SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam haberlerini listeleyin, Balıkesir'deki yaşam haberlerini yakından takip edin.

Yaşam Haberleri

Kazak Gazeteciler Karesi Atatürk Evi'nde

Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfının bu yıl ikincisini düzenlediği organizasyon dahilinde Balıkesir'de bulunan Kazakistanlı gazeteciler, Karesi Atatürk Evi'ni gezdiler.

Öğretmene ulaşım indirimi BİGEP’e de 6 milyon destek

Bandırma, Manyas, Erdek, Marmara ve Gönen’deki öğretmenlerin ardından bu kez de Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran ve Gömeç ilçelerinde görev yapan yüzlerce öğretmen, öğretmene verdiği değer nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı alkış yağmuruna tuttu.

Yük ve Yolcu Taşıyan Araçlar Denetlendi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, sorumluluk alanında bulunan karayollarında ''yük ve yolcu taşıyan araç ve şoförlerin'' trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 21 Kasım 2023 tarihinde "Yük ve Yolcu Taşıyan Araç ve Şoförlerin Özel Denetim” çalışması yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda (811) araç kontrol edildi.

Edremit Bostancı’da Trafik Kazası

Edremit Bostancı Mahallesi Entur kavşağında 06 KZC 72 plakalı aracın sürücüsü M.B. direksiyon hâkimiyetini kaybedince yandaki istinat duvarlarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle araç içerisinde yaralandı. Yaralı sürücü Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler tarafından çıkarıldı ve ambulans ekiplerine teslim edildi.

TOGG Karesi Belediyesi'nin Makam Aracı Oldu

Karesi Belediyesi, milli gururumuz TOGG’u Balıkesir'e kazandırdı. Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'u teslim aldı.

Atletizmin İki Efsanesi Buluştu

Türk atletizminin iki efsane ismi Milli Maratoncu Olimpiyat 4.sü İsmail Akçay ve Yüksek Atlamacı Balkan Şampiyonu Ekrem Özdamar yıllar sonra bir araya geldiler. Önce Plevne Mahallesinde bulunan İsmail Akçay Parkında buluşan ve heykelin önünde bir hatıra fotoğrafı çektiren iki şampiyon çok eskiye dayanan tanışıklıkları olduğunu söylediler. İkisi de Balıkesirli olan ve isimlerini tarihe yazdıran Akçay ve Özdamar Balıkesir Haber TV’de Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Karaca’nın konuğu olarak hem nostalji yaşadılar hem de sportif geçmişlerini anlattılar. 

Jandarma Trafikten “Önce Yaya” Mesaisi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarması tarafından; İçişleri Bakanlığının “Önce Yaya Uygulaması” talimatı gereğince toplumsal duyarlılığın artırılması ve yayaların karıştığı trafik kazalarının azaltılmasına yönelik olarak 15 Kasım 2023 tarihinde “Yaya Önceliği Özel Denetimi” çalışması yapıldı.          Yapılan denetimler sonucunda (845) aracın kontrol edildiği bildirildi. 

NEF Dekanlarından Prof. Dr. Hasan Soydan Vefat Etti 

Balıkesir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Soydan Hazır Giyim İnş.  Dış Tic. Ltd. Şti. Ortağı Cem Soydan ve kardeşi Cihan Soydan’ın babası, Necati Bey Eğitim Fakültesi Dekanlarından Prof. Dr. Hasan Soydan vefat etti. Merhumun Cenazesi 15 Kasım 2023 Çarşamba günü (yarın) öğle namazını müteakip İmam Birgivi Camii’nden kaldırılacak ve Çınarlıdere Mezarlığına defnedilecek.  Merhuma Allahtan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Başkan Yılmaz: ”Suya yüzde 15 İndirim kararı aldık!” 

BASKİ Genel Müdürlüğü Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı 1. Birleşiminde Meclis Balıkesir’in su fiyatlarıyla ilgili Başkan Yılmaz’dan indirim sözü geldi.

Gurbetçi Balıkesirliler Ordu’dan İstanbul’a Kadar Gezi Düzenledi

Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği “12. Türkiye Gezisi” Düsseldorf’tan başladı. Dernek üyeleri Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Safranbolu, Amasra, Zonguldak, Ereğli, Bolu ve İstanbul’u üç gün gezdikten sonra Düsseldorf’a geri geldiler.

Baro Başkanlarından Erbuğ Delituna Vefat Etti

Önceki dönem Balıkesir Barosu Başkanlarından Erbuğ Delituna hayatını kaybetti. Dün vefat eden ve hastanede tedavi gördüğü belirtilen Delituna 84 yaşındaydı. 

Balıkesir Kızılay’dan Dolu Dolu Bir Hafta

Her yıl 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi tarafından da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programlarında Kızılay’ın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri öğrencilere ve gençlere anlatılarak, Kızılay’a ve faaliyetlerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar gerçekleştirildi.

Burhaniye’nin Her Mahallesinde “Önce Yaya”

Karadere, Bahadınlı, Kuyumcu Mahalleleri'nde okul geçişlerinde yaya geçitleri boyanırken, diğer kırsal mahallelerde de kasisler boyanıyor.

Vali Ustaoğlu İlçe Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali İsmail Ustaoğlu bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Susurluk İlçesinde program gerçekleştirdi. 

Yeşilay’ın Yeni Başkanı Mürşit Canbulat Oldu...

Balıkesir Kent Konseyi Genel Sekreteri Mürşit Canbulat, Yeşilay Genel merkezi tarafından Yeşilay Balıkesir Şube Başkanı olarak atandı.

Vali Ustaoğlu Marmara İlçesinde incelemelerde bulundu

Vali İsmail Ustaoğlu Balıkesir'in Marmara Denizi'ndeki kalbinde çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Marmara İlçesinde gün boyu süren bir program gerçekleştirdi.

Burhaniye Belediyesi Kamil Daş Aşevi Açıldı!

Burhaniye Belediyesi ve Kamil Daş’ın katkıları ile yapımı tamamlanan, Burhaniye Belediyesi Kamil Daş Aşevi’nin açılışı yoğun katılım ile gerçekleşti.

Tayfun Canlı Edirneli Muhtarları Misafir Etti!

Edremit Belediyesi, Edirneli Mahalle Muhtarlarını ilçede konuk etti. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kente gelen muhtarlar Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı ve Edremit Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Uysal tarafından karşılandı.

2. Balıkesir Kahvaltı Festivali İptal Edildi

İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırılarında son olarak bir hastaneyi bombalamasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. Bu arada Balıkesir’de yapılacak olan 2. Kahvaltı festivali de iptal edildi.

Toplam 515 haber.