Zam Haberleri
SON DAKİKA

Zam Haberleri

ALGEM REKOR KIRDI

Balıkesir’de örneği olmayan ve Türkiye’de örnek gösterilen Altıeylül Belediyesi, ALGEM bünyesinde ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olmaya devam ediyor. Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi (ALGEM)’de çocuk üniversitesi, üniversite hazırlık kursları, başarılı olan kadınlara mikro finans şubesi vasıtasıyla faizsiz kredi desteği ve ayrıca 7 yıl içerisinde toplamda 50 bin aileye yardım eli uzatıldı.

KOCAAVŞAR’A DÜĞÜN SALONU SÖZÜ

Seçim çalışmalarına Kocaavşar Mahallesi’nde sürdüren ve düzenlenen mitingte konuşan Karesi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dinçer Orkan, CHP’nin adayına da göndermelerde bulundu. Orkan, “Ey iki arkadaş siz daha dün AK Parti’deydiniz, ne oldu da Cumhuriyet Halk Partili oldun? Bizde 6 Ok var nedir diye sorsunlar mı? Bilebilirler mi? O zaman ellerinden tutum Karesi Atatürk Evi’ne götürecekler. Orada o avukatlara Atatürk inkılaplarını gösterecekler” dedi.

Eğitim Ailesinde Birlik ve Beraberlik Pekişiyor

Paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri vurgulayan bir zaman dilimi olan Ramazan ayında; bu değerleri pekiştirerek birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek amacıyla eğitim ailesi ile yöneticileri bir araya getiren etkinlikler devam ediyor.

ÇOCUKLAR MUTLU ALTIEYLÜL MUTLU

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, "Altıeylül'de çocuklarımızın mutluluğu her şeyden önemli. 19 Ocak tarihinde başlayan ve okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocuklarımızın aileleriyle birlikte güzel vakit geçirmelerini sağlamak için Altıeylül'de bir ilki gerçekleştirdik. Buz Pateni Eğlencesi ile doyasıya eğlenen ve ilk defa paten kayma şansı bulan çocuklarımız güzel zaman geçirdi. 12 Mart tarihinde son bulan Buz Pateni Eğlencesine bu zamana kadar 20 bin kişi katılım sağladı" dedi.

“ALTIEYLÜL’DE DESTAN YAZACAĞIZ”

Altıeylül Belediye Başkanı ve Bağımsız Altıeylül Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çandır-Balıklı-Köylüköy’de vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Adayı Avcı, “Bu güzel buluşmada her zaman olduğu gibi bizleri yine yalnız bırakmayan siz değerli Altıeylüllü vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. ”dedi.

EDREMİT’de BALMEK KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Edremit ’e açtığı, BALMEK (Balıkesir Meslek Edindirme Kursları) eğitim programları yoğun ilgiyle adından söz ettiriyor. Balmek, Edremit kurs merkezinde, 30 branşta binlerce kursiyere uzman eğitmenler eşliğinde ücretsiz eğitimler sayesinde sadece hobilerini geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda bu becerileri mesleğe dönüştürerek aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

"ÜRETİME TAM DESTEK, GÜÇLÜ GELECEK!"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, zeytin üreticilerine olan desteğini sürdürüyor. Büyükşehir, Edremit’te zeytincilikle uğraşan çiftçilere 10 bin adet zeytin kasası ve 8 bin toplama örtüsü dağıttı. Bu destek sadece malzeme sağlamakla sınırlı kalmadı, aynı zamanda zeytinliklerin yollarının açılması konusunda da önemli adımlar atıldı.

KAFES 45 OPERASYONUYLA 3 ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

Aydın, Kastamonu ve Balıkesir merkezli İl’de eş zamanlı olarak düzenlenen “KAFES-45” Operasyonlarında; 3 Suç örgütü çökertildi

YESİLÇAM'IN BALIKESİR'Lİ USTA OYUNCUSU SEVDA FERDAĞ VEFAT ETTİ..

Yeşilçam döneminin ünlü oyuncularından Sevda Ferdağ, sabah saatlerinde İstanbul Cihangir'deki evinde hayatını kaybetti. Ferdağ uzun zamandır rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

BAŞKAN ORKAN PAZAR ESNAFIYLA BULUŞTU

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Karizma pazar yerini ziyaret ederek pazarcı esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Orkan, Karesi Belediyesi olarak her zaman esnaf ve vatandaşın yanında olduklarını söyledi.

İşçi dostu Başkan Yücel Yılmaz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; HAK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Bem-Bir-Sen Başkanı Levent Uslu ile birlikte “İşçi ve Memur Sendikaları Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü”nü imzaladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde çalışan işçilere yüzde 75 oranında zam yapıldı.

Murat Uysal’ın adı üniversitede yaşayacak

Balıkesir Üniversitesi Burhan Erdayı Spor Salonunda yer alan antrenman salonuna, vefat eden Bigadiç Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden aynı zamanda AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Öğr. Gör. Hüseyin Murat Uysal’ın adı verildi.

Selman Hasan Arslan'dan İşçiye Veda Zammı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan belediye işçileriyle Edremit Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya geldi. Müjdeli haberi işçiye kendisi veren Başkan Arslan, emekçilerin maaşlarına rekor zam yaptı.

Çocuk istismarcılarına 20 ilde operasyon

Bakan Yerlikaya 20 ilde Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Sibergöz-16" Operasyonlarında 35 şüpheli yakalandığını duyurdu.

Sahil Güvenlik Zamansız Avlanma ve Satışa Dur Dedi

Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve TCSG-6 Sahil Güvenlik Kontrol Timi tarafından gerçekleştirilen operasyonla, zamansız avlanan  ürünlere el koyarak naklini engelledi.

Serkan Sarı: “Siz buna zam mı diyorsunuz”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye yükseltilmesine tepki göstererek, “Siz buna zam mı diyorsunuz” dedi.

ALIM GÜCÜNDE 10 YILDA YÜZDE 341 KAYIP VAR

CHP’Lİ SERKAN SARI: SON ZAMDAN SONRA ASGARİ ÜCRET KUR BAZINDA YÜZDE 46 ERİDİ

Türkiye'nin İlk Madencilik Lisesi Nitelikli İş Gücü Yetiştiriyor

Balıkesir'de meslekî ve teknik eğitim veren kurumlar; ülkemizin geleceğinde söz sahibi olan öğrencilerin hem teorik hem de pratik eğitimler ile ilgi alanlarında meslek sahibi olmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda başarılı proje ve çalışmalarla ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan nitelikli iş gücü yetiştiriyor.

Türk Sağlık Sen: “Maaşlara Yeniden Değerleme Yüzde 58 Zam İstiyoruz”

2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Teklifine bakıldığında, birikmiş yüzde 26,5 zam öngörüldüğüne dikkat çeken Türk Sağlık Sen; bir açıklama yaparak, zam oranı olan yüzde 58 yeniden değerleme oranı kadar artış yapılmasını istedi…

BALBUCKS İKİNCİ ŞUBESİNİ AVLU’YA AÇIYOR

Gençlerin, fenomenlerin ve ünlülerin uğrak noktası haline gelen BALBUCKS’ın ikinci şubesi, Avlu Yaşam Merkezi’nde açılacak. Başkan Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla hayata geçirilen BALBUCKS kafeler, yoğun istek üzerine ilerleyen zamanda 20 ilçenin tamamında şubeleşecek.

Canbey:”Şehrimize Kalıcı Eserler Bırakmaya Çalışıyoruz”

Dr. Mustafa Canbey: “Eser siyaseti anlayışıyla yüzyılda yapılabilecek sayısız yatırımları milleti için 22 yıla sığdıran AK Parti’miz her zaman umudun ve başarının adı olmuştur.” dedi.

Canbey; “Gerçek engel; engellileri eksik gören kalplerdedir

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Canbey; “Çağdaş ve sosyal devlet olma anlayışımızın gereği olarak, engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için çalışmak her zaman önceliğimiz olmuştur.” dedi.

BİROL ŞAHİN: ”AK PARTİ’DE HİÇ GÖREV TALEP ETMEDİM”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Birol Şahin, Balıkesir Haber TV’ye bir nezaket ziyaretinde bulundu. Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Karaca ile bir süre sohbet eden Şahin, gündemle ilgili olarak da kısa bir açıklamada bulundu. Şahin, Ramazan Karaca’nın yerel seçim ve adaylıklar konusundaki sorusuna: ”Ben yıllardır Ak Partideyim hiçbir zaman görev istemedim” dedi.

81 İlde Kadına Şiddete Karşı Mücadele Anlatıldı 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında 81 ilde Ak Parti Kadın Kolları tarafından açıklama yapıldı. Eş zamanlı olarak Balıkesir’de de düzenlenen basın açıklamasını İl Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz, İl Başkanı Mehmet Aydemir'in de katılımıyla yaptı.

Balıkesir Yurtlarında Projeler Aktif Olarak Uygulanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençler için ders dışı zamanlarını olumlu bir şekilde değerlendirmek, kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, potansiyellerini gösterebilmelerine imkân sağlamak, hayatın her alanına etkin katılımlarını arttırmak amaçları doğrultusunda yürütülen birçok çeşitli proje Balıkesir Yurtlarında aktif olarak uygulanıyor.

Nace Kodu Limit Sınırlandırılması Kaldırıldı

Esnafın uzun zamandır beklediği NACE esnaf kodlarında değişiklik yapıldı. Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, işletme kredisi üst limitinin yükseltildiğini belirtti. 

EMNİYET’TEN MÜTHİŞ OPERASYON; 61KİŞİ YAKALANDI

Dün sabah 07.00 itibariyle (105) hedef şahıs ve adrese yönelik eş zamanlı olarak yapılan operasyon sonucunda çeşitli suçlardan aranan (61) kişi yakalanarak gözaltına alındı. Adliyedeki işlemleri sonrası (45) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

JANDARMADAN HIRSIZLARA OPERASYON

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, evden hırsızlık olayının çözülmesine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Gönen ilçesinde hırsızlık malını kabul eden ve karşılığında uyuşturucu madde verdiği tespit edilen (2) şüpheliye ait işyeri ve ikamet adresinde 16 Kasım 2023 günü eş zamanlı olarak icra edilen operasyonel faaliyet sonucu;

Bandırma Otogarı’na 3 Milyon Liralık İstasyon

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bandırma Otogarı’na yaklaşık 3 milyon liralık Araç Yıkama ve Kademe istasyonunu kazandırıldı. Başkan Yılmaz, “Şehir ekonomimizin can damarı esnafımızın her zaman yanındayız" dedi.

Burhaniye’de Zeytin Hasat Zamanı

Nefaset ve kalitesi ile körfezde zeytinyağı alanında en çok tercih edilen markalardan biri olan Burhaniye Belediyesi Zeytinyağları için 2023 sezonu hasadı başladı.