SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam haberlerini listeleyin, Balıkesir'deki yaşam haberlerini yakından takip edin.

Yaşam Haberleri

Vali Şıldak: “Balıkesir, her alandaki yükselişini 2023 yılında da sürdürecektir”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak yeni yıl dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Vali Şıldak mesajında Balıkesir’in, güçlü Türkiye ile beraber gelişimini, her alandaki yükselişini 2023 yılında daha da büyük bir ivmeyle sürdüreceğini vurguladı.

Başkan Arslan’dan Yeni Yıl Mesajı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, yeni yıla girerken mesaj yayımladı. Cumhuriyetin 100. yılına vurgu yapan Başkan Arslan, tüm vatandaşların yeni yılını kutladı.

SONAR 2022'nin En Başarılı Başkanları Anketini Açıkladı

1988 yılında Hakan Bayrakçı tarafından kurulan SONAR Araştırma Şirketi, yerel yönetimleri 3 kategoride değerlendirdi.  Buna göre; 2022 Yılının En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları,  İl Belediye Başkanları ve İstanbul  hariç Büyükşehir İlçe Belediye Başkanlarının başarı oranları araştırıldı.

Çantay’dan Hadisler (Yeni Bölüm)

Çantay’dan Hadisler (Yeni Bölüm)

Öğrenciye Ulaşımda Yüzde 75’e Varan İndirim

Öğrenci dostu Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, öğrencilerin 2022-2023 Eğitim - Öğretim yılında ulaşım masraflarına 25 milyon liralık destek sağlayacak. 16 hatta yapılan ve 1 Ocak itibariyla geçerli olacak yeni düzenlemeyle, öğrenciler yüzde 75’e varan indirimden faydalanacak.

Başkan Avcı Personelinin Yanında

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül Belediyesi Paşaköy İkmal ve Kontrol Merkezinde Temizlik İşleri Müdürlüğü Personeli ile kahvaltıda buluştu. Buluşmada Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Uslu, Temizlik İşleri Müdürü Sabri Eren’de hazır bulundu.

Engelsiz Belediye İvrindi

Engelsiz yaşam için ilçesinde yaşayan engellilere desteğini her zaman sürdüren Başkan Cengiz öncülüğündeki İvrindi Belediyesi, engellilerin yaşam koşullarını yükseltecek hizmetlerini sürdürüyor.

Uçuruma Düşen Av Köpeği Kurtarıldı

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde uçuruma düşen av köpeği İtfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

136 Yaşındaki Kundakçı Dede Cami Restore Ediliyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi’nde bulunan 136 yaşındaki Kundakçı Dede Cami’nin restorasyonuna başladı.

TEMA’nın 30. Kuruluş Yıldönümünde Zeytin Diktiler

TEMA Vakfı'nın kuruluşunun 30. Yılı dolayısıyla Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve öğrenciler zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu.

Videokonferansla Yılbaşında Huzur ve Güven Toplantısı Yapıldı

2023 yılına sayılı günler kala Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıda yılbaşında alınacak güvenlik ve trafik tedbirleri, ilçelerde yürütülen çalışmaların son değerlendirmeleri gerçekleştirildi. 

Bağlar Sokağı’na 2 Bin 350 Ton Sıcak Asfalt

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, asfaltı deforme olmuş Türkiye’nin en uzun sokaklarından olan Bağlar Sokağı’nda trimer kazısı ve alt yapı çalışmalarını tamamlayıp 2 bin 350 ton sıcak asfalt serdi.

Vali Şıldak:" Çocuk, kadın, yaşlı ve engelliler en üst seviyede memnun olmalıdır"

Vali Hasan Şıldak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve planlanan çalışmaları değerlendirmek üzere İl genelindeki bağlı kuruluşların yöneticileri ile bir araya geldi. 

Çantay'dan Hadisler (Yeni Bölüm) 22 Aralık 2022

Çantay'dan Hadisler (Yeni Bölüm) 22 Aralık 2022

Edremit Belediyesi’nden Yollara Bakım

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ilçe genelinde sürdürdüğü yol bakım onarım çalışmalarına şehir merkezinde devam ediyor.

Yılbaşı İçin Şok Asayiş ve Trafik Uygulamaları Yapılacak

         Vatandaşların 2023 yılına huzur ve güven ortamı içerisinde girebilmelerini sağlamak amacıyla Valiliğin talimatıyla İl genelinde kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimler, hazırlık ve planlamalarını yaparak gerekli önlemleri alıyor. 

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

KORKUNÇ DUYARSIZLIĞIMIZ ÜZERİNE…

Atık Getirme Merkezi’ne İlk Atıklar Geldi

Karesi Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Balıkesir’in ilk Atık Getirme Merkezi, ilk atıklarını da kabul etti. Çevreci vatandaşlar işyerlerinde çıkan ve geri dönüşüme uygun atıkları merkeze getirerek teslim etti.

Kurumlar Engelliler İçin Daha Fazla Proje Üretecek

Kurumlar tarafından engelli bireylerin hayata uyum süreçlerini hızlandıran çalışmalar değerlendirildi.  Vali Şıldak başkanlığında Valilik Kocaseyit Toplantı Salonunda yapılan değerlendirmeye Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost ve kurumların ilgili şube müdürleri ile Altıeylül ve Karesi Halk Eğitim Müdürleri katıldı. 

Toplam 515 haber.