İvrindi Bahar Şenliğine ilgi büyük oldu

İvrindi Belediyesi ile İvrindi Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü koordinesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile gerçekleştirilen İvrindi Bahar Şenliği etkinliğine ilgi yoğundu.

PAYLAŞ

Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve önümüzdeki senelerde geleneksel hale gelecek İvrindi Bahar Şenliği etkinliğinde en güzel küçükbaş hayvanlar ile en lezzetli ürünler jüri karşısına çıkarken dereceye giren yarışmacılar protokol tarafından ödüllendirilmesinin yanı sıra görücüye çıkan tüm hayvanların üreticilerine yem desteği sağlandı.

Yarışmaların yanı sıra İvrindi Maharetli Eller Yaşam Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünleri görücüye çıkarken, yöreye has pişirilen lezzetler tadım masalarında misafirlere ikram edildi.

11:00’da başlayan etkinlik 17:30 da son bulurken İvrindi Belediyesi tarafından alandaki çocuklar da unutulmayarak program boyunca çocuklara ücretsiz pamuk şeker, balon ve macun dağıtımı gerçekleştirildi

BAŞARAN “İVRİNDİ KABUĞUNU KIRIYOR”

İvrindi gelişiyor, değişiyor ve kendini sürekli yenileyen ve üstüne koyarak kendini tanıtan bir ilçe haline geliyor diyen Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran “ İvrindi çalışkan çok değerli ve kıymetli belediye Başkanına sahip. Huzurlarınızda belediye başkanımızı yürüttüğü tüm çalışmalardan dolayı kutluyorum. Çocuklarımız bizim çocukluğumuzda yaşadığımız Bahar şenliklerinden, Hıdırellez etkinliklerinden mahrum açıkçası. İnşallah çocuklarımızın sokaklarda rahat rahat oynadığı eski hıdırellez havasını yad ettiğimiz etkinlikleri yaşayabiliriz. Günler, aylar ve yıllar geçtikçe yapılan etkinlikler daha da modern hale gelerek geniş kapsamlı durumlara dönüşüyor. Her şey değişiyor fakat insan değişmiyor. Sosyal bir varlık olmamız sebebiyle çalışmanın yanında eğlenceye de zaman ayırmamız gerekiyor. Bu eğlenceler de genellikle o bölgede, ilçede ve mahalledeki idarecilerin çabası ile gerçekleşen durumlar. Bugün ki etkinlik başta olmak üzere bunun gibi etkinlikler yediden yetmişe vatandaşlarımızı bir araya getiren organizasyonlar.

Bizi burada buluşturan, hıdırellez havasında etkinlik tertip eden kıymetli belediye Başkanımız Yusuf Cengiz başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum”

İVRİNDİ’DE GÜZEL İŞLER YAPILIYOR.

İvrindi’mizin adı son günlerde daha güzel, daha sosyal ve kabuğunu kıran bir ilçe olarak anılıyor diyen Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey “ İvrindi’nin adı artık her yerde geçiyor. Güzel tanıtımlar, etkinlikler ve ilçeyi ayağa kaldıracak önemli hizmetler yapılıyor. Balıkesir güzel bir şehir. Birbirinden değerli ilçeler var. Her ilçemizin ayrı bir değeri, ayrı bir önemi var. Benim doğduğum, büyüdüğüm İvrindi’de bu tür etkinliklerin olması beni mutlu ediyor, gururlandırıyor. Milletvekili olarak bizlerin çabası ve Büyükşehir Belediyesi ile koordineli yürütülen çalışmalar sayesinde İvrindi adeta kabuğunu kırıyor. İvrindi’de büyük projelere imza atıyoruz. Bunlar kolay olan işler değil. Bunlar milletvekilleri, ak parti il başkanlığı, büyükşehir belediyesi ve İvrindi Belediyesi koordinesi ile gelişen işler. İlçemize yeni organize sanayi alanı oluşturulması, ilave TOKİ konutları kazandırılması, gençlik

merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu, Gazi Evrenos Okulu restorasyonu, çevre yolunun tamamlanması ve devam eden güzergahta çalışmaların başlaması başta olmak üzere daha sayamayacağımız bir çok hizmetin kazandırılması için gayret sarfediyoruz. Kısacası İvrindi için güzel bir birliktelik var. Siyasi olarak müthiş uyumun meyvesini İvrindi halkı yiyor diyebiliriz. İlçe Başkanı, Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Milletvekilleri ile müthiş uyum içerisinde. Bu da başarı ve hizmeti beraberinde getiriyor. Kısacası İvrindi kazanıyor. Bu organizasyona bizleri daveti ve tertibindeki öncülüğü sebebiyle Belediye Başkanımız Yusuf Cengiz başta olmak üzere emek veren, desteğini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

İVRİNDİMİZİN DEĞERLERİNİN ÖN PLANA ÇIKARILDIĞI BİR GÜN YAŞIYORUZ.

İvrindi şirin ve lokasyon itibari ile gelişmeye açık bir ilçe olduğunun altını çizen İvrindi Kaymakamı Mevlana Kürkcü “ İlçemiz bugün, 7 kategoride yarışmalar tertip edilerek İvrindi her alanda vardır diyecek, eti, sütü başta olmak üzere keşfedilmeye açık lezzetlerinin ön plana çıkarıldığı bir organizasyona, gelenekselleştirilecek bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Yerel değerlerimiz başta olmak üzere, hanımlarımızın el emeği ürünlerinin görücüye çıktığı, her kesimden vatandaşımızı bir araya getiren bayram havasında bir etkinliği tertip eden İvrindi Belediye Başkanımız Yusuf Cengiz’e, destek veren Büyükşehir Belediyemize ve İlçe Tarım Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum, Bu tür etkinliklerin devam etmesi için idareciler olarak bizler ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.”

İVRİNDİ’YE GEREKLİ OLAN VE YAKIŞAN BİR İŞ YAPILIYOR.

Bu tür organizasyonlar her ilçenin tanıtımı, birlikteliği için gerekli olan organizasyonlar diyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “ İvrindi’de bugün gerekli olan bir iş yapılıyor. Tanıtımına, birlikteliğine ve seneye de düzenlenirse şayet katılımın çoğalmasına katkı sağlayacak bir etkinlik düzenleniyor bugün. İnsanoğlu, yorulduğunda dinlenmesi, ihtiyaç duyduğunda eğlenmesi gereken bir varlık. Bu tür etkinlikler insanların ihtiyaç duyduğu tüm gereksinimleri karşılar nitelikte. Bizler biliyoruz en güzel kuzular İvrindi’den çıkıyor. Sofralarımızı süsleyen lezzetlere ev sahipliği yapıyor ve nice keşfedilmemiş değerleri içinde barındırıyor İvrindi. Bizler büyükşehir Belediyesi olarak, keşfedilmeye açık değerlerimizi keşfetmek, tanıtımına katkı sağlamak, sosyal kültürel anlamda düzenlenen etkinliklere destek vermek için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bununla birlikte Büyükşehir olarak bizler İvrindi ve tüm ilçelerimizin her alanda hizmet alması, vatandaşlarımızın konforlu hayat sürmesi ve kaliteli yaşam standartına erişmesi için yoğun çaba içerisindeyiz ve Balıkesir’i tabiri caizse şiir gibi yönetiyoruz. Bu etkinliği tertip eden, ilçemize hizmeti kendine ilke edinmiş, durmadan, yorulmadan çalışan kıymetli ağabeyim Yusuf Başkanım’ı ve emeği geçenleri gönülden kutluyorum. “

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN