Trafik Haberleri
SON DAKİKA

Trafik Haberleri

Gönen'de Trafik Kazası: 1 Ölü, 3 Yaralı

Gönen ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı

Büyükşehir, Edremit’in değerine değer katıyor

Geçtiğimiz hafta Edremit Ülkü Yolu’nun açılışını gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yolun devamı için kolları sıvadı. Edremit Çayı’nın her iki yakasında da alternatif bir yol oluşturan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını tamamladığında hem trafik rahatlayacak hem de bölge değerine değer katacak.

Önce Yayalar İçin Sıkı Denetim

 Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca; İçişleri Bakanlığının “Önce Yaya Uygulaması” talimatı gereğince toplumsal duyarlılığın artırılması ve yayaların karıştığı trafik kazalarının azaltılmasına yönelik olarak 28 Şubat 2024 tarihinde “Yaya Önceliği Özel Denetimi” gerçekleştirildi.         Yapılan denetimler sonucunda (169) araç kontrol edildi.

Aranan 10 Şahsı yakalandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen asayiş, trafik ve huzur denetimlerinde aranan 10 şahıs yakalandı.

Jandarma Ekipleri 12 Şahsı Gözaltına Aldı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Asayiş ve Trafik' uygulamasında, çeşitli suçlardan aranan 12 şahıs gözaltına alındı. Ayrıca, trafik uygulamasında bin 952 araç sorgulandı. Emniyet güçleri, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

Balıkesir’de Trafik Kazası, Ölü Ve Yaralılar Var

alıkesir’de yapımı yılın hikayesine dönüşen Balıkesir-Dursunbey yolundan üzücü bir haber daha geldi. Kepsut Cezaevi gardiyanlarını taşıyan servis ile bir otomobilin karıştığı kazada 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

JANDARMA KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ YAPTI

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamının sağlanması, uygunsuz lastik kullanımından kaynaklı trafik kazalarının ve trafik kazalarından kaynaklı ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi maksadıyla, 22 Ocak 2024 tarihinde “Kış Lastiği Denetimi” gerçekleştirildi. Yapılan denetimler sonucunda bin 566 araç kontrol edildi.

SAVAŞTEPE YOLUNDA CAN PAZARI

Dün akşam saatlerinde Savaştepe yolu üzeri Ertuğrul ve Çukurhuseyin Mahalleleri arasında trafik kazası meydana geldi. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti

230 Araç Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı

Balıkesir'de Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde alkol ve uyuşturucu madde etkisi altında araç kullanan sürücülere yönelik trafik denetimleri yaptı.

Fahri Trafik Müfettişleri Bilgilendirildi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Personelleri tarafından Balıkesir’de faaliyet gösteren Fahri Trafik Müfettişleri bilgilendirme toplantıları düzenlendi. 

EMNİYET’TEN HUZUR OPERASYONU

Bandırma’da polis alkol satış yerlerini denetledi. Trafik ekipleri Radarla hız denetimi yaptı.

Emniyet’ten Asayiş, Trafik ve Huzur Uygulaması...

Balıkesir genelinde (87) ekip, (259) personelin katılımıyla Asayiş, Trafik ve Huzur Uygulaması yapıldı 

Sarımsaklı’da Zincirleme Kaza; 11 Kişi Yaralandı

İzmir yolu Sarımsaklı yol ayırımında 5 aracın karıştığı bir trafik kazası meydana geldi. 

EMNİYET’TEN ŞOK UYGULAMA

Burhaniye’de, Emniyet Müdürlüğüne bağlı sivil ve resmi ekipler, kentin bazı noktalarında şok asayiş ve trafik uygulaması yaptı.

Engelli Yerine Park Eden 42 Araca Ceza yazıldı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yapılan uygulamada Engelli araçları için ayrılan park yerlerine aracını bırakan 42 araç sürücüsüne 36 bin 624 ceza yazıldı. 

Ticari Araçlarda Kış Lastiği Denetlendi

        Yapılan denetimler sonucunda (3.393) araç kontrol edildi.

Traktörler Yakın Takipte; "Reflektör Tak, Görünür Ol”

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, mevsimsel koşullara bağlı olarak traktör ve diğer tarım araçlarının karıştığı trafik kazalarını azaltmak, sürücülerde trafik güvenliği bilincinin oluşturulması maksadıyla bir eğitim çalışmaları planlandı.   Bu kapsamda 01 Aralık 2023 tarihinde Bigadiç ilçesi Mecidiye mahallesinde paydaş kurumlarla birlikte "Reflektör Tak, Görünür Ol” projesi kapsamında “Trafik Güvenliği Eğitim” çalışması yapıldı.     Yapılan bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetinde, (105) traktör sürücüsüne trafik güvenliği eğitimi verildi, traktör römorklarına (210) adet reflektör takıldı. 

Jandarmadan araç ve şoförlere denetim

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması, güvenli bir trafik akışının sağlanması ve sıfır kaza hedefiyle can ve mal kayıplarının önlenmesine yönelik faaliyetlerine devam ediyor.

BİK Genel Müdürü Erkılınç: “Yanlış yollara tevessül edenler kendilerini kandırıyor”

Basın İlan Kurumu (BİK) 32. Dönem 4. Genel Kurul Toplantısı, Genel Müdür Cavit Erkılınç’ın konuşması ile başladı. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, BİK Analitik dijital ölçümleme sisteminin sorunsuz çalıştığını, kimin gerçek, kimin sahte trafik ürettiğini bildiklerini söyledi.

Alkollü ve Uyuşturuculu Araç Kullananlar Polis Kıskacında

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimleri tarafından, İl genelinde Alkol ve Uyuşturu Madde etkisi altında araç kullanan sürücülere yönelik 24-26 Kasım 2023 tarihleri arasında Trafik denetimleri yapıldı.

Karesi’de Yüksek Sesli Müzik Denetimi

Karesi İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 23 Kasım 2023 günü 21:00 ile 22:00 saatleri arasında Karesi ilçesinde bulunan cadde, sokak, park, bahçe, meydan, metruk bina veya dinlenme alanları ile benzer yerlerde vatandaşların daha rahat ve huzurlu bir yaşam sürmeleri, milli güvenlik, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesine yönelik olarak (12) ekip ve (24) personelin katılımıyla Asayiş ve Trafik Huzur Uygulaması yapıldı. Yapılan bu uygulamada; (624) şahıs sorgulandı,  (2) şahsa yüksek sesli müzik yayını yapmaktan idari işlem yapıldı. 1 şahıs suçüstü hırsızlık yaparken yakalan ve gerekli adli işlemlere başlandı. 

Burhaniye’de Kaza; 1 Kişi Öldü 2’de Yaralı Var

Burhaniye’de Hürriyet Mahallesi E 87 karayolu üzerinde hastane kavşağı ışıklarında çift taraflı bir kaza oldu. Meydana gelen sıkışmalı trafik kazası sonucu 20 UK 260 plakalı otomobil sürücüsü S.I araç içinde sıkışarak hayatını kaybetti. Kazaya karışan 33 AKL 786 plakalı diğer otomobilin sürücüsü A.Ş ve yanında bulunan K.Y yaralı olarak, kendi imkânlarıyla otomobilden hafif yaralı şekilde çıktılar. Kaza sonrası Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye Daire Başkanlığı Burhaniye Grup Amirliği tarafından müdahale edildi.

Yük ve Yolcu Taşıyan Araçlar Denetlendi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, sorumluluk alanında bulunan karayollarında ''yük ve yolcu taşıyan araç ve şoförlerin'' trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 21 Kasım 2023 tarihinde "Yük ve Yolcu Taşıyan Araç ve Şoförlerin Özel Denetim” çalışması yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda (811) araç kontrol edildi.

Edremit Bostancı’da Trafik Kazası

Edremit Bostancı Mahallesi Entur kavşağında 06 KZC 72 plakalı aracın sürücüsü M.B. direksiyon hâkimiyetini kaybedince yandaki istinat duvarlarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle araç içerisinde yaralandı. Yaralı sürücü Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler tarafından çıkarıldı ve ambulans ekiplerine teslim edildi.

Okul Çevrelerinde Kuş Uçurtulmuyor

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik ve Asayiş Timleri tarafından; ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslar ile bu yerlerin yakınında faaliyet gösteren umuma açık alanlarda çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik güvenlik önlemleri üst düzeyde alınıyor…

ÜLKÜ YOLU, KÖRFEZ TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Körfez’in trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak Ülkü Yolu’nun Ocak ayında resmi açılışını gerçekleştireceklerini müjdeledi.

Seyir Halinde Cep Telefonu Denetimi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, seyir halinde cep telefonu kullanımı sonucu oluşabilecek kazaların azaltılması ve “Algılanan Yakalanma Riski Duygusunun Arttırılması” maksadıyla, 17 Kasım 2023 tarihinde “Seyir Halinde Cep Telefonu Denetimi” faaliyeti icra edildi Yapılan denetimler sonucunda (1.995) araç kontrol edilmiştir.

Jandarma Trafikten “Önce Yaya” Mesaisi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarması tarafından; İçişleri Bakanlığının “Önce Yaya Uygulaması” talimatı gereğince toplumsal duyarlılığın artırılması ve yayaların karıştığı trafik kazalarının azaltılmasına yönelik olarak 15 Kasım 2023 tarihinde “Yaya Önceliği Özel Denetimi” çalışması yapıldı.          Yapılan denetimler sonucunda (845) aracın kontrol edildiği bildirildi. 

Yük ve Yolcu Taşıyan Araçlara Sıkı Denetim

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasının, sorumluluk alanında bulunan karayollarında ''yük ve yolcu taşıyan araç ve şoförlerin'' trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, "Yük ve Yolcu Taşıyan Araç ve Şoförlerin Özel Denetim” uygulaması yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda (873) araç kontrol edildiği bildirildi.

Yük Ve Yolcu Taşıyan Araç Ve Şoförlerin Özel Denetim

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, sorumluluk alanında bulunan