Yaşam Haberleri
SON DAKİKA

Yaşam Haberleri

23 Nisan coşkusu Altıeylül’de yaşanacak

Atatürk Parkı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’nde çocuklar aileleriyle birlikte 23 Nisan coşkusunu hep birlikte yaşayacak.

ŞEHİRLİ: SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN GURUR DUYDUM

Altıeylül Belediyesi, vatani görevini yapmak için askere gidecek gençlere yönelik özel bir program düzenledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’nde bulunan Tomruk Kafe’de askere gidecek gençlerle bir araya gelen Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, “Şimdiden sizlere hayırlı tezkereler diliyorum’ dedi.

ALTIEYLÜL HASAN AVCI DEDİ

Balıkesir tarihinde böyle birliktelik, Balıkesir tarihinde böyle güçlü, heyecanlı, coşkulu bir seçim kampanyası yaşamamıştır. ‘Altıeylül’den Bağımsız adayım’ dediği günden bugüne kadar; haklı yürüyüşün, haklı çıkışın, hiç düşünmeden, hiç başkalarının lafına bakmadan Altıeylüllüler Hasan Avcı’nın yanında dimdik durarak güçlü bir kampanyaya imza atmanın gurunu yaşadılar. Bu haklı gurur, bu haklı heyecan 28 Mart Perşembe günü ‘Milletimizle Yürüyoruz’ yürüyüşle Altıeylül’e ve Balıkesir’e damgasını vurdu.

Büyükşehir’den kırsal mahallelere çok amaçlı salon

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kırsal mahallelere yönelik gerçekleştirdiği projelere bir yenisini ekliyor. Bu kapsamda tüm kırsal mahallelere çok amaçlı salon inşa edilerek günlük ve sosyal yaşam standartları artırılacak. 

Yücel Yılmaz, her yıl 10 bin konut inşa edecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BALTOK Sosyal Konutları ve BALKENT Konutları ile güvenli bir yaşamın kapılarını aralıyor. Başkan Yücel Yılmaz, “Afetlere dirençli ve uygun fiyatlı sosyal konut projelerimiz, yılda 10 bin hemşehrimizi ev sahibi yapacak” dedi.

Başkan Yılmaz’dan hayvanseverlere müjde!

Başkan Yılmaz’dan hayvanseverlere müjde! Edremit’te Mutlu Patiler Buluşmasına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan hayvanseverlere müjde; 20 ilçeye Mobil Rehabilitasyon Merkezi ve Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi geliyor. Ayrıca şehirde Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanları oluşturulacak.

"EDREMİT ’TE ÇÖP SORUNU BİTTİ!"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit ilçesinde çevre sorunlarına karşı önemli bir adım atarak çevre dostu atık yönetimi uygulamalarını hayata geçirdi. Başkan Yücel Yılmaz’ın liderliğindeki Büyükşehir, vahşi depolama sorununa kalıcı çözümler getirerek ilçenin yaşam kalitesini artırıyor.

"EDREMİT’TE SOKAK HAYVANLARI İÇİN SEVGİ!"

Edremit Tam Teşekküllü Tedavi Merkezi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla hayata geçirildi. Edremit'te, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek adına Büyükşehir Belediyesi önemli bir adım atarak Türkiye'ye örnek olan "Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi" sokak hayvanlarının bakımı ve tedavisi konusunda kritik bir rol üstlenerek acil durumlarda anında müdahale imkânı sağlıyor.

‘’CAN DOSTLARIMIZIN 7/24 MOBİL HİZMETLE YANINDAYIZ ‘’

Edremit ve 20 İlçede Can Dostlarına Sağlık ve Şefkat! Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sokaktaki can dostlarına yönelik öncü hizmetleri ile dikkat çekiyor. VETBÜS ve VETBULANS araçlarıyla sadece veteriner müdahaleleri sokaktaki can dostlara sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralıyor.

Okullarda "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" eğitim kurumlarında öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın katılımıyla devam ediyor.

SAVAŞTEPE’DE YÜCEL YILMAZ’A SEVGİ SELİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Savaştepe’de büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılandı. Savaştepe’de yaşam kalitesini yükseltmeye devam edeceklerini söyleyen Yılmaz, ilçenin her noktasında yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları ile yeni terminal binası inşasının sürdüğünü söyledi.

YANGIN VAARR!..

Beyler... Vatandaş perişan, vatandaş aç. Kiralar almış başını gidiyor. Çarşıda, pazarda her şey ateş pahası. Halkımız geçim sıkıntısı çekiyor. İşçi, memur, köylü ,esnaf kötü durumda. İnsanlarımız artık yoksulluk değil açlık sınırının altında bir yaşam sürüyor. Siyasilerden çözüm istiyoruz. Onlar ne yapıyor. İktidar yanlıları yaşananların üstünü örtmeye, muhalefet ise istismar etmeye çalışıyor.(K.Ş) SİZDEN GELENLER

Milletvekili Canbey'den Tam Saha Pres

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, TBMM’deki yoğun yasama ve yurt dışı çalışmaları arasında 31 Mart Belediye Başkanlığı seçimleri için de saha çalışmalarına hız verdi. 4 günde 6 ilçeyi dolu dolu ziyaret eden Milletvekili Canbey; “31 Mart için hedefimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz olmak üzere 21’de 21 yapmak. Çünkü Balıkesirli hemşehrilerimiz bilir, gerçek belediyecilik AK Parti’dir.” dedi.

BALBUCKS, şehre yayılmaya devam ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ünü tüm ülkeye yayılan markası BALBUCKS, şubeleşmeye ve tüm şehre yayılmaya devam ediyor. 7’den 77’ye herkesin; muhteşem lezzetleri, nezih ortamı ve uygun fiyat politikası dolayısıyla tercih ettiği BALBUCKS’ın 3. şubesi Avlu Yaşam Merkezi’nde açıldı.

Karesi Petrol Ofisi yıkılıyor, Çay Deresi bitiyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çay Deresi 3. Etap ile yeni bir sosyal yaşam alanı şehre kazandırırken, Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nin karşısındaki, Karesi Petrol Ofisi’ni de yıkıp, yeni yol güzergâhları açarak şehrin trafiğini rahatlatacak.

KARESİ’DE YENİ PARKLAR İNŞA EDİLİYOR

Karesi Belediyesi, Adnan Menderes Mahallesi’nde 135. Cadde üzerinde bulunan 8 bin 850 metrekarelik alanı park ve yaşam alanına dönüştürmek için çalışmalara başladı.

Büyükşehir 4. skate parkı açıyor

Kentin her bir karışına hizmet götüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; şehir merkezinde bulunan Avlu Yaşam Merkezi ile Atatürk Parkı’nın ardından Bandırma Sahili’nde skate park oluşturan Büyükşehir Belediyesi şimdi de Akçay’a skate park kazandırıyor.

BALBUCKS İKİNCİ ŞUBESİNİ AVLU’YA AÇIYOR

Gençlerin, fenomenlerin ve ünlülerin uğrak noktası haline gelen BALBUCKS’ın ikinci şubesi, Avlu Yaşam Merkezi’nde açılacak. Başkan Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla hayata geçirilen BALBUCKS kafeler, yoğun istek üzerine ilerleyen zamanda 20 ilçenin tamamında şubeleşecek.

“ENGELSİZ YAŞAM”

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş 3 Aralık dünya engelliler günü sebebiyle düzenlenen programa katıldı.

Erdekli Gazeteci Ertan Vefat Etti

Yeni Erdek Gazetesi imtiyaz sahibi, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti kıdemli üyesi Yaşar Mehmet Akif Ertan vefat etti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Ertan, ani bir rahatsızlık sonucu getirildiği Balıkesir'deki özel hastanede yaşamını yitirdi. 

Karesi’de Yüksek Sesli Müzik Denetimi

Karesi İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 23 Kasım 2023 günü 21:00 ile 22:00 saatleri arasında Karesi ilçesinde bulunan cadde, sokak, park, bahçe, meydan, metruk bina veya dinlenme alanları ile benzer yerlerde vatandaşların daha rahat ve huzurlu bir yaşam sürmeleri, milli güvenlik, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesine yönelik olarak (12) ekip ve (24) personelin katılımıyla Asayiş ve Trafik Huzur Uygulaması yapıldı. Yapılan bu uygulamada; (624) şahıs sorgulandı,  (2) şahsa yüksek sesli müzik yayını yapmaktan idari işlem yapıldı. 1 şahıs suçüstü hırsızlık yaparken yakalan ve gerekli adli işlemlere başlandı. 

Başkan Yılmaz, Dünya Şehirler Günü’nde konuştu

Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen Dünya Şehirler Günü’nün açılış konuşmasını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz yaptı. Başkan Yılmaz “Yerel yöneticiler olarak atık üretmeyen bir yaşam modelini benimsiyor; bu harekete öncülük edecek şehirleri inşa etmek için çalışıyoruz.” dedi.

SAMİ GÖKDENİZ VEFAT ETTİ

Balıkesir Siyasetinin önemli ismi, önceki dönem Balıkesir Belediye Başkanlarından Sami Gökdeniz, bu sabaha karşı tedavi gördüğü hastanede vefat etti. İki dönem Belediye Başkanlığı yapan ve çok hareketli bir süreç yaşayan Sami Gökdeniz, Belediye Başkanlığının ardından avukat olarak hayatını devam ettirdi. Son dönemde kızını ve eşini de kaybeden Sami Gökdeniz 78 yaşında yaşamını yitirdi. Sami Gökdeniz’in cenazesinin yarın (27 Ekim 2023) Cuma Namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Başçeşme mezarlığında toprağa verilecek. Balıkesir Haber TV olarak Sami Gökdeniz’e Allahtan rahmet ailesine başsağlığı ve sabırlar dileriz.

Engin Altan Düzyatan Büyükşehir’e Hayran Kaldı

Dizi ve sinema oyuncusu Engin Altan Düzyatan, BALMEK, DGM Çamlık Millet Kütüphanesi ve Avlu Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Merkezleri tek tek gezen Düzyatan hayranlığını gizleyemedi.

100. Yılda Altıeylül Belediyesi’nden Dolu Dolu Etkinlik

Altıeylül Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında 1 hafta içerisinde dolu dolu etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Cumhuriyetin 100. Yılını coşkuyla kutlamaya devam eden Altıeylül Belediyesi 100 öğrenci ile öncesinde Anıtkabir’e ziyaret, sonrasında Atatürk Anıtı, Ali Hikmet Paşa Meydanı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi önünde 100 Efeyle Zeybek oyunu, bugünde Cumhuriyetin 100. Yılı 100 Türk Büyüğünün ismini taşıdığı çınar ağacı fidan dikimi gerçekleştirildi.

“Yaşam Tüneli”nde Sürücü ve Yolcu Eğitimi Veriliyor… 

Balıkesir - Bursa yolu üzerinde Susurluk İstasyon Amirliği önündeki Yaşam Tüneli'nde; 16 - 20 Ekim 2023 tarihleri arası sürücü ve yolculara trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırmak için eğitim verildi.

81 İle Örnek Spor Kompleksi AHP

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’ni; tam donanımlı bir spor ve yaşam kompleksine dönüştürerek yeniden hizmete açtı. Şehrin spor yaşamına büyük katkı sunacak olan komplekste, geleceğin başarılı sporcuları en güzel imkânlarla yetişecek.

AHP, 17 EKİM’DE AÇILIYOR

Amatör spor kulüplerine 100 milyon lira maddi destek sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şimdi de tam donanımlı 5 futbol sahalı 127 bin metrekarelik alanıyla bölgenin en büyük spor ve yaşam kompleksi Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’nin açılışını 17 Ekim’de gerçekleştiriyor.

Atatürk Yaşam Kompleksi 7’den 70’e Herkese Hitap Ediyor

Altıeylül Belediyesi Altıeylül’e yakışan projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Seçildiği günden bugüne kadar Altıeylül’ü daha yaşanabilir ilçe yapma yolunda emin adımlarla yürüyen Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı'nın projeleri bir bir hayata geçiyor.

SERKAN SARI:AKP’NİN SAĞLIK POLİTİKALARI HEKİMLERİ İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, insanları yaşatmak için emek veren hekim ve sağlık çalışanlarının yaşam mücadelesi verdiği belirterek, “Ne yazık ki hekim ve sağlık çalışanlarımızı ekonomik soykırım, güvencesiz çalışma hayatı, yoğun çalışma koşulları, idare baskısı