SON DAKİKA

Gündem

Gündem Haberleri

TÜRKİYE’NİN İLK DALIŞ KÖYÜ BALIKESİR’DE

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Gömeç’te inşa ettiği Dalış Köyü, açılış için gün sayıyor. Türkiye’nin ilk Dalış Köyü’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, hem Balıkesir hem de Gömeç’in ekonomisi için çok kıymetli bir yatırımı daha devreye aldıklarını söyledi.

KÖTEYLİ KÖY KONAĞI AÇILIŞI

Kırsal mahallelerin 'köy odası' geleneğini inşa ettiği modern köy konakları ile gelecek kuşaklara aktaran Karesi Belediyesi, Köteyli Mahallesi Köy Konağı’nı hizmete aldı. Açılışta konuşan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, belediye yatırım ve açılışlarının süreceğini söyledi.

ÜLKÜ YOLU, KÖRFEZ TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Körfez’in trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak Ülkü Yolu’nun Ocak ayında resmi açılışını gerçekleştireceklerini müjdeledi.

AKP İKTİDARI HAK GASPINDA SINIR TANIMIYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı emekli çiftçilere 5 bin lira ikramiye verilmemesine tepki gösterdi. CHP’li Sarı, “Hak gasbında sınır tanımayan AKP iktidarı, emekli olmasına rağmen yapmış olduğu üretimle ülke ekonomisine katkı sağlayan, emeğiyle, alın teriyle milletimizi doyuran ve çoğu da küçük, ÇKS'ye kayıtlı çiftçi emeklilerimize 5 bin lira ikramiyeyi çok görmüştür” dedi.

KÖTEYLİ KÖY KONAĞI AÇILIYOR

kırsal mahallelerin 'köy odası' geleneğini inşa ettiği modern köy konakları ile gelecek kuşaklara aktaran Karesi Belediyesi, Köteyli ve Aktarma Mahalleleri’nin köy konaklarını açmak için gün sayıyor. İlk olarak 20 Kasım Pazartesi günü Köteyli Köy Konağı hizmete alınacak.

Seyir Halinde Cep Telefonu Denetimi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, seyir halinde cep telefonu kullanımı sonucu oluşabilecek kazaların azaltılması ve “Algılanan Yakalanma Riski Duygusunun Arttırılması” maksadıyla, 17 Kasım 2023 tarihinde “Seyir Halinde Cep Telefonu Denetimi” faaliyeti icra edildi Yapılan denetimler sonucunda (1.995) araç kontrol edilmiştir.

Başkan Orkan Mahalle Başkanları İle İstişare Toplantısı Yaptı

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan Karaoğlan, Çay, Vicdaniye ve Kayabey Mahalle Başkanları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi.

JANDARMADAN HIRSIZLARA OPERASYON

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, evden hırsızlık olayının çözülmesine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Gönen ilçesinde hırsızlık malını kabul eden ve karşılığında uyuşturucu madde verdiği tespit edilen (2) şüpheliye ait işyeri ve ikamet adresinde 16 Kasım 2023 günü eş zamanlı olarak icra edilen operasyonel faaliyet sonucu;

Jandarmadan Kaçakcılara Operasyon

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, tütün mamulleri kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde;

Ak Parti Balıkesir’de İlçe Başkanları Toplantısı Yapıldı

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı ile İlçe Başkanları Toplantısı, geçtiğimiz akşam, İl Başkanvekili Vahdettin Çiftçi başkanlığında gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, AK Parti Balıkesir İl Koordinatörü Şahin Tin, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Ali Taylan Öztaylan’ın videokonferans yöntemiyle katıldığı toplantıya Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile ilçe başkanları katıldı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN KÜÇÜK ÜRETİCİYE OT BALYASI DESTEĞİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2 yıldan bu yana; yol kenarları ve havayollarının kenarlarından biçtiği otları balya haline getirerek kırsalda geçimini hayvancılıkla idame ettiren çiftçilere yüzde 100 hibe ile dağıtıyor.

BAŞKAN YÜCEL YILMAZ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE SUYU BEDAVA YAPTI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Yaptık, yine biz yapıyoruz!” diyerek Balıkesir’de eğitim öğretim gören tüm üniversite öğrencilerine suyu bedava yaptı. Kararı duyan öğrenciler memnuniyeti dile getirerek Başkan Yücel Yılmaz’a teşekkür ettiler.

AİLE VE GENÇLİK FONU KURULACAK

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan TBMM Genel Kurulunda ilk konuşmasını yaptı. Öztaylan konuşmasında, Aile ve Gençlik Fonu kurulması hakkında Kanun Teklifi üzerine katkıda bulundu.

Balıkesirspor'un Yeni Patronu İsmail Cem Cambaz.

Balıkesirspor Yönetim Kurulu kararıyla Teknik Direktör İsmail Cem Cambaz ile 2023-2024 Futbol Sezonu sonuna kadar anlaşma sağlandı.

Altıeylül Belediyesi Gençlerin De Yanında

Altıeylül Belediyesi'ne bağlı Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'nün öğrenciler için düzenlemiş olduğu sınav öncesi motivasyon, sınav stresi, kaygılarını giderme konusunda eğitim verdi.

Servis Araçlarına Sıkı Denetim

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Ulaşım Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince rutin denetim ve kontrol faaliyetleri içerisinde servis araçlarına yönelik olarak denetimler gerçekleştiriliyor.

Balıkesir Ticaret Odasında Bilişimin Yıldızları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Balıkesir ticaret odası bugün önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması Ve E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) Destek Programına Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Meclis Başkanı Okan Telaşeli ile birlikte çok sayıda davetli katıldı

Başkan Arslan Çalışmaları Yerinde Takip Etti

Edremit Belediyesi ilçe genelinde yol çalışmalarına devam ediyor. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan Altınkum Mahallesi’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı.

Yeni Dünya Vakfı Edremit Temsilciliği Açıldı

Gençlerin milli, manevi, kültürel ve tarihi değerlere bağlı yetişmesi için eğitim, gezi, seminerler düzenlerken, burs faaliyetleri ile öğrencileri destekleyen Yeni Dünya Vakfı yurt genelinde şube ve temsilcilikler açarak kurumsallaşma çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Yaklaşık 1 yıl önce Balıkesir’de, 2 ay önce Gönen’de temsilcilik açan Yeni Dünya Vakfı geçtiğimiz günde Edremit Temsilciğini açtı.

Toplam 2171 haber.