SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam haberlerini listeleyin, Balıkesir'deki yaşam haberlerini yakından takip edin.

Yaşam Haberleri

Her Geçen Gün Fırıntaş Büfelerinin Sayısı Artıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Fırıntaş, il genelinde 2022 yılında 49 olan büfe sayısını 56’e yükseltti. Fırıntaş büfeler sayesinde, Balıkesirliler sağlıklı ve el değmeden üretilen ekmeklerden daha çok yararlanıyor.

Başkan Avcı Gelen Çağrıları Yanıtladı

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, vatandaşların istek ve taleplerini ilettiği Çözüm Merkezi’nde telefonun başına geçti ve gelen çağrıları bizzat yanıtladı. Bugün Altıeylül Belediyesi’ni arayan vatandaşları hoş bir sürpriz bekliyordu. Taleplerini iletmek için 444 06 09 numarasını tuşlayarak Çözüm Merkezi’ne ulaşan vatandaşlar, telefonda Belediye Başkanı Hasan Avcı’nın sesini duyunca heyecanlarını gizleyemedi.

Karesi’de Gençlere Ev Konforunda Çalışma Ortamı

Gençlerin rahat ve ferah bir ortamda ders çalışma imkânı bulduğu Karesi Millet Kıraathanesi, gençlerin gözdesi oldu. Öğrenciler ev ortamını aratmayan merkezde sınav hazırlıklarını yapıyor.

Edremit'te Market Denetimleri Devam Ediyor

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı belediye ekipleri zincir marketlerdeki ürünlerde fiyat farkı ve son kullanma tarihi denetimlerini sürdürüyor.

Edremit’te Hasat Sonrası Zeytinler Budanıyor

Edremit Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler zeytin hasadı sonrası zeytin ağaçlarını budama çalışmalarına başladı.

Karesi Belediyesi Yeni Toki Yolunu Asfaltladı

Karesi Belediyesi toplam 1000 konutun inşa edileceği Kuva-yi Milliye Mahallesi’ndeki yeni TOKİ Karesi yolunu asfaltladı. 350 metre uzunluğundaki yola toplamda 800 ton asfalt döküldü.

‘Mutfakta Sıfır Atık Projesi’ Başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılay’ı işbirliğinde ‘Mutfakta Sıfır Atık Projesi’ başlatıldı. Proje kapsamında sıfır atık gönüllülerine kompost gübreleme ve yerinde ayrıştırma eğitimi verildi.

İvrindi’de Sokaklar Güzelleşiyor

Yaklaşık 1 buçuk yıl süren altyapı, kanalizasyon, İçme suyu, yağmur tahliye hattı ve evsel bağlantı ve doğalgaz çalışmaları sonrası ilçe merkezi güzelleşmeye başladı.

Edremit’te Bozulan Yollara Müdahale

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kent genelinde yol tamirat çalışmalarına devam ediyor.

Kepsut’ta Ücretsiz Aşı Temini ve Uygulanması Protokolü İmzalandı

Kepsut’ta Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Programı Kapsamında 2023 Yılı Ücretsiz Aşı Temini ve Uygulanması Protokolü İmzalandı.

BİGEP’in Aylık Değerlendirmesi Bigadiç’te Yapıldı

Balıkesir’in eğitim şehri olma yolcuğunda oluşturduğu yol haritasıyla eğitim potansiyeline güç kazandıran Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında yürütülen çalışmaların aylık değerlendirmesi Vali Hasan Şıldak başkanlığında Bigadiç İlçesinde yapılan toplantı ile gerçekleştirildi.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı Gençlerle Bir Araya Geldi

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, dün akşam Sabri Uğur Millet Kıraathanesinde Ak Parti Gençlik Kollarıyla buluştu.

Veliler Çocuklarıyla Birlikte Köy Yaşam Merkezlerinde Eğitim Görüyor

Balıkesir'de kullanılmayan 59 köy okulu, Köy Yaşam Merkezleri olarak kazandığı yeni kimliğiyle 3 kuşağın bir arada eğitim gördüğü eğitim yuvalarına dönüştürüldü.

BBB’den ilçelere ekipman desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ‘İlçelere eşit hizmet vereceğiz’ prensibiyle hareket eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Haşere Mücadele Hizmetlerinde kullanılması amacıyla ilçe belediye başkanlıklarına; 47 araç, 42 pülverizatörlü ULV, 7 mist blower, 20 kanal sisleme cihazı dağıtımı gerçekleştirdi.

Altıeylül Çiftçinin Yanında

Altıeylül Belediyesi ile Çiftçi Malları Koruma Meclis Başkanlığı arasında ortaklaşa yürütülecek çalışmaları ve çeşitli destekleri kapsayan protokol Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezinde imzalandı.

Karesi Belediyesi Vatandaşın Yanında

Sosyal Belediyeciliğe büyük önem veren Karesi Belediyesi, ihtiyaç sahibi aile ve vatandaşlara desteğini sürdürüyor. Karesi Belediyesi vatandaşlara gönül elini uzatıyor.

Edremit’te Pazar Yerlerine Ölçü Denetimi

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri pazar yerlerindeki ölçü-ayar denetimlerini sürdürüyor.

Dursunbey’de Borunun İçine Sıkışan Koyun Kurtarıldı

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde altyapı çalışmaları sırasında döşenen boruların içine koyun itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

“Gençlerin İyilik Ağacı” Projesi Meyvelerini Veriyor

Balıkesir Edremit Gençlik Merkezi bahçesinde yetişen zeytinler gönüllü gençler tarafından toplanarak zeytinyağları Milli sporculara, ihtiyaç sahibi ailelere ve engelli ailelere ulaştırıldı.

Toplam 514 haber.