Tbmm Haberleri
SON DAKİKA

Tbmm Haberleri

Eray, “Açık Ceza Evi’ni kaldırıyoruz, yerine Altıeylül Millet Bahçesi yapıyoruz.”

Altıeylül Kararını Verdi, Sütlüce Cumhur İttifakı’nı Bağrına Bastı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ın ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Sütlüce Mitingi, coşkusuyla ‘Altıeylül kararını vermiş!’ dedirtti.

Canbey, “Kadın Statüsünün Yükseltilmesi Çalışmaları” İçin Newyork’a Gidiyor!

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey Dünya Kadınlar Gününü; “Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum.” sözleriyle kutladı.

Serkan Sarı: “Ağızlarında Millet, Eylemlerinde Şirket Var”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine CHP Grubu adına konuştu. AKP iktidarının sağlık ve ilaç politikalarını eleştiren CHP’li Serkan Sarı, “Ne sağlık politikalarınız ne ilaç politikalarınız vatandaşımızın yarasına merhem oluyor.  Yaptığınız her uygulama yeni sorunlar yaratıyor. Sizler bu millete şifa veremezsiniz, o yüzden, halkımızı hasta etmeyin yeter! Gölge etmeyin, başka ihsan istemez!” dedi.

Canbey; Bizim Balıkesir İçin Hedeflerimiz Var!

31 Mart Mahalle İdareler Seçimi için saha çalışmalarına hız veren Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, geçtiğimiz haftasonu Ayvalık, Balya ve Havran ilçelerini ziyaret etti.

Milletvekili Canbey'den Tam Saha Pres

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, TBMM’deki yoğun yasama ve yurt dışı çalışmaları arasında 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimleri için de saha çalışmalarına hız verdi. 4 günde 6 ilçeyi dolu dolu ziyaret eden Milletvekili Canbey; “31 Mart için hedefimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz olmak üzere 21’de 21 yapmak. Çünkü Balıkesirli hemşehrilerimiz bilir, gerçek belediyecilik AK Parti’dir.” dedi.

CANBEY'DEN BÜTÇE HATIRASI

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, TBMM'deki yoğun bütçe maratonunda aktif olarak çalışmalara katılıyor.

Öztaylan:” Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ‘devlet işleyişinde tam koordinasyon’ demektir” 

Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi Kapsamında Cumhurbaşkanlığı Bütçesi Üzerine Meclis’te bir konuşma yaptı. 

HASAN BİTMEZ VEFAT ETTİ…

Meclis Kürsüsünde yaptığı konuşmadan sonra kalp krizi geçirmişti;

İzmir’deki Balıkesirlilerden Ankara Çıkarması

Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Erkan Uzun ve Yönetim Kurulu Ankara’ya giderek TBMM ile Anıtkabir ziyaretinde bulundular.

Canbey:” Medya yoluyla zarar veren yayınlarla mücadele içerisindeyiz”

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, TBMM Genel Kurul’unda söz alarak, ailenin öneminden bahsetti. Aile kurumunu korumak için RTÜK’ün attığı adımlardan da bahseden Dr. Mustafa Canbey; “Medya yoluyla aile kurumumuza zarar veren yayınlarla da mücadele içerisindeyiz.” dedi. “Güçlü Bir Millet, Güçlü Bir Aileden Oluşur!”

MHP Milletvekili Yüksel:” Dalgın Dikkat Et, İtibarını 40 Dakikada Kaybedersin”

MHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Ekrem Gökay Yüksel bir açıklama yaparak, Twetterda Devlet Bahçeli’yle ilgili paylaşım yapan DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın’a çok sert bir şekilde cevap verdi: “40 günde 40 taklayla bulduğun itibarı 40 dakikada Kuvayı Milliye şehrinde kaybedersin.” 

Serkan Sarı: ”AKP Varsa Yoksulluk Var”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe görüşmelerinde konuştu. “Yoksulluğu, 21 yıldır Türkiye’nin kaderi haline getirdiniz” diyen CHP’li Serkan Sarı, “AKP iktidarı, mal bulmuş mağribi gibi yoksulluk olgusuna sarıldı. Yoksulluğu çözmek, bitirmek yerine, yoksulluğu yöneterek ülkeyi uçurumun eşiğine getirdiniz. İktidarınızın, düzenlemeleri yoksulluğun yönetilmesine dönüşmüştür.” değerlendirmesinde bulundu.

AİLE VE GENÇLİK FONU KURULACAK

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan TBMM Genel Kurulunda ilk konuşmasını yaptı. Öztaylan konuşmasında, Aile ve Gençlik Fonu kurulması hakkında Kanun Teklifi üzerine katkıda bulundu.

SERKAN SARI; DADALILAR’IN İSYANI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir-Kütahya demiryolu hattında çalışan Kütahya Posta Treni’nin uzun zamandır yarattığı mağduriyeti TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. CHP’li Serkan Sarı, “Kütahya posta treni Dursunbey Dada Mahallemizdeki istasyonunda artık duramadığından Dada, Akçagüney, Naipler, Sarnıç ve çevredeki mahallelerdeki vatandaşlarımız isyan ediyor” dedi.

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı: ”Atatürk Yüzyılın Lideridir”

Balıkesir Üniversitesi tarafından organize edilen “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Sporu” konulu söyleşiye katılan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı etkinlik sonrası Balıkesir Haber TV’ye özel bir açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanlığı Ruhsatsız Hastane Çalıştırıyor

CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Serkan Sarı sağlık alanında her şeyi özelleştiren, devlet kurumlarını şirkete çeviren, kamunun adını yok eden AKP iktidarının yarattığı tahribatın bir örneği de ruhsatsız çalıştırılan hastaneler olduğunu söyledi. CHP’li Serkan Sarı, “Sağlık Bakanlığı eliyle ruhsatsız hastane faaliyet gösteriyor. Diğer tarafta özel hastanelere ruhsat verilmediği için bir ruhsat pazarı oluşmuş durumda. Taksi plakası gibi ruhsat satılıyor. AKP iktidarının sorumsuzluğunun cezasını hastalarımız, dezavantajlı insanlarımız çekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

EDREMİT’TE GAZİLER GÜNÜ UNUTULMADI.

Gaziler Günü töreni Edremit Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törene; CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Motorlu Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ergün Fidan, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, gaziler, daire müdürleri, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın’dan Bakan Şimşek’e Sorular

DEVA Partisi Genel başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından cevaplanmasını istediği 4 sorulu önergesini TBMM Başkanlığına verdi. 

Öztaylan:”30 Ağustos İle Anadolu İlelebet Bir Türk Yurdu Olmuştur”

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan yazılı bir açıklama yaparak 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Öztaylan:”Bu zaferle beraber aziz milletimiz son sözünü söylemiş, Anadolu ilelebet bir Türk yurdu olarak tescil edilmiştir” dedi.

MHP SAVAŞTEPE’DE KAĞAN ÇOBAN İLE DEVAM EDİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 14. Olağan Savaştepe ilçe kongresi gerçekleştirildi. MHP Balıkesir Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Ekrem Gökay Yüksel ve İl Başkanı Niyazi Tunç’un da katıldığı kongrede delegelerin büyük teveccühü ile Kağan Çoban başkanlığa getirildi. Milletvekili Gökay Yüksel yaptığı açıklamada:”İlçe Başkanlığında güven tazeleyen Kağan ÇOBAN ve yönetimini tebrik ediyor, Milletimize, Devletimize ve Partimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi

Canbey, Özbekistan’da Temaslarda Bulundu

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey; “Türkiye Yüzyılı’nda dış politikamızın temel hedefi Türkiye eksenini inşa etmektir.” dedi.

Serkan Sarı:”Ekofest’in Yasaklanması Kabul Edilemez”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AK Parti iktidarının yasakçı zihniyetinin uygulamalarının devam ettiğine dikkat çekti. Kazdağı Ekoloji Festivali (Ekofest)’in önce Edremit'te sonra da Bayramiç yapılamasının yasaklanmasına tepki gösteren CHP’li Sarı “Doğanın talanına, yaşam alanlarının yok edilmesine karşı onurlu bir duruş ortaya koyanların mücadelesi bitmeyecek! Yanlarındaydık, yanlarında olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Serkan Sarı: ”İlaç Bulma Sıkıntısı Kapıda”

TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı AK Parti iktidarını uyardı: “Döviz kurundaki rekor artışlar önlem alınmazsa ilaç krizine yol açabilecek durumlara sebebiyet verebilir. Tedaviler aksayabilir. Yeni bir ilaç krizi kapıda!”

TBMM'de AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey'e Önemli Görev

Canbey, Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Oldu

Serkan Sarı:”Dövizin Ateşi Yükseliyor Millet Fakirleşiyor”

Serkan Sarı, “Hükümet, ekonomi politikası ve yaklaşımlarını değiştireceğine ilişkin güvenilir bir görünüm vermiyor. Sözde değişim görüntüsü verseler bile  kaybedilen itibarı eski ve başarısız isimlerle geri getirmesi öyle kolay değil.  Ve tabi döviz kurunu tutacak kasada döviz de kalmadı” diye konuştu.

Ak Parti Milletvekilleri Mazbatalarını Aldılar

14 Mayıs’ta yapılan 28. dönem TBMM seçimlerinde Balıkesir’den AK PARTİ Milletvekili seçilen İsmail Ok, Belgin Uygur, Mustafa Canbey ,Ali Taylan Öztaylan. Bugün mazbatalarını aldılar. Öğretmenevinde gerçekleştirilen mazbata tesliminde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ,Balıkesir Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran ve Aday Adayları, İl ve İlçelerin yöneticileri ile partililer katıldı

MHP MİLLETVEKİLİ GÖKAY YÜKSEL MAZBATASINI ALDI

14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem TBMM seçimlerinde Balıkesir’den MHP Milletvekili seçilen Ekrem Gökay Yüksel bugün mazbatasını aldı. Öğretmenevinde gerçekleştirilen Mazbata Tesliminde ailesi, İl Başkanı Cevdet Gürcan Karesi İlçe Başkanı Burak Boduroğlu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Kazım Çalışkan, milletvekili adayları ve aday adayları, İl ve İlçelerin yöneticileri ile partililer katıldı. Gökay Yüksel mazbatasını aldıktan sonra kısa bir konuşma yaparak, seçim süreci içinde yapılan çalışmalardan dolayı herkese teşekkür etti.

Milletvekili Uygur Bigadiçlilerin yardımına koştu

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Bigadiç’te meydana gelen afetin ardından hemşehrilerinin yanına koşarak onları yalnız bırakmadı. Vekil Uygur, Bigadiç’te can ve mal kaybının meydana gelmediğini açıkladı.

Canbey: “Edremit Devlet Hastanesi’nin İhalesi 8 Mayıs’ta”

Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Edremit’e müjdeli haberi Ankara’dan gönderdi.  Canbey, Edremit Devlet Hastanesi’nin İnşaat İhalesinin 8 Mayısta yapılacağını açıkladı…

 Aydemir:”Kadınlarımız geleceğe yürüyüşümüzde en önemli güvencemizdir.”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Pakize Mutlu Aydemir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı. Aydemir: ”Cesur ve özgüveni yüksek kadınlarımız geleceğe yürüyüşümüzde en önemli güvencemizdir” dedi.