapılan toplantıda bilgi alışverişinde bulunuldu.

SERKAN SARI: BALIKESİR'DE ÇELTİK ÜRETİCİLERİMİZ İSYANDA

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, çeltik üretiminde söz sahibi olan Balıkesirli üreticilerinin sorunlarını Meclis’te gündeme getirdi. CHP’li Serkan Sarı “Tarımın başkenti Balıkesir'de çeltik üreticilerimiz isyanda, ürettiğinin karşılığını alamıyor çünkü AKP tarladaki yangını görmüyor” dedi.

Serkan Sarı:” Üretici Zarar Ediyor Tüketici Ürünü Alamıyor”

AKP Tarım politikalarını eleştiren CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “Domatesin fiyatı tarlada yarı yarıya düştü. Tüketiciye gelene kadar da 20 kat arttı. Türkiye tarımı; doğru hedef, uygun araç, yeterli finansman, etkin tarımsal kamu yönetimi ve güçlü kooperatiflerle ayağa kalkar” dedi.

BAŞKAN ORKAN: “ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ”

Rutin belediye çalışmalarını 7/24 esasına göre sürdüren Karesi Belediyesi, tarımsal kalkınmayı desteklemek için de bir dizi çalışma yürütüyor. Boş arazileri değerlendirip buğday ekimi yaparken, tarla yollarını açıyor. Belediye ayrıca ekolojik ve organik tarım için de AB destekli proje yürütüyor.

Büyükşehir 5 Milyar Lirayla 100 Milyarlık Katma Değer Üretti

Tarım ve hayvancılığa verdiği desteklerle Balıkesir’in bereketine bereket katan Büyükşehir Belediyesi; 20 ilçeden 2 bin 600 üreticiye yüzde 75 hibe ile 130 bin kilogram süt otu tohumu dağıttı. Törende konuşan Başkan Yücel Yılmaz, bugüne kadar şehre hizmet için harcadıkları 5 milyar lirayla katma değer üreterek 100 milyar liraya çıkardıklarını söyledi.

HİLMİ GÜLER’DEN YÜCEL YILMAZ’A ÖVGÜLER

“3. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı için Balıkesir’de bulunan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı ve önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından olan Hilmi Güler; Balıkesir Haber TV’ye yaptığı özel açıklamada Yücel Yılmaz’a övgülerde bulunarak “Başkan Yılmaz’a hayran kaldım” dedi…

30 Büyükşehir, Tarımın Başkenti Balıkesir’de

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “3. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı”, 30 büyükşehir belediyesi ile birçok ülkeden yerel yönetimleri; ortak hedef ve projeler için Tarımın Başkenti Balıkesir’de bir araya getirdi.