Zağnospaşa Haberleri
SON DAKİKA

Zağnospaşa Haberleri

‘10 NUMARA KENTE 10 NUMARA HİZMET’

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, 2024’ün ilk sabahında Zağnospaşa Meydanı ile çevresindeki sokaklarda hemşerileri ve belediye çalışanlarıyla buluştu. Akın, “Balıkesir çok daha iyisini hak ediyor. 10 numara kente, 10 numara hizmet edeceğiz” dedi.

ZAĞNOSPAŞA’DA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Balıkesir Sivil Toplum Platformu’nun organizesiyle bugün Cuma namazından sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi Zağnospaşa Camii’nde de İsrail’de vefat eden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Celal Sürgeç’in kıldırdığı cenaze namazının ardından, Sivil Toplum Platformu adına Ali karataş bir konuşma yaparak İsrail’i Büyük bir nefretle kınadı.

İLYAS KARACA BABASI İÇİN PİLAV AYRAN HAYRI YAPTI

Şehrimizin ve 2. Sakarya Mahallesinin iş adamlarından olan İlyas Karaca babası Yılmaz Karaca için Zağnospaşa camii önünde bir pilav ayran hayrı düzenledi.

Balıkesir Kuva-yi Milliye Gençlik Platformu:”Kılıçdaroğlu’na bizden Oy Yok”

Balıkesir Kuva-yi Milliye Gençlik Platformu bu sabah saatlerinde Zağnospaşa Camii önünde toplanarak, manifesto niteliğinde bir açıklama yaptı. Açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu işaret edilerek kendisine oy verilmeyeceği vurgulandı.

Bakan Kurum: “İlk Evim Projesine Balıkesir’den 42 bin başvuru oldu.”

Dünya Habitat Günü için Balıkesir’e gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Valilik, Ak Parti İl Başkanlığı ve Büyükşehir ziyaretlerinin ardından geldiği Zağnospaşa Camii Meydanında bir basın açıklaması yaptı. Bakan Kurum,  Türkiye’den Anadolu coğrafyasından tabiat harikası Balıkesir’den, tüm dünyaya “artık kimseyi geride bırakmayalım yeryüzünde savaş çatışma istemiyoruz” diye mesaj verdiklerini söyledi.

Paşa Camii Çevresi İkinci Etabıyla Bütünleşecek

600 yıllık Zağnos Paşa Camii’nin çevre düzenlenme çalışmaları ikinci etabıyla devam ediyor. Yeraltı otoparkının yalıtım çalışmalarının tamamlanmasının ardından ikinci etap da birinci etaptaki gibi yine Ermişler ailesi tarafından bağışlanan mermerler döşenerek bütünlük sağlanacak.

Şehir ve İnsan

Zağnos Paşa Camisi'nin Tarihi ve Bilinmeyen Yönleri

Efsane Okul Müdürlerinden Arkadaşlarına Vefa

Balıkesir’de uzun yıllar çeşitli okullarda müdürlük yapan çalıştıkları okullarda fark yaratan ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Zağnospaşa İlköğretim Okulu ve Burhan Erdayı İlköğretim Okulu eski müdürlerinden Şaban KÖSE ile Plevne İlköğretim Okulu eski müdürlerinden Cahit BAYRAKÇI için lokma hayrı düzenlendi.