İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Vali Hasan Şıldak başkanlığında Balıkesir'in eğitim potansiyelinin daha yükseğe çıkarılması için yürütülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıların 4'ncüsü gerçekleştirildi. Her ay yapılan toplantılarla BİGEP çalışmalarını yakından takip eden Şıldak, Şubat ayı 'İl Değerlendirme Toplantısını' Altıeylül ve Karesi İlçelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

PAYLAŞ

Balıkesir Ögretmenevinde yapılan toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Tülin Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesiyle İl genelinde  oluşan enerjiyi ziyaretlerle de  yakından takip eden Vali Şıldak çalışmaların istişare edildiği değerlendirme toplantılarıyla projede ne aşamada olunduğu ve çalışmaların nasıl ilerlediği hakkındaki bilgileri güncel tutuyor. 

Haber

İkinci dönem itibariyle projede yapılan yeniliklerin görüşüldüğü toplantı Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü tarafından Karesi ve Altıeylül İlçelerinde yürütülen çalışmalar ve istatistiki bilgilere ilişkin sunumları ile başladı. Sunumların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı tarafından yapılan ayrıntılı sunumla yürütülen çalışmalar ve projeyle akademik başarının takip edilmesi için 7'inci, 8'inci, 11'inci ve 12'inci sınıflara yönelik yapılan deneme sınavlarının sonuçları hakkında bilgilendirme yapıldı. Deneme sınavlarında i̇lçe ilçe katılım yüzdelerine göre yaşanan sıralamalardaki düşüşler ve yükselişlerin sebepleri ele alındı. Vali Şıldak akademik başarıyı sayısal veriler ışığında görebilmek için deneme sınavlarında katılım düzeyinin yüksek tutulmasının önemine değindi. Akademik başarının arttırılması için sınav sonuçlarına göre neler yapılabileceği konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca proje yönergesinde; okul öncesi, ilkokullar, meslek liseleri ve halk eğitim merkezlerine yönelik yapılan revizyonların alandaki yansımaları hakkında bilgi verildi. 

Haber

“BİGEP Enerjisi Halkla Halka Yayılıyor”

Projeye odaklanmanın zirveye ulaştığını söyleyen Şıldak toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, “Halka halka yayılan bir eğitim enerjisinin tüm Balıkesir’de oluştuğunu görüyoruz. Sıralamalarda daha üst sıralara ulaşmayı isteriz ama projeden asıl beklediğimiz sonuç; sistemli bir çalışma düzeni kurmak, hedefleri belirlemek, hedeflere doğru birlikte yol almak, bunları planlı bir şekilde yürütmek, herkesin katkısını sağlamak, sinerjiyi oluşturmak, inanmak ve çok çalışmaktı. Bunun büyük ölçüde gerçekleştiğini görüyoruz. Bundan sonra göreceğimiz bizi mutlu edecek tablolar, projemizin daha somut meyveleri olacak.” şeklinde konuştu.

Haber

“Okul Müdürleri Eğitim Yöneticisidir”

Projenin temel yaklaşımının sahada olmayı gerektirdiğini vurgulayan Şıldak, “Sahada olmak, alanda olmak işin gerçek manada sahiplenilmesi, sahipsiz bırakılmaması, ‘bu işin sahibi benim, aktörü benim, yürütücüsü benim’ mesajının verilmesidir. Nasıl bir okul müdürü sadece odasında ya da muavinin odasında zaman geçirirse öğretmenler odasına uğramazsa, sınıf ziyareti yapmazsa, okula gerçek anlamda hakim olması mümkün olmadığı gibi bizler için de gitmediğimiz hiçbir eğitim kurumuna nüfuz edebilmeye, orada istediğimiz gelişmelerin gerçekleşmesini beklemeye hakkımız dahi olamaz. Öğretmenler eğitimcidir. O bu konuda gerekli eğitimleri de almıştır. Gerekli becerilerle, donatılarla geliştirilmiş bir şekilde kapasitesini öğrencisine yansıtır. Okul müdürü ise sadece eğitimci değildir, eğitim yöneticisidir. Burada yönetim kavramı ortaya çıkıyor. Sizler de eğitim yöneticisisiniz. Kendinizi sadece eğitimci olarak tanımlarsanız orada çok şey eksik kalır.” diye konuştu.

Ödüllendirmelerin motivasyonu arttırdığına da dikkat çeken Şıldak, özellikle akademik başarısı yüksek olan öğretmenlerin ödüllendirileceğini söyledi. 

Haber


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN