SON DAKİKA

Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

İvrindi'de 108 yıllık İlkokul Binası Restore Ediliyor

Tarihi yıllar öncesine dayanan ve dededen toruna bir çok neslin okuduğu Gazi Evrenos ilkokulunda restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere. 1915 yılında kargir dikdörtgen planlı olarak inşa edilen bina, doğallığını bozmadan günümüze kadar ulaşmayı başarmış durumda.

BAÜN Mimarlık Fakültesi “Karesi Mimarlık Dergisi” Yayın Hayatına Başladı

Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bünyesinde kurulan Karesi Mimarlık Dergisi, uluslararası hakemli e-dergi olarak ilk sayısıyla birlikte yayın hayatına başladı.

Emekli Sağlıkçı Aslan Torun Kitaplarını Tanıttı

Emekli sağlık memuru, yazar, şair ve köşe yazarı Aslan Torun, çıkardığı kitapları hakkında bilgi verdi.

İvrindi’de Bir Proje Daha Nihayete Eriyor

İvrindi’nin eğitimci Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, seçim sürecinde sözünü verdiği projelerin birini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. İvrindi’de eksikliği ciddi anlamda hissedilen ve öğrencilere modern ders çalışma imkanı sağlayacak İvrindi Belediyesi Millet Kütüphanesi’nde yürütülen çalışmalarda sona gelindi.

Yarıyıl Tatili Altıeylül’de Güzel

Altıeylül Belediyesi, yarıyıl tatili için çocuk ve yetişkin tiyatro oyunları, sinemalar ve birbirinden renkli etkinliklerle dolu bir şenlik hazırladı. Çocuklar ve ailelerinin katılabileceği şenlik 23 Ocak – 4 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek.

Filistin Hakkında Konuşmalıyız’ Balıkesir’de Sahnelendi

Konusuyla son dönemin en dikkat çekici tiyatro oyunları arasında yer alan “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” adlı tiyatro oyunu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Kent Konseyi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Yeni Nesil Gençlik Vakfı iş birliğinde seyirciyle buluştu.

"Ben Mimar Sinan" Oyunu İzleyenleri Büyüledi

Turgut Özakman’ın tek perdelik ünlü tiyatro oyunu Ben Mimar Sinan, iki gün üst üste Altıeylül Hasan Can Kültür Merkezi'nde sahneye kondu.

Altıeylül Kent Sahnesi’nin İlk Oyunu Görücüye Çıkıyor

Altıeylül Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Altıeylül Kent Sahnesi, Ben Mimar Sinan adlı tiyatro oyunu ile perdelerini açıyor.

Vali Şıldak’tan Beyaz Zambaklara Tam Destek

Vali Hasan Şıldak, Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Ayşebacı Mahallesinde faaliyet gösteren Beyaz Zambaklar Kadın Kooperatifini ziyaret etti. 

Kısa Filmleriyle Balıkesir’i Anlattılar

Balıkesir Kent Konseyi ve Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Fakültesi işbirliğinde, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen “Bak-Gör-Çek” kısa film proje yarışması sonuçlandı.

Şeb-i Arus gecesi mest etti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Mevlana’nın 749. Vuslat Yıl Dönümünü muhteşem bir Şeb-i Arus programıyla andı. Yoğun ilgi gören programda; Mevlevî Sema gösterisi ve Beyat-i Mevlevi Ayin-i Şerifi izleyenleri mest etti.

Bu Sergide "Her Mevsimin Karesi" Var

Karesi Belediyesi tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen ‘Her Mevsimin Karesi’ temalı Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğraflar Karesi Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde açılan sergi ile beğeniye sunuldu. Başkan Dinçer Orkan, yarışmaya katılan fotoğrafçılara teşekkür etti.

Altıeylül'de Unutulmaz Yücel Arzen Konseri

Altıeylül Belediyesinin sosyal ve kültürel belediyecilik faaliyetleri kapsamında düzenlediği Yücel Arzen ve Orkestrası konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hasan Can Kültür Merkezinde düzenlenen konserde dinleyiciler Yücel Arzen’in bestelediği eserler ile unutulmaz bir müzik gecesi yaşadılar.

Ayhan Şahenk Kültür Merkezi’nde Müzik Ziyafeti

Edremit Belediyesi, yenilenen Ayhan Şahenk Kültür Merkezi salonunda Erol Batıbeki Müzik Topluluğu ile yapılan ortak organizasyonda şarkı, türkü ve popüler müzik konseri verdi.

İsmail Özkan Ödüle Doymuyor…

İsmail Özkan’ın TRT NAĞME‘de kendisinin hazırlayıp sunduğu “Sanatın İncileri“ MÜZDAK ‘dan ödüle layık görüldü. TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı ve Yapımcısı İsmail Özkan başarılarına bir yenisini ekledi.

Atatürk Gençlik Merkezi’nde El Sanatları Kursu

Edremit Belediyesi’nin el sanatları kursu Atatürk Gençlik Merkezi’ndeki yeni yerinde çalışmalara devam ediyor.

Balıkesir Üniversitesi’nde Çerkes Kültürü Tanıtıldı

Balıkesir Adige Kültür Derneği Gençlik Komisyon Üyeleri tarafından okul yemekhanesinde stant açıldı.

10 Aralık’ta Şadırvan Restorasyonu Başlıyor

Şehrin tarihine tanıklık eden yapıları restore ederek geleceğe kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 19. yüzyılda inşa edilen Ali Hikmet Paşa Meydanı’ndaki şadırvanı eski ihtişamına kavuşturacak olan projeyi 10 Aralık tarihinde başlatıyor. Şadırvan, 31 Aralık 2022 tarihinde yeniden göz kamaştıracak bir hale getirilecek.

Hayati İnanç Gençlerle Buluştu

Edebi üslûbu, divan edebiyatı sohbetleri, şiire olan aşkı ve gençlere aktarımı ile gönüllere taht kurarak yeni neslin büyük ilgisini çeken şair, yazar Hayati İnanç Bandırma ve Balıkesir’de gençlerle buluştu.

Toplam 225 haber.