Yangın Haberleri
SON DAKİKA

Yangın Haberleri

YANGIN VAARR!..

Beyler... Vatandaş perişan, vatandaş aç. Kiralar almış başını gidiyor. Çarşıda, pazarda her şey ateş pahası. Halkımız geçim sıkıntısı çekiyor. İşçi, memur, köylü ,esnaf kötü durumda. İnsanlarımız artık yoksulluk değil açlık sınırının altında bir yaşam sürüyor. Siyasilerden çözüm istiyoruz. Onlar ne yapıyor. İktidar yanlıları yaşananların üstünü örtmeye, muhalefet ise istismar etmeye çalışıyor.(K.Ş) SİZDEN GELENLER

Yatalak İki Kişi Yanan Binada Mahsur Kaldı

Edremit Camivasat Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde Simgem Apt. no:113’te bulunan beş katlı binanın 1. katındaki 2. nolu dairede yangın meydana geldi. 

SERKAN SARI: BALIKESİR'DE ÇELTİK ÜRETİCİLERİMİZ İSYANDA

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, çeltik üretiminde söz sahibi olan Balıkesirli üreticilerinin sorunlarını Meclis’te gündeme getirdi. CHP’li Serkan Sarı “Tarımın başkenti Balıkesir'de çeltik üreticilerimiz isyanda, ürettiğinin karşılığını alamıyor çünkü AKP tarladaki yangını görmüyor” dedi.

Edremit’ten Çanakkale’ye 250 Zeytin Fidanı

Edremit Belediyesi Ağustos ayında Çanakkale’de yaşanan orman yangınından etkilenen köylere fidan desteği verdi. Başkan Selman Hasan Arslan’ın talimatıyla yaraların sarılması için harekete geçildi.

DEREÇİFTLİK MAHALLESİNDE DAM YANIYOR…

Altıeylül ilçesi Dereçiftliği Mahallesinde saat 15.00 sularında bir hayvan damında sahibinin kaynak makinasıyla çalışma yaparken çıkan kıvılcım yangına sebep oldu. Yangın başlayınca dam sahibi 200 baş kadar hayvanını dışarıya çıkarmaya çalışırken kendiside yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yangını Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 4 araç ile Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri söndürme çalışmasına başladı.

İtfaiye Teşkilatına 42 Milyon Liralık Yeni Envanter Desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 6 milyon 857 bin lirası gönüllü kuruluşlara olmak üzere İtfaiye teşkilatına toplam 42 milyon liralık yeni araç ve ekipman desteği yaptı. 6 itfaiye aracı, hayat kurtaran – yangın noktası tespit edebilen termal drone; düzenlenen törenle hizmete alındı. ‘Yeniden net talimat veriyorum’ diyen Başkan Yılmaz, ‘Türkiye’nin neresinde, ne olursa hızlı bir şekilde yola çıkın ve olaya müdahale edin” dedi.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın:‘Belediyelerimiz Çanakkale’deki Yangın İçin Seferber Oldu’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; dün başlayan ve hala devam eden Çanakkale’deki orman yangınıyla ilgili belediyelerin seferber edildiğini açıkladı. CHP’li Akın, “AFAD ile koordineli bir şekilde Çanakkale’deki yangınla mücadele için toplam 40 ağır araç ve 50 personel çalışma yürütüyor. Talep gelmesi durumunda bütün büyükşehir belediyelerimiz yardıma hazır” açıklamasında bulundu.

Ateş Kuşu , Mağaratepe’de

Orman Genel Müdürlüğü, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünce Güney Marmaradaki yangına hassas ve değerli ormanlarını korumak için 1 adet Ateş Kuşu’nu Erdek İlçesi Mağaratepe’de konuşlandırmıştır.

Önce Tedbir Sonra Tevekkül…

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğümüz Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğünde Deprem ve Yangın tatbikatı yaptı.

AYVALIK YANGIN TEHLİKESİNİ SAVUŞTURDU

TEHLİKESİNİ SAVUŞTURDU ????BALIKESIR Turizm’in başkenti #Ayvalık‘ta çıkan yangın korkulu anlar yaşatırken, üstün gayretler sonucu kontrol altına alındı.

Dursunbey Naiplerde Yangın kortuttu...

Dursunbey’e bağlı Naipler Mahallesinde orman alanında saat 16.00’da yangının başladığı Vali Hasan Şıldak tarafından açıklandı. Yangına çok hızlı bir şekilde havadan ve karadan müdahale başlatıldı.  5 helikopter ve 2 uçakla söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Hasan Şıldak ilerleyen dakikalarda bir açıklama daha yaparak: ”Orman yangını yapılan etkili müdahaleler sonucunda kontrol altına alınmıştır ”dedi 

Orman Yangınları İçin Uyarı Yapıldı

İçinde bulunulan günlerde hava sıcaklıklarının yükselmesi ve daha da artacak olması sebebiyle riski artan orman yangınlarına karşı dikkatli olunması için vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

SUSURLUK BALIKDERE MAHALLESİNDE YANGIN

Susurluk Balıklıdere Mahallesinde meydana gelen buğday ekili arazi yangınına Balıkesir İtfaiyesi Susurluk Grup Amirliği ekipleri tarafından müdahale edildi. T. B. 'ye ait 25 dönüm, M. A. 'ya ait 10 dönüm, Ö. B. 'ye ait 25 dönüm, A. B. 'ye ait 10 dönüm, G. G. ' ye ait 5 dönüm buğday ekili arazi zarar görerek kullanılamaz hale geldi.

Ahmet Akın:‘Orman Yangınlarına Karşı Tedbirli Olunmalı’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Akdeniz iklim sistemi içerisinde yer alan kentlerde yaz aylarıyla birlikte yangın riskinin arması nedeniyle CHP’li belediyelerin orman yangınlarına karşı dikkatli olması ve tedbir almaları yönünde talimat verildiğini bildirdi.

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplandı

Vali Hasan Şıldak başkanlığında Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

Edremit Belediyesi’nde Yangın Tatbikatı

Edremit Belediyesi’nde, Garaj ve Kademe Amirliği’nde görev yapan şoförlere ve ikmal ekibine yangın ve acil durum eğitimi verildi.

Şehit Babasından Yanan Evini Yaptıran Başkan Yılmaz’a teşekkür

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehit babasının yangında küle dönen evini, Başkan Yücel Yılmaz’ın söz verdiği gibi yeni baştan inşa etti.

Edremit’te Ev Yangını: 2 Kişi ve Köpek Kurtarıldı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir evde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Yangın esnasında evde 2 kişi ve bir de köpek vardı.

Mahmudiye'de Tek Ev Yandı

Kepsut'un Mahmudiye kırsal Mahallesi'nde çıkan yangında Mehmet Ali Ertop'a ait tek katlı ev yandı.

Kepsut’ta Tehlikeli Orman Yangını…

Kepsut’a bağlı Mehmetler- Mestanlar ve Durak Mahalleleri arasında kalan kalan ormanlık alanda yangın çıktı.

4 Bin Bilinçli Nesil Direksiyon Başında

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bilinçli nesiller yetiştirmek için inşa ettiği minyatür şehir Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda yaklaşık 4 binden fazla öğrenciye; yangın söndürme, ilk yardım, bilinçli bisiklet kullanımı ve trafik kurallarını aşıladı.

Manyas’ta Ev Yangını: 2 Yaralı

Balıkesir’in Manyas ilçesine bağlı Çavuşköy Mahallesi’nde bir evde meydana gelen yangında 2 kişi yaralandı.

Yeşil Vatanı Koruyucu Tedbirler Alınıyor

Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplantısında orman yangınlarına karşı alınacak ilave tedbirler ve olası yangınlarda yapılması gereken uygulamalar ele alındı.

Marmaris’e Büyükşehir’den VETBÜS, VETBÜLANS ve Mama Desteği

Marmaris’te meydana gelen orman yangınında zarar gören canlılara yerinde müdahale ile klinik hizmeti sunacak olan VETBÜS, hasta ve yaralı hayvan nakil aracı VETBULANS ile içi mama dolu 1 araç Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından bölgeye gönderildi.

Ahmet Akın: "Yaz Gelince Türkiye de Balıkesir de Diken Üstünde"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir’in yaklaşık 650 bin hektarlık orman alanına sahip ve orman yangınları konusunda çok hassas bir bölgede olduğunu belirterek: "Yaz gelince Balıkesirliler diken üstünde olmak istemiyor” dedi.

Balıkesir’de Orman Yangınlarına Karşı Üst Düzey Dikkat

Yaz aylarında yangın tehlikesi bulunan orman alanlarında Balıkesir genelinde tüm tedbirler alındı. Mayıs ayının başında toplanan Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu ayrıntılı olarak aldığı kararlarla yangınlara karşı alınacak önlemleri belirledi.

Bandırma’da Ev Yangını

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bir evde şarj cihazından çıktığı tahmin edilen yangın İtfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

İtfaiye Erleri Komando Gibi Eğitim Alıyor

Marmara ve Ege Bölgesi’nde meydana gelen yangın, deprem ve sel baskınlarında önemli bir rol oynayan 50 kişilik Yıldız Arama Kurtarma ekibi, özel eğitimli iz sürme köpekleriyle birlikte Değirmen Boğazı’nda geceli gündüzlü eğitim kampına girdi.

Edremit’te Araç Yangını

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir otomobil bilinmeyen bir sebeple alevlere teslim oldu.

Sındırgı’da Ev Alev Alev Yandı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bir evde çıkan yangın İtfaiye ve Orman Bölge ekiplerinin müdahalesiyle diğer evlere sıçramadan söndürüldü.