SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam haberlerini listeleyin, Balıkesir'deki yaşam haberlerini yakından takip edin.

Yaşam Haberleri

Altıeylül’den 3 Önemli Adım

Altıeylül Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı 11 ilimizi etkileyen Türkiye tarihinin en büyük felaketi 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Sındırgı Depremzedeler İçin Seferber Oldu

Türkiye’yi derinden yaralayan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin ilk gününden bu yana Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde adeta Kurtuluş Savaşını anımsatan bir yardım seferberliği yaşanıyor.

Büyükşehir’den Güre Sahil Yolu’nda Hummalı Çalışma

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit sahillerinin cazibesini artıracak yenilikçi uygulamalarına, Güre Sahil Yolu’nda devam ediyor. Büyükşehir, Güre Hikmet Kaptan ve Deniz Caddeleri arasında kalan 1.5 kilometrelik sahil bandını yaz sezonuna yetiştirecek.

Burhaniye’nin Mezarlıklarında Periyodik Bakım Yapılıyor

Burhaniye Belediyesi, mezarlıklarda ot temizliğine devam ediyor.

- Tuzcumurat Mahalle Evi Yükseliyor

Edremit Belediyesi tarafından Tuzcumurat Mahallesi’nde vatandaşların önemli ihtiyaçlarından olan Mahalle Evi’nin yapımı hızla devam ediyor.

Büyükşehir’de Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanında rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra; altyapı, restorasyon ve spor kompleksi yapımı çalışmalarını da aralıksız bir şekilde gerçekleştiriyor.

Psikososyal Destek Programları Devam Ediyor

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olmak üzere Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Adana, Osmaniye, Adıyaman illerinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve birçok ilimizde de hissedilen deprem sonrasında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Psikososyal Destek Hizmetleri başlatıldı.

Misafir Öğretmenler ve Aileleri Kahvaltıda Buluştu

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde yıkıma sebebiyet veren deprem bölgesinden Balıkesir’e misafir olarak gelen öğretmenler ve aileleri için kahvaltı düzenlendi.

Ali Çetinkaya Yayalaştırma Projesi Başlıyor

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in seçim vaatlerinin başında yer alan Ali Çetinkaya Caddesi Yayalaştırma Projesi için ilk kazma yarın vurulacak.

Malatya’nın İçme Suyu Ve Kanalizasyon Hattı Onarılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, depremden büyük yara alan Malatya’da bir yandan iş makineleriyle enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürürken bir yandan da şehrin içme suyu ve kanalizasyon hattındaki arızaları onarıyor.

Kültürel Zenginliklerimizi Geleceğe Aktarıyoruz

Karesi Belediyesi, Armutalan Mahallesi’ne Kültür Merkezi kazandırmak için çalışmalarını tamamladı. “Geleneksel Gürcü Mimarisi” örnek alınarak yapılan merkez hizmet vermeye başladı.

Büyükşehir’den Bandırma’ya 4 Yeni Park

Vatandaşların keyifle vakit geçirebilecekleri yeni yaşam alanlarını şehre kazandırmaya devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma İlçesi’nde Karaçallı, Doğruca, Edincik ve Gölyaka mahallelerine 4 bin 157 metrekaresi yeşil alan olmak üzere 10 bin 223 metrekarelik yeni park ve rekreasyon alanları kazandırdı.

Altınkum Mahallesi’nde Yollar Yenileniyor

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kentin dört bir yanında yol yapım çalışmalarına devam ediyor.

İvrindi’de Üstyapı Çalışmaları Hız Kazandı

Şehrin yenilenen altyapı hattı, doğalgaz ve fiber internet çalışmaları sonrası üstyapı çalışmalarına hız verildi.

Başkan Yılmaz, Malatya’da ayak basmadık yer bırakmadı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Malatya’da depremin yaralarını sarmak için tek tek çalışmaları kontrol ediyor, bölgeyi de karış karış gezerek halkın ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyor.

Edremit İlçesinde Okullarda Seferberlik

Edremit İlçesinde devlet destekleri ile hızlı bir şekilde güçlendirmesi yapılan Karagözoğlu İlkokulu ve İstiklal İlkokulu 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında kendi okullarına geçerek eğitime başlamışlardır.

Burhaniye’de Talip Apaydın Çamlığı Yenileniyor

Burhaniye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, vatandaşların ortak kullanım alanı olan parklar ve yürüyüş yolları, daha yeşil ve altyapısı daha güçlü hale gelmeye devam ediyor.

Balıkesir’ İn İş Gücü Malatya’ Da

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediyenin iş gücünü Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın ardından şimdi de Malatya’nın yaralarını sarmak için harekete geçirdi. 300 iş makinesi 500’ü aşkın personel ile enkaz kaldırma çalışmalarını yürütecek olan ekipler bir yandan da Aşevi TIR’ında günlük 15 bin sıcak yemek çıkarıp, yardımseverlerin gıda, giyim gibi ihtiyaç malzemelerini de depremzedelere ulaştıracak.

Toplam 514 haber.