SON DAKİKA

Çevre

Çevre Haberleri

Büyükşehir Ekipleri Geceyi Ayakta Geçirdi

Dün gün boyu ve gece devam eden yağış ve fırtına nedeniyle meydana gelen, su baskını, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb vakalar için Balıkesir Büyükşehir Ekipleri teyakkuz durumunu bütün gece de  sürdürdü.

Tarımsal Kuraklıkla Mücadele ve Kuraklık Yönetimi Anlatıldı

Kuraklığın etkilerinin en aza indirilmesi gibi konular hakkında sunumlar eşliğinde yapılan toplantıda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Başkanlar Büyükşehir ve Altıeylül'ün Ortaklaşa Çalışmalarını İnceledi

Altıeylül’de yollar daha konforlu oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül ve Büyükşehir Belediyelerinin birlikte yaptığı Baruthane Caddesi ile Yıldız Mahallesi Hastane Caddesi ve Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Rüzgâr Caddesi’nde ki yol çalışmalarında incelemelerde bulundu.

 Edremit ve Havran’dan ortak tanıtım

Edremit Belediyesi, Edremit Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Havran Belediyesi iş birliği halinde Antalya’da gerçekleştirilen "YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı"nda bölgeyi ve bölgenin yöresel ürünlerini tanıtıyor.

Başkan Yılmaz, Dünya Şehirler Günü’nde konuştu

Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen Dünya Şehirler Günü’nün açılış konuşmasını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz yaptı. Başkan Yılmaz “Yerel yöneticiler olarak atık üretmeyen bir yaşam modelini benimsiyor; bu harekete öncülük edecek şehirleri inşa etmek için çalışıyoruz.” dedi.

Karesi Belediyesi Yatırımları İlçeyi Geliştiriyor

Göreve geldiği günden bu yana söz verdiği projeleri tek tek hayata geçiren Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Gelirimizi artıran, çevreci, sosyal ve kültürel yatırımlarımız sayesinde ilçemizin değerine değer katıyoruz” dedi

Cumhur İttifakı Ayvalık Pazar Yeri İhalesinin İptalini İstiyor

Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Yönetim Kurulları ve Meclis Üyeleri adına; Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Mustafa Güren ile Milliyetçi Hareket Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Sıray ALTINOVA pazar yeri yapım ihalesine dair CUMHUR İTTİFAKI Partileri  olarak ortak  bir basın açıklaması yaparak, Ayvalık Pazar Yeri İhalesinin iptal edilmesini istedi.

Başkan Orkan Mahalle Ziyaretlerini Sürdürüyor

Göreve başladığı günden buyana sık sık mahalle ziyaretlerini sürdüren Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, son olarak Paşaalanı Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Orkan, “Çalışmalarımıza katkı sunan tüm mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bir Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi de Altıeylül’e

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden müjde. Büyükşehir, Edremit ve Bandırma’nın ardından Altıeylül İlçesi’ne de Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi kazandırıyor.

Canbey:“Dursunbey Naipler Viyadüğü Kullanıma Açıldı”

Balıkesir-Dursunbey yolunun önemli bir aşaması olan Naipler Viyadüğü tamamlandı ve kullanıma açıldı. Viyadükte incelemelerde bulunan AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, hayırlı olsun dedi ve Viyadükte ilk araç sürüşünü gerçekleştirdi. Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey; “Viyadüğümüz artık tamamlandı ve bugün ilk geçenlerden birisi biz olduk. Balıkesir’imize ve Dursunbey’imize hayırlı olsun.” dedi.

Yücel Yılmaz, Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı İmzaladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk imzacısı olduğu, Emine Erdoğan’  himayesinde gerçekleştirilen Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı Türkevi'nde imzaladı.

Ayvalık’ta Yılın İlk Zeytin Hasadı Yapıldı 

Vali İsmail Ustaoğlu Türkiye'nin en özel zeytinlerinin işlendiği, zeytinyağıyla coğrafi işaret sahibi olan Ayvalık İlçesinde sezonun ilk zeytin hasadı dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. 

CHP’li Akın: "Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı Kurulmalı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Türkiye’deki deprem gerçeğine uygun olarak acilen Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı’nın kurulması çağrısı yaptı. CHP’li Akın, “Bu kadar büyük deprem riski varken ve değerli hocalarımız bu kadar uyarılar yaparken hemen Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı’nın kurulması lazım” diye konuştu.

Ören'de Anıt Ağaçlar Rehabilite Ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce ilçemiz Ören Mahallesi’ndeki, uygun nitelikteki ağaçlar, anıt ağaç olarak tescil edilerek koruma altına alınıyor.

BAÜN’de Cins Atlara Embriyo Transferi Yapılacak

Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesinde, İstanbul’dan getirilen 7 kısrak ve 1 erkek at üzerinde bilimsel çalışma yapılarak yapay döllenme yolu ile embriyo transferi gerçekleştirilecek. 

Burhaniye’de Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince program dahilinde İlçe genelinde 5 farklı noktada yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Edremit Belediyesi Noktayı Koydu; Rüya ile deprem bilinmez

Edremit Belediyesi tarafından yapılan açıklamada bir şahsın gördüğü rüya sonrasında yaşanan deprem paniğine gerek olmadığı vurgulandı. Yapılan uyarıda vatandaşların endişelenmemesi istendi.

Başkan Yılmaz: “Depreme karşı Türk-Japon tecrübeleri birleşiyor” 

Türkiye Belediyeler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, beraberindeki belediye başkanları heyetiyle, deprem sonrası şehirlerin yeniden yapılandırılması konusunda bir dizi teknik incelemelerde bulunmak üzere Japonya’da. 

Orman Yangınları İçin Uyarı Yapıldı

İçinde bulunulan günlerde hava sıcaklıklarının yükselmesi ve daha da artacak olması sebebiyle riski artan orman yangınlarına karşı dikkatli olunması için vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

Toplam 183 haber.