Zağnos Paşa Camisi Haberleri
SON DAKİKA

Zağnos Paşa Camisi Haberleri

Başkan Ahmet Akın, Kadir Gecesi’nde Balıkesirlilerle buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Zağnos Paşa Camisi Meydanı’nda düzenlediği iftar yemeği ve Kadir Gecesi programında on binlerce Balıkesirliyle bir araya gelerek sevgi seliyle karşılandı. Programda konuşan Başkan Akın “Balıkesir benim ailem. Bu ailenin hayırlı evladı olmaktan başka hiçbir isteğim yok” dedi. 

Çanakkale Şehidi Yüzbaşı Necati Bey, Kabri Başında Anıldı

18 Mart Çanakkale zaferinin 109 yılında Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Zağnos Paşa Camisi haziresinde yatan Şehit Yüzbaşı Necati Bey'i kabri başında andı.

SUÇIKTI ŞİİR AKŞAMLARI NA ŞİİR SEVERLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

30 yıl önce birkaç üstat şairin girişimleriyle başlayan Suçıktı Şiir Akşamları; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Dursunbey Belediyesi iş birliğinde düzenlenen organizasyonla 24.’cü kez gerçekleştirildi. Tarihi Zağnos Paşa Camisi Meydanı ve Dursunbey Suçıktı Mesire Alanı’nda halkın arasında toplanan şiir meclislerine, şiir severler büyük ilgi gösterdi.

Başkan Yılmaz, 10 Bin Kur’an-ı Kerim Dağıttı

Regaip Kandili vesilesiyle Zağnos Paşa Camisi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İsveç’te kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıyı kınadı. Başkan Yılmaz, “Kur’an-ı Kerim bizim kutsalımız, asla dokundurmayız. Bu durumu protesto ediyor ve camilerimizde binlerce Kur’an-ı Kerim dağıtıyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz:" AHP Meydanı’ndaki Şadırvan Yeniden Göz Kamaştıracak"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın, Balıkesir’in her yerindeki kadim şehircilik anlayışını, tarihin ve medeniyetin tüm unsurlarını ortaya çıkarmak için gece gündüz çalıştığı belirtildi. Başkan Yılmaz, gece yarısı; devam eden Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda Şadırvan Restorasyonu, Zağnos Paşa Camisi Meydanı 2. Etap ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceledi, işçilere kolaylıklar diledi.

Balıkesir’e Yeni Yatırım Müjdeleri

Zağnos Paşa Camisi çevre düzenlemelerini inceleyen ve çalışmalardan memnuniyetini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir müjde de Milli Kuvvetler Caddesi, Ali Hikmet Paşa Meydanı, Mekik ve Çavuş sokakları için verdi. Yeni sağlıklaştırma projelerinin ihalelerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Zağnos Paşa Camii’ne Atatürk Rölyefi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Mehmet Akif Ersoy'un hitabetlerinin yer aldığı rölyef, dev Türk Bayrağı ve Hilal; Kuvayi Milliye’nin başkenti Balıkesir Zağnos Paşa Camisi meydanının tam ortasında yer alacak.

Şehir ve İnsan

Zağnos Paşa Camisi'nin Tarihi ve Bilinmeyen Yönleri