SON DAKİKA

Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Kuva-yi Milliyecilerin torunlarıyla söyleşi

Milli Mücadele kahramanları Yırcalızade Şükrü, Hasan Basri Çantay, Parti Pehlivan, Zarbalı Hulusi ve Keçecizade Hafız Emin Efendi'nin torunları anılarını paylaşarak 102 yıl öncesinin Kuva-yi Milliye ruhunu günümüze taşıyacak. İstiklal Madalyası talebi yenilenecek.

İvrindi’nin Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

Düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Sene-i devriyesi olan 7 Eylül’de İvrindi, kendine yakışır bir kutlama programı gerçekleştirdi.

Altıeylül'de Alaturka Akşamlar

Altıeylül Kurtuluş Festivali’nde sahneye çıkan Mine Geçili, İsmail Özkan ve Ali çakar Milli Mücadele’nin başkentinde alaturka rüzgârları estirdi.

Kurtuluş Festivali'nde Balıkesir'e Özel Yemek Ve Tatlılar Tanıtılıyor

Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen Balıkesir'in Kurtuluşunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında geniş katılımlı programlar düzenlendi. Balıkesir Lokantacılar Odası da bu programlarda yer aldı ve lokomotif görevi yüklendi.

Yağcıbedir Uçan Halı Şenliğinin İlk Gününde Ekin Uzunlar Coşkusu

Hikâyelerle süslen Uluslararası Şenlik Ekin Uzunlar Konseri ile ilk gününü tamamladı. Şenlik 4 Eylüle kadar devam edecek.

Altıeylül Kurtuluş Festivali Başlıyor

100’üncü yıl etkinlikleri kapmasında Altıeylül Kurtuluş Festivali birbirinden değerli organizasyonlarla coşku içerisinde başlıyor.

Karesi Belediyesi’nden Zafer Konseri

Karesi Belediyesi, Büyük Zafer’in 100. yılı kutlamaları kapsamında Balıkesirli TRT Sanatçısı Ali Çakar’ı Karesliler ile buluşturdu. Çakar, Kahramanlık Türküleri ile coşkuya eşlik etti.

100 Sanatçı 14 Konser

Dünyaca ünlü sanatçılar, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları Uluslararası Yaz Akademisi kapsamında 5 ilçede 14 konser verdi. Final konserinde ise bir ilk yaşandı ve Balıkesir’in yöresel oyunlarından biri olan "Pamukçu Bengi Zeybeği" yaylı orkestra için ilk kez düzenlenip seslendirildi.

Asırlık Sındırgı Panayırı Kapılarını 29 Ağustos’ta Açıyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yıllardır süre gelen Kocakonak Panayırı kapılarını 29 Ağustos Pazartesi günü ziyaretçilere açıyor.

Bandırma’da Seyirlik Akşamlar

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ‘Seyirlik Akşamlar’ sinema etkinlikleri Bandırma’da açık hava sahnesinde devam ediyor. Yeşil Çam’ın efsane oyuncularından Hülya Koçyiğit’in de konuk olduğu etkinlikler, 30 Ağustos Salı günü saat 20.00’da ‘Yol Arkadaşım’ filminin gösterimi ile son bulacak.

Şehir ve İnsan

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BAŞÇEŞME MEZARLIĞI

Karesi Belediyesi’nden Zafer Konseri

Karesi Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında çeşitli etkinliklere imza atacak. Büyük Zafer’in 100. yılı kutlamaları kapsamında Balıkesirli TRT Sanatçısı Ali Çakar, Kahramanlık Türküleri ile coşkuya eşlik edecek.

22. Uluslararası Yağcıbedir Uçan Halı Şenliği Lansmanı Gerçekleşti

Sındırgı Belediyesi tarafından bu yıl 22. Kez düzenlenecek olan Uluslararası Yağcıbedir Uçan Halı Şenliği’nin lansman toplantısı bugün yapıldı.

Balıkesir’de 1 Hafta; Her Gün Bir Konser...

Dünyaca ünlü sanatçılar, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Balıkesir’in muhteşem atmosferinde klasik müzik konserleri verecek. Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları Uluslararası Yaz Akademisi kapsamında düzenlenecek konserler; 21 Ağustos’ta Ayvalık’ta başlayacak, bir hafta boyunca devam edecek. Ücretsiz olan konserlerin tamamı Balıkesirlilerin katılımına açık olacak.

Şehir ve İnsan - Geçmişten Günümüze Asri Mezarlığı

Şehir ve İnsan - Geçmişten Günümüze Asri Mezarlığı

Kurtuluşun 100. Yılında 100 Kişi ile Zeybek Gösterisi

Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü olan 6 Eylül’de 100 kent gönüllüsü, yiğitliği ve mertliği sembolize eden Harmandalı Zeybeği oynayacak.

Şehir ve İnsan

Karesi Türbesi ve Kara İsa Bey

Altıeylül’de E-Kitap Dönemi

Altıeylül Belediyesi e-kitap hizmetini devreye sokarak basımını üstlendiği kitapları dijital ortama taşıyor.

Şehir ve İnsan - Yıldırım Camii’nin Tarihi

Yıldırım Camii’nin Tarihi

Toplam 225 haber.